G.V.V.V. wint ook van Sparta Nijkerk

30 juli 2019

G.V.V.V. is nog altijd ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op sportpark Panhuis won de ploeg van trainer Niek Oosterlee met 2-1 van Sparta Nijkerk, waar het zich eigenlijk met meer doelpunten had moeten belonen. 

 

De bezoekers uit Nijkerk begonnen fel aan de wedstrijd en hadden het eerste kwartier de beste kansen. Vooral via Bryan Burgerhout was de ploeg van trainer Eric Speelziek twee keer dichtbij een vroege openingstreffer. Daarna hield G.V.V.V. zich redelijk makkelijk staande en kon het zelf gaan proberen om het doel van sluitpost Manuel Hoogewoning onder schot te nemen. 

 

Eerste mogelijkheid

De eerste echte noemenswaardige kans vloeide daar pas na een kleine twintig minuten spelen uit voort. Soufiane Laghmouchi mocht in het drukke zestienmetergebied proberen te scoren, maar kwam niet verder dan het speeltuig langs de verkeerde kant van de paal te schuiven. Tien minuten later bereidde Robin Mulder met goed werk een aanval voor, die hij uiteindelijk via de borst bij Philip Ties wist neer te leggen. Die wist op zijn beurt de bal niet goed af te drukken, waardoor het speeltuig ruim een meter naast het doel terecht kwam. 

 

Joeri Potjes torent boven iedereen uit.

 

Uit het niets kwam Sparta Nijkerk na een halfuur spelen op voorsprong, nadat het van scheidsrechter Vriesenga een strafschop toebedeeld had gekregen. Een vrije trap van Donny van der Wal belandde op een arm van een blauwhemd in de muur, waarna de arbiter resoluut naar de penaltystip wees. Justin van Groen wist wel raad met die aangeboden mogelijkheid en schoot laag door het midden de eerste treffer van de avond in het net.

 

Snel herstellen

Al snel kon G.V.V.V. die achterstand alweer wegpoetsen. Drie minuten om precies te zijn. Wat onhandig uitverdedigen in de achterste linie van Sparta Nijkerk bracht Robin Mulder gemakkelijk in balbezit, waarna hij Mart de Jong vrij voor het doel zag opduiken. De Jong kreeg de bal snel in zijn voeten en kon simpel de gelijkmaker scoren: 1-1. Op slag van rust kreeg Robin Mulder ditmaal zelf een enorme kans om een doelpunt te scoren. Soufiane Laghmouchi legde de bal na een goede loopactie in de voeten van Mulder, die er niet in slaagde om op het doel te schieten. De bal rolde naast. 

 

Philip Ties feliciteert Mart de Jong na de gelijkmaker.

 

Vrije trappenspecialist

Vlak na de rust slaagde G.V.V.V. er wel in om op voorsprong te komen. Evenals afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen, was de thuisploeg ook nu trefzeker vanuit een vrije trap. Niet Rodny Hofman of Philip Ties, maar ook Jeremy de Graaf liet zien over deze kwaliteit te beschikken. De aanvaller krulde de bal knap om het muurtje heen, tegen de touwen: 2-1. 

 

In het vervolg van de tweede helft kreeg G.V.V.V. via verschillende spelers nog diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden en was opnieuw Robin Mulder het dichtstbij een treffer, maar ditmaal lukte het de lange aanvaller niet om de bal met het hoofd onder de lat te drukken en belandde de bal met een sierlijk boogje op het dak van het doel. Ook Sparta Nijkerk was tien minuten voor tijd nog dichtbij de gelijkmaker. Berry Powel lobte de bal uitstekend over Johan Jansen heen en scoorde knap de gelijkmaker, zij het niet dat de grensrechter het doelpunt afvlagde wegens buitenspel. 

 

Robin Mulder probeert de bal in een druk doelgebied in bezit te krijgen.

 

Vrijdagavond speelt G.V.V.V. haar volgende oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Sneek. Op het complex van de plaatselijke ONS treft het dan Odin’59 uit Heemskerk om 20:00 uur.

 

G.V.V.V. – Sparta Nijkerk 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 30. Justin van Groen 0-1 (pen.), 33. Mart de Jong 1-1, 50. Jeremy de Graaf 2-1.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog © (70. Joeri Potjes), Joeri Potjes (46. Laurens van der Voort), Patrick Prosper Fini (58. Taoufik Adnane); Tom Oostinjen (46. Corné Davelaar); Mart de Jong (58. Robin Mulder), Philip Ties, Danny de Leeuw; Robin Mulder (46. Jeremy de Graaf), Soufiane Laghmouchi. 

 

Basisopstelling Sparta Nijkerk: Manuel Hoogewoning, Mohammed Al Haydar, Janic Makizodila, Justin van Groen, Bryan Burgerhout, Donny van der Wal, Gilbrano Plet, Maurice de Ruiter, Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Adriaan Kruisheer.

 

Scheidsrechter: de heer D. Vriesenga

Toeschouwers: 350

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Brenda Dekker