G.V.V.V. in tweede helft langs OJC Rosmalen

27 juli 2019

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag in haar tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-0 gewonnen van OJC Rosmalen. De ploeg van trainer Niek Oosterlee nam in de tweede helft ruim afstand van de zondag hoofdklasser: 3-0. 

 

De hoge temperatuur speelde een duidelijke rol van betekenis in het duel dat plaatsvond op de nieuwe kunstgrasmat van sportpark Panhuis. Beide ploegen speelden ver onder het tempo en misten scherpte in afronding en voortzetting van aanvallen. De toeschouwers werden dan ook niet getrakteerd op het spektakel, waar de wedstrijd van maandag tegen FC Lienden wel meerdere momenten van kende. 

 

Spaarzame mogelijkheden

OJC Rosmalen kreeg na een klein kwartier de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd, via de voet van Riky Hisamatsu. De speler kreeg een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar zag hoe Joshua van den Berkt met een uitstekende redding diens inzet keerde. Diezelfde sluitpost wist ook zeven minuten later twee goede aanvallen van de bezoekende ploeg te stoppen. Het waren de enige echte mogelijkheden die OJC deze wedstrijd wist te creëren. Als realistische weerspiegeling van het verdere verloop van de eerste helft, vond dan ook niemand het verrassend dat beide teams met een ongewijzigde tussenstand van 0-0 de kleedkamers opzochten. 

 

Tom Oostinjen probeert zijn tegenstander van de bal te houden.

 

Met vijf wijzigingen in de tweede helft aan de kant van G.V.V.V., slaagde OJC Rosmalen er helemaal niet meer in om aan aanvallen toe te komen en kenmerkte de wedstrijd zich door het eenrichtingsverkeer van de Veenendaalse ploeg op het doel van doelman Kanter. Toch duurde het pas lang totdat die doelman echt werk moest verrichten. De vizieren van mening blauwhemd stond deze middag niet op scherp en de meeste mogelijkheden vlogen dan ook ver over of naast het doel. 

 

Vizier Ties op scherp

Philip Ties, die zaterdagmiddag pas in de tweede helft zijn opwachting maakte, scoorde na een kleine 70 minuten het eerste doelpunt van de middag en zijn tweede doelpunt in dienst van G.V.V.V. Een voorzet van Patrick Prosper Fini werd door de goaltjesdief ineens op de slof genomen en zo in het doel van de bezoekers gewerkt. De ban was toen helemaal gebroken bij OJC, wat er tot aan dat moment ook al weinig meer was uitgekomen. 

 

Robin Mulder was zaterdagmiddag verschillende keren dichtbij een treffer.

 

De Veenendalers slaagden er daarna snel in om de voorsprong verder uit te breiden. Rodny Hofman wist een vrije trap vanaf een meter of 25 met een strak schot in de korte hoek te schieten. Philip Ties herhaalde datzelfde kunstje bijna identiek in de blessuretijd. Hij schoot de bal sierlijk over de muur hoog in het doel en bepaalde daarmee de eindstand van deze tweede oefenwedstrijd op 3-0. 

 

Dinsdagavond komt G.V.V.V. opnieuw in actie. Het is dan gastheer voor de oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Deze wedstrijd op sportpark Panhuis begint dan om 20:00 uur. 

 

Mart de Jong geeft aanwijzingen.

 

G.V.V.V. – OJC Rosmalen 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 68. Philip Ties 1-0, 72. Rodny Hofman 2-0, 90+3. Philip Ties 3-0. 

 

Opstelling G.V.V.V.: Joshua van den Berkt (46. Johan Jansen); Corné Davelaar (46. Rodny Hofman), Tom Oostinjen (65. Joeri Potjes), Joeri Potjes (46. Wilco den Hartog), Laurens van der Voort (65. Corné Davelaar); Robin Mulder ©, Mart de Jong (65. Soufiane Laghmouchi), Danny de Leeuw; Damiano Schet (51. Jeremy de Graaf), Jeremy de Graaf (46. Philip Ties), Soufiane Laghmouchi (46. Patrick Prosper Fini).

 

Opstelling OJC Rosmalen: Yorrit Kanter, Melvin van Gestel ©, Franck Nzogning, Juliën Clout, Mees Linders, Jaouad Chraou, Kay Huygens, Max Kappen, Riky Hisamatsu, Guus Habraken, Ilias Zaimi. 

 

Scheidsrechter: de heer T. Hardeman (Wijk bij Duurstede)

Toeschouwers: 250

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Brenda Dekker