G.V.V.V. wint oefenwedstrijd van DVS ’33

13 augustus 2019

G.V.V.V. heeft dinsdagavond na twee nederlagen weer een oefenwedstrijd gewonnen. Op het eigen sportpark Panhuis wonnen de blauwhemden met 4-2 van het Ermelose DVS ’33. 

 

De Veenendalers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een voorzet van Robin Mulder werd door aanvoerder Basil Camara gemist, waardoor Jeremy de Graaf opeens oog-in-oog met doelman Huiskamp kwam te staan en de bal met een wipje over de lijn schoot. Niet veel later kreeg Jeremy de Graaf nogmaals een kans om te scoren, nadat Danny de Leeuw een opbouw van de bezoekers verstoorde en het balbezit overnam. De aanvaller kon de aangeboden mogelijkheid ditmaal niet benutten, waardoor de marge beperkt bleef tot een. 

 

Kansenregen De Graaf

Een paar minuten later was het opnieuw Jeremy de Graaf, die ditmaal voor de derde keer een goede poging kreeg om zijn doelpuntenaantal verder op te waarderen. Een door Philip Ties verlengde doeltrap werd door De Graaf recht op doelman Huiskamp geschoten. Toen dezelfde De Graaf binnen het kwartier een vierde poging kreeg om de score uit te bouwen naar 2-0, lukte het opnieuw niet om de kans te verzilveren. Ditmaal raakte hij de bal verkeerd, waardoor het schot volledig uit richting over de ballenvanger vloog. 

 

Philip Ties, omringd door tegenstanders, op zoek naar mogelijkheden om af te spelen.

 

Na een reeks aanvallen van Jeremy de Graaf mocht DVS ’33 eens gaan proberen om de kwaliteiten van sluitpost Johan Jansen te testen. Geholpen door balverlies van Mart de Jong kon Soufian Moro van dichtbij op het doel schieten. Johan Jansen had een prima antwoord op diens inzet, maar kon een hoekschop niet voorkomen. De corner leidde tot een enorme scrimmage voor het doel van de blauwhemden, waar Joshua Patrick uiteindelijk de bal het laatste zetje over de doellijn gaf. Protest van G.V.V.V. kon scheidsrechter Tulen niet meer van zijn beslissing doen afwijken, waardoor DVS ’33 na 21 minuten spelen op 1-1 kwam. 

 

Scrimmage voor het doel

DVS ’33 leek na de gelijkmaker de weg naar het doel te hebben gevonden, want een minuut later wist dezelfde Patrick te tekenen voor zijn tweede treffer. Buitenspel stond het doorgaan van zijn treffer echter in de weg, waardoor de stand gelijk bleef. Even later was het juist G.V.V.V. dat de voorsprong pakte. Danny de Leeuw schoot een bal van Robin Mulder ineens op het doel. De inzet verdween op hoge snelheid in de verre hoek. Het was een beauty waarmee De Leeuw zijn ploeg op voorsprong schoot. 

 

Jesse van Nieuwkerk maakte dinsdagavond zijn eerste wedstrijdminuten op sportpark Panhuis.

 

Philip Ties liet tien minuten later zien ook op mooie wijze te kunnen scoren. Een afvallende bal belandde recht voor de voeten van de aanvallende middenvelder, die met een mooie curve de bal behendig in de rechterhoek schoot. Het betekende de 3-1 voor G.V.V.V., waar niemand wat op aan te merken had.

 

Aangepaste strategie

Met de nodige wijzigingen in de tweede helft, speelde G.V.V.V. een stuk verdedigender dan hoe het de eerste helft had gespeeld. Toch had DVS ’33 al snel de aansluitingstreffer tegen de touwen geschoten. Oud-speler Olivier Pilon mocht aantekenen voor de 3-2, nadat Johan Jansen iets daarvoor een schot van Benjamin Roemeon liet glippen. De bezoekers probeerden vervolgens met meer druk op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar brachten de Veenendalers nooit echt serieus in de problemen. 

 

Taoufik Adnane bolt zijn wangen om het schot te lossen.

 

Een paar minuten voor tijd trok G.V.V.V. de voorsprong vervolgens volledig naar zich toe, nadat Philip Ties nieuwkomer Berry Powel met een steekpass alleen voor de keeper had gebracht. Daar wist de ervaren spits wel raad mee. Hij schoot met zijn linkervoet de bal hard in het doel en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.

 

Zaterdag speelt G.V.V.V. haar laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Op sportpark Panhuis ontvangt het dan competitiegenoot Jong FC Volendam. Aanvangstijdstip van die wedstrijd is 14:30 uur. 

 

G.V.V.V. – DVS ’33 Ermelo 4-2 (3-1)

Scoreverloop: 3. Jeremy de Graaf 1-0, 21. Joshua Patrick 1-1, 26. Danny de Leeuw 2-1, 36. Philip Ties 3-1, 47. Olivier Pilon 3-2, 84. Berry Powel 4-2.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman (58. Corné Davelaar), Wilco den Hartog © (58. Laurens van der Voort), Tom Oostinjen, Taoufik Adnane (55. Patrick Prosper Fini); Mart de Jong (58. Soufiane Laghmouchi), Wesley Goeman (58. Joeri Potjes), Danny de Leeuw (58. Damiano Schet); Philip Ties; Robin Mulder (46. Jesse van Nieuwkerk), Jeremy de Graaf (46. Berry Powel). 

 

Opstelling DVS ’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Frank van der Burg (74. Luuk Oosterling), Basil Camara ©, Jorran van Santen (46. Jeremy Jonker), Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Olivier Pilon (66. Julian de Ruiter), Soufian Moro (66. Lars Dekker), Oktay Özturk (74. Mark Bouwman), Benjamin Roemeon, Joshua Patrick (55. Daniël van Warven). 

 

Scheidsrechter: de heer R. Tulen

Toeschouwers: 200
 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Brenda Dekker