G.V.V.V. in spannende slotfase niet naast Rijnsburgse Boys

31 augustus 2019

Na de goede wedstrijd en het dito resultaat van vorige week tegen de regerend kampioen AFC is het G.V.V.V. niet gelukt thuis te winnen van Rijnsburgse Boys. In de voorbeschouwing was al te lezen dat de recente wedstrijden tussen beide clubs enorm doelpuntrijk verliepen, met als absolute topper de laatste ontmoeting op het Panhuis op 25 mei jongstleden, met een 6-5 einduitslag. Ook vandaag was geen uitzondering, met als verschillen dat de bezoekers dit keer een doelpunt meer maakten en het duel wat minder spektakel bood. Als de score zou zijn uitgedrukt in het aantal grote kansen zou G.V.V.V. met ruime cijfers gewonnen hebben, maar zo werkt het nu eenmaal niet. Een effectief spelend Rijnsburse Boys stond een kwartier voor tijd met 1-4 voor en de wedstrijd leek gespeeld. G.V.V.V. bleef proberen het doel van de uitstekend keepende Bradley van der Meer te bestoken en kwam door doelpunten van Robin Mulder en Philip Ties nog dichtbij een gelijkspel, maar moest toch toezien dat werd afgefloten met 3-4 op het scorebord.

 

Snelle voorsprong RBB

G.V.V.V. betreedt het veld met nieuwkomers Wesley Goeman (ex Rijsburgse Boys), Philip Ties en Tom Oostinjen. Patrick Prosper-Fini is pas sinds deze week speelgerechtigd en zit nog niet bij de wedstrijdselectie, Jesse van Nieuwkerk is nog niet fit. Het wedstrijdtempo is direct hoog. De eerste aanvallen van zowel Rijnsburgse Boys als G.V.V.V. leveren corners op, zonder resultaat. Het is Rijnsburgse Boys dat al in de vierde minuut de score opent. Een snelle omschakeling zorgde ervoor dat Jordy Strooker een voorzet op maat kon geven, die vrij door Jeffrey Jongeneelen kon worden ingeschoten. En als Johan Jansen al een kans had gehad op die inzet, dan zorgde een verandering van richting ervoor dat ook die teniet werd gedaan.

 

Johan Jansen op het verkeerde been bij de 0-1.

 

Kansen G.V.V.V., score RBB

G.V.V.V. leek zich door de vroege voorsprong niet van de wijs te laten brengen en viel aan. Na twee minuten leverde dat al een kans op voor Robin Mulder na een voorzet van Rodny Hofman, maar de bal werd net over gekopt. Daarna werd de bal niet goed weggewerkt door Rijnsburgers en lag deze ineens voor de voeten van Jeremy de Graaf, die alleen nog keeper Van der Meer hoefde te passeren om de gelijkmaker te scoren. Helaas lukte het hem niet om de bal langs laatstgenoemde te krijgen. Het had de gelijkmaker moeten zijn. In de traditie van wedstrijden tussen deze teams hoefde het publiek niet lang te wachten op het volgende doelpunt. Tot afgrijzen van het blauwe publiek was het in de twaalfde minuut al 0-2. Wilco den Hartog werd afgetroefd, waardoor Anthony van Dongen kon worden ingespeeld. Ook diens voorzet was op maat en kon vrij eenvoudig worden verzilverd door Joël Tillema.

 

De 0-2 van Tillema.

 

Open wedstrijd

Dit keer had G.V.V.V. wat meer tijd nodig om zich te herstellen, wat twee minuten later zelfs bijna de 0-3 opleverde. Bij een corner van de gasten schoot Edo Knol vanaf de hoek van het zestienmetergebied hard tegen de binnenkant van de paal. De bal scheerde via Johan Jansen voor het doel langs en uiteindelijk over de achterlijn. In de tegenaanval liet G.V.V.V. zich weer eens gelden. Voor de tweede keer kon Jeremy de Graaf 1 op 1 voor de keeper worden gezet, maar ook nu was het de laatstgenoemde die een treffer wist te voorkomen. De blauwen bleven het proberen, een schitterende voorzet van Rodny Hofman kon niet tot doelpunt worden gepromoveerd door Philip Ties en Robin Mulder. Voor de circa 900 toeschouwers was er in de eerste twintig minuten dus al heel wat te beleven in deze open wedstrijd. Veel kansen aan beide kanten, G.V.V.V. moet steeds beducht zijn op de snelle omschakeling van Rijnsburgse Boys. Even later krijgt De Graaf zijn derde 100% kans om te scoren. Een goede combinatie van Mart de Jong en Rodny Hofman bracht de bal recht voor het doel bij Robin Mulder, die geen ruimte zag om te schieten en koos voor een slim balletje breed op De Graaf, die vrij kon inschieten, maar het voor elkaar kreeg ruim over te mikken. Het had daarmee al na 26 minuten 3-2 kunnen staan.

 

Kans nummer drie voor Jeremy.

 

Entree Berry Powel

Op slag van rust was het Danny de Leeuw, die even daarvoor een gele kaart ontving voor een te laat ingezette tackle op Bert Koomen, die Mart de Jong wist te bedienen met een mooi balletje tussendoor. De Jong haalt uit en raakte de bovenkant van de lat. G.V.V.V. is de eerste helft de ploeg met veruit het meeste balbezit en met de meeste kansen, maar moet toch de kleedkamer opzoeken met een 0-2 achterstand. Niek Oosterlee laat Jeremy de Graaf achter in de kleedkamer. Voor hem komt Berry Powel in het veld. Na rust is de eerste kans voor Rijnsburgse Boys. Een goed schot van Joël Tillema, na balverlies van de blauwen gaat maar net naast.

 

Aansluitingstreffer Ties

In de 51e minuut lukt het G.V.V.V. eindelijk de aansluitingstreffer te produceren. Het is loon naar werken voor Philip Ties, die de bal ontvangt van Berry Powel op de punt van de zestien. Zijn lage schot richting tweede paal lijkt kansloos, maar blijkt precies de goede snelheid en richting te hebben om Bradly van der Meer te kloppen. Helaas voor de aanhang van de Veenendalers brengt Rijnsburgse Boys de voorsprong tien minuten later al weer terug naar twee. Bij een vloeiende aanval wordt de verdediging van de thuisclub te kijk gezet. Tillema staat aan het eind ervan en kan van dichtbij simpel binnentikken. Achteraf zal het de fatale goal betekenen. Oosterlee past een dubbele, aanvallende wissel toe en brengt Damiano Schet en Soufiane Laghmouchi voor Wilco den Hartog en Danny de Leeuw. Het mag niet baten, een kwartier voor tijd is het invaller Marc Magan die het effectieve Rijnsburgse Boys zelfs op 1-4 weet te zetten met een mooi geplaatst schot in de bovenhoek.

 

Ties legt aan voor de 1-2.

 

Stroperig

Toch geeft G.V.V.V. niet op en blijft kansen creëren. Powel en Ties gaan voorop in de strijd, maar de aanvallen lopen stroperig, zoals Oosterlee het later zou noemen. Vijf minuten voor de reguliere speeltijd verstreken is krijgt G.V.V.V. een penalty, als Robin Mulder naar de grond wordt gewerkt door Jeroen Spruijt. Mulder legt zelf aan en scoort beheerst de 2-4. Het lijkt een goal voor de statistieken, maar G.V.V.V. blijft alles proberen om te scoren. In minuut 89 is het Philip Ties met het mooiste doelpunt van de middag: een schitterend schot gaat fraai in de kruising. De blauwen zetten nog eens aan, zeker als 5 minuten extra tijd wordt afgeroepen. Er komen nog kansjes voor Powel, maar ondanks enkele scrimmages voor het doel weet hij de bal niet achter de keeper te krijgen en gaan de punten mee naar Rijnsburg.

 

De benutte penalty van Robin Mulder.

 

‘Onnodig verlies’

Zoals gezegd was het G.V.V.V. met het meeste balbezit en de meeste kansen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Niek Oosterlee niet tevreden kon zijn met het resultaat deze middag. Hij is boos om het onnodige verlies. Hij noemt de zeven uitgespeelde kansen in de eerste helft, waarbij niet gescoord werd. Johan Jansen heeft de hele wedstrijd zes of zeven ballen richting doel gekregen, waarvan er vier een doelpunt opleverden. G.V.V.V. slordig, Rijnsburgse Boys effectief, was de conclusie. Het zal dan ook volgende week anders moeten, als de volgende uitdaging op het programma staat, de uitwedstrijd tegen Katwijk (aanvang 14.00 uur).

 

Vijf sterren voor Philip Ties!

De tot Man of the Match uitgeroepen Philip Ties scoorde vandaag zijn 125e en 126e competitiedoelpunt. Website voetbalnederland deelt een ster uit per 25 competitiegoals, dus daarmee staat Philip nu op 5 sterren, een mooie mijlpaal voor de nieuwe spits van de blauwen.

 

G.V.V.V. – Rijnsburgse Boys 3-4 (0-2)

 

Scoreverloop: 4. Jeffrey Jongeneelen 0-1, 12. Joël Tillema 0-2, 51. Philip Ties 1-2, 62. Joël Tillema 1-3, 77. Marc Magan 1-4, 85. Robin Mulder 2-4 (strafschop), 89. Philip Ties 3-4.

 

Gele kaart: 38. Danny de Leeuw.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wesley Goeman, Taoufik Adnane, Tom Oostinjen, Wilco den Hartog © (64. Soufiane Laghmouchi), Jeremy de Graaf (46. Berry Powel), Robin Mulder, Danny de Leeuw (64. Damiano Schet), Philip Ties, Mart de Jong. 

 

Opstelling Rijnsburgse Boys: Bradley van der Meer, Thomas Bakker ©, Jordy Strooker, Bram Ros, Jeffrey Jongeneelen (88. Maarten Reyneveld), Jeroen Spruijt, Nick Zeijlmans, Bert Koomen, Joël Tillema, Edo Knol (72. Roderick Gielisse), Anthony van Dongen (64. Marc Magan).


Scheidsrechter: S. Veekamp (Enschede)

Toeschouwers: 900

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum, klik hier