Inspiratieloos G.V.V.V. verliest van Quick Boys

11 januari 2020

Een inspiratieloos G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag verloren op bezoek bij Quick Boys. De ploeg van trainer Niek Oosterlee zag de thuisploeg via twee standaardsituaties binnen een tijdsbestek van drie minuten de drie punten pakken.

 

Met een blessure van Robin Mulder (teen) en een ziekmelding van Philip Ties, die de staf vanmorgen binnenkreeg, bovenop de blessures van Martin van Eck (kruisband) en Wesley Goeman (knie), reisde G.V.V.V. na lange tijd weer af naar sportpark Nieuw Zuid voor de ontmoeting met Quick Boys. Jesse van Nieuwkerk en Soufiane Laghmouchi namen de plekken van de eerdergenoemde geblesseerden in de basiself van de Veenendalers in. 

 

Onzekere doelman

G.V.V.V., zaterdagmiddag spelend in het zwart, begon goed aan de wedstrijd en mocht al vroeg twee kansjes noteren via Tom Oostinjen en Taoufik Adnane. Ook de kopballen van Soufiane Laghmouchi na een voorzet van Danny de Leeuw, en van Berry Powel op een assist van eerstgenoemde leverden geen echt gevaar op voor doelman Paul van der Helm. Toch was de Katwijkse goalie een bron van onrust voor zijn eigen defensie met slechte uittrappen, onzeker ingrijpen en het over de bal maaien bij een makkelijk lijkende terugspeelbal. Maar het tegen de forse wind in spelende G.V.V.V. kon niet profiteren van de misstappen van de sluitpost.
De verdere openingsfase kende verder weinig hoogtepunten en het publiek op het koude Nieuw Zuid werd dan ook niet getrakteerd op een wedstrijd om het warm van te krijgen.

Standaardsituaties debet aan nederlaag
Dat veranderde na ruim twintig minuten, toen de topscorer van Quick Boys Tommy Bekooij op een kansrijke positie mocht aanleggen voor een vrije trap. Al glijdend op het natuurgras had Taoufik Adnane Bekooij mee naar de grond genomen.

Tommy Bekooij wist met de aangeboden mogelijkheid wel raad en krulde het speeltuig prachtig in de linkerbovenhoek over de muur en buiten bereik van doelman Johan Jansen. Een paar minuten later vormde een tweede standaardsituatie weer de basis voor een nieuwe treffer van Quick Boys. Een hoekschop vanaf de linkerkant wordt voor het doel door Berry Powel, Johan Jansen en Jesse van Nieuwkerk nagekeken. Een ingreep blijft echter uit, waardoor de inzet van de hoekschopnemer en nieuwkomer Sabir Achefay, hij kwam in de winterstop over van Noordwijk,  pardoes het doel in valt en Quick Boys met die uitermate snelle 2-0 voorsprong voorlopig op rozen zit.


Johan Jansen zweeft tevergeefs op de fraai ingeschoten vrije trap van Bekooij.

My friend the wind
Bij de afkondiging van deze treffer door speaker Jan Guijt deed deze zijn naam eer aan. Want na het noemen van de naam van de doelpuntenmaker voegde hij er meteen aan toe: “Met dank aan my friend the wind” een hit van Demis Roussos in 1973. En aan die guitige opmerking was niets gelogen, want inderdaad had de straffe wind een behoorlijk effect op de gedragen bal die bij de tweede paal binnenviel  

 

G.V.V.V. was na de twee snelle tegendoelpunten het spoor bijster en was in het verdere verloop van de eerste helft niet meer bij machte om wat tegenover het spel van Quick Boys te stellen. Het balbezit percentage was ruimschoots in het voordeel van de Veenendalers, maar kansen of mogelijkheden leverde het niet op. Sterker nog, in de counterattack zorgden de gastheren voor de meeste opwinding. De handige Achefay kon na een solo net op tijd worden afgestopt en de rebound daarop van Bekooij werd gepakt door Johan Jansen. Ook middenvelder Mohamad Mahmoed schoot van afstand maar rakelings langs.
Op slag van rust kon de thuisploeg haar derde treffer van de middag binnenschieten, maar eerst spatte de bal op de lat uiteen na opnieuw een hoekschop van Achefay, ook weer dankzij ‘my friend the wind’ en vervolgens keerde Taoufik Adnane de rebound, ingeschoten door Bekooij, op de doellijn. 


My friend the wind heeft zijn werk gedaan, de hoekschop van Achefay zal bij de tweede paal binnenvallen.

 

Op de lat

Met na de thee de windkracht 6 à 7 in de rug was het hopen dat G.V.V.V. nu hulp zou krijgen van dit natuurverschijnsel. Dat lukte bijna na tien minuten spelen, toen de met zijn voorzetten tot dan toe weinig gelukkige PatrIck-Prosper Fini opnieuw een poging waagde. Van een behoorlijk afstand probeerde hij de bal voor het doel te slingeren, de wind kreeg er vat op en het speeltuig leek bij de tweede paal binnen te vallen. Helaas voor de bezoekers eindigde de curvebal op de lat en bleef de zo gewenste aansluitingstreffer uit.

Nauwelijks gevaar
Met de 2-0 voorsprong in handen en de wind tegen was het ook logisch dat Quick Boys het spel maken overliet aan de gasten en zelf opnieuw loerde op de counters. Een speelstijl die de ploeg goed beheerst en waar met een aandringende tegenstander zeker voor ruimte zou komen. En precies dat gebeurde dan ook. Waar G.V.V.V. haar acties meestal veel te ver doorvoerde, vergat te schieten op een niet al te zekere doelman, en al zaalvoetballend op zoek was naar goals lukte zo goed als niets.
Onder leiding van ‘man of the match’ centrale verdediger Ivailo (Roestvrij)Staal zoals speaker Guijt opnieuw guitig aankondigde, gaf de blauw-wit gestreepte defensie geen enkele krimp. Zelfs de zes hoekschoppen die in de tweede helft mochten worden genomen door G.V.V.V. waren allen volstrekt ondermaats. Kortom Quick Boys hield al met al redelijk gemakkelijk stand en had met wat meer scherpte in de tegenaanvallen het pleit al eerder definitief kunne beslechten.  


Dit schot van de niet zichtbare Patrick-Prosper Fini zal op de lat uiteenspatten.

Reddingen
Het was aan Johan Jansen te danken die in de tweede helft de meeste credits verdiende door met twee uitstekende reddingen zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Eerst hield hij Tommy Bekooij van z’n tweede treffer af door een uitstekende reflex, en ook op de vrije kopbal van Olaf van der Sande, in de winterstop overgekomen van Spakenburg, had de Barnevelder zijn antwoord klaar.
Samengevat in een paar regels uit het perspraatje met coach Oosterlee:
“Dit is typisch G.V.V.V., hoge pieken worden afgewisseld met diepe dalen. Voor de winterstop twee uitstekende duels tegen Kon. HFC en PSV en dan nu weer zo’n boutwedstrijd. Ik heb blauwe ogen van het kijken van wedstrijdbeelden van Quick Boys in de afgelopen week en in de voorbereiding mijn jongens geattendeerd op de gevaren van deze tegenstander en hoe dat op te pakken. Ik heb er gedurende 90 minuten helemaal niets van terug gezien en dat is op z’n zachtst gezegd zeer teleurstellend.”
   

Drie weken wachten op volgende competitie wedstrijd

Zo is G.V.V.V. slecht uit de winterstop gekomen en laat het na om afscheid te nemen van de onderste regionen. De komende twee weken kan de ploeg van trainer Niek Oosterlee zich herstellen van deze nederlaag. Eerst eind deze week op een trainingskamp in het Spaanse Marbella (van donderdag tot zondag) en dan via een oefenwedstrijd op donderdag 23 januari uit bij FC Lienden, aanvang 20.00 uur.
Pas op zaterdag 1 februari komt het in competitieverband weer in actie. SVV Scheveningen bezoekt dan sportpark Panhuis, aanvang 14.30 uur. 

Quick Boys – G.V.V.V. 2-0 (2-0)

Scoreverloop: 22. Tommy Bekooij 1-0, 25. Sabir Achefay 2-0.

Gele kaart: 80. Patrick-Prosper Fini

Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm, Ivailo Staal, Joey van Ravensberger, Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooij, Ricardo van Kuijvenhoven, Sabir Achefay (82. Martin van Eeuwijk), Jeffrey Ket © (77. Jan-Willem Kamp), Chima Bosman, Jeroen Tesselaar, Olaf van der Sande (77. Jesper de Vré.

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Taoufik Adnane, Tom Oostinjen (72. Jeremy de Graaf), Wilco den Hartog ©, Berry Powel, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Soufiane Laghmouchi, Patrick-Prosper Fini, Jesse van Nieuwkerk (72. Damiano Schet), Mart de Jong.

Scheidsrechter: V.S. Ris (Groningen)
Toeschouwers: 1200

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoabum klik hier.