Miezerige zege voor G.V.V.V. in Scheveningen

12 oktober 2019

G.V.V.V. heeft zaterdag met minimaal verschil gewonnen op bezoek bij SVV Scheveningen. Berry Powel schoot de blauwhemden in de absolute slotfase van de wedstrijd naar een 0-1 overwinning. Deze miezerige overwinning paste eigenlijk ook wel in het weerbeeld, want gedurende 90 minuten druilde de nattigheid uit de hemel. En ook het spel wat de beide kemphanen op de kunstgrasmat legden ontkwam niet aan deze kwalificatie.
 

Gewijzigde basis
Oefenmeester Oosterlee had zijn basiself t.o.v. vorige week op drie plaatsen gewijzigd, waarbij een iets meer aanvallend ingesteld team te zien was. Logisch, want opponent Scheveningen kwam tot nu toe moeilijk tot scoren (pas 3 treffers) en verdedigend was het ook niet allemaal je dat (12 tegengoals). Dit betekende dat Corné Davelaar en Damiano Schet op de reservebank plaatsnamen en dat Jeremy de Graaf en Soufiane Laghmouchi vanaf acquit erbij waren.

 

De derde wissel was pure noodzaak. Patrick Prosper Fini, die zich de afgelopen weken een prima vleugelverdediger toonde i.p.v. de plotsklaps vertrokken Hofman, kon niet spelen. Afgelopen donderdagavond tijdens de training was hij ongelukkig op z’n hand gevallen en een dag later bleek na foto’s in het ziekenhuis dat zijn middenhandsbeentje was gebroken. Met een soort van witte bokshandschoen aan zijn linkerhand moest de jonge verdediger dus noodgedwongen vanaf de kant toekijken hoe zijn ploeggenoten het er vanaf zouden gaan brengen. Op voorhand (geen grapje) zal de Togolees hoogstwaarschijnlijk dat hierna nog enige weken moeten doen.

 

De oefenmeester miste ook nog Tom Oostinjen (hamstringblessure) en Wesley Goeman die in de afgelopen week vader van een dochter is geworden.
Vanaf deze plaats willen wij Wesley en z’n partner van harte proficiat wensen met deze gezinsuitbreiding.  

Slaapverwekkend
Hoewel beide teams ongetwijfeld met de beste bedoelingen het veld op waren gekomen bleek al vrij snel dat Scheveningen de verdedigende stellingen innam en gokte op de counter en dat G.V.V.V. zo goed als geen mogelijkheden zag om eronderuit te voetballen zoals dat in trainersjargon heet. Vooral in deel een was het een slordige, saaie en slaapverwekkende wedstrijd, waarbij het aanwezige publiek niet kon worden vermaakt met zelfs maar een sprankje goed voetbal.
Beide ploegen creëerden nauwelijks mogelijkheden of kansen en het voetbal speelde zich voornamelijk af tussen de beide strafschopgebieden van het veld. 


Taoufik Adnane blijft zijn tegenstander voor om in balbezit te blijven.
 

Ontsnapping voor G.V.V.V.
Toch was het de thuisploeg die na twintig minuten spelen de eerste echte noemenswaardige mogelijkheid achter haar naam mocht zetten. Rowdy van der Putten, dit seizoen gekomen van FC Lisse en maker van twee van de drie doelpunten voor zijn nieuwe ploeg, keek langere tijd naar een geschikte positie om te schieten. Toen hij die had gevonden vertrok er een zeer bekeken schot van zijn voet die de dwarslat raakte achter sluitpost Johan Jansen. Door het oog van de naald is dan de uitdrukking, en dat gebeurde ca. 10 minuten voor het verstrijken van de tijd nogmaals, toen dezelfde speler op een voorzet van captain Schwiebbe op de paal kopte.

 

G.V.V.V. zocht in de eerste helft meerdere keren ruimte in het drukke zestienmetergebied van de thuisploeg, maar slaagde hier keer op keer niet in om gevaarlijk te worden. Doelman Bénard greep goed in op een rebound van Powel die zijn eerste poging geblokt zag worden. En ook kon de Amersfoortse spits zijn kop niet goed achter voorzetten krijgen van Laurens van der Voort – die aardig op dreef was deze middag – en Laghmouchi. Beide kopballen verdwenen ruimschoots naast het doel. Ook Scheveningen kreeg een paar halve kansjes, veelal als gevolg van balverlies van de gasten, maar meer dan speldenprikjes waren het eigenlijk niet.


Sluitpost Johan Jansen, die voor de tweede keer dit seizoen een clean sheet achter z'n naam krijgt, moet met de vuisten redding brengen.
 

Tweede lijn
Een wat feller G.V.V.V. keerde na een kwartier rust terug uit de kleedkamer en was al na twee minuten zeer dicht bij een doelpunt. Een uitstekende voorzet van Laurens van der Voort werd door Jeremy de Graaf van dichtbij ingekopt. De bal vloog maar net langs het doel van de Scheveningse goalie Bénard.


Het balbezit wat in het eerste bedrijf al in het voordeel was van aanvoerder Den Hartog c.s. kreeg in deel twee een nog wat hoger percentage. Maar je hebt er helemaal niets aan als daar verder geen kansen uit ontstaan en dat was zeker het geval. Tot aan ‘the box’ ging het best voortvarend, maar een beslissende voorzet of steekpass wel in geen velden of wegen te bekennen. Daarom was het ook een beetje met moed der wanhoop dat in het verdere verloop van de tweede helft G.V.V.V. het vooral vanuit de tweede lijn maar probeerde het doel van de thuisploeg onder vuur te nemen.

Maar ook met dat plan B, als het al een plan was, slaagden de Veense blauwen er niet om het de doelman van de thuisploeg echt moeilijk te maken.
En ook bleef het nog steeds oppassen op intercepties en dan snel omschakelen waar Scheveningen nadrukkelijk naar op zoek was. Een kwartier voor tijd lukte dat zowat, toe Joeri Potjes balverlies leed en Barry Rog een zee aan ruimte voor zich had. Gelukkig was zijn aanname niet al te zuiver waardoor Wilco den Hartog de tijd kreeg om de rasscheveninger naar buiten te dringen waardoor hij uiteindelijk niet gevaarlijk kon worden.   


Berry Powel glijdt op zijn knieën na de in extremis winnende treffer . 


Goudhaantje en schlemiel
Waar een groot deel van alle aanwezigen zich vermoedelijk al hadden neergelegd bij een, in dit geval echte bloedeloze 0-0 wedstrijd, bleek plan B uiteindelijk toch de opmaat voor de minimale, maar daarom niet minder welkome winst. Want in de absolute slotfase probeerde Philip Ties vanuit de tweede lijn de doelman te passeren. Die keerde de inzet wel, maar de verder bijna foutloos spelende Björn Bénard, liet de bal vervolgens uit de handen glippen waarna Berry Powel er als de kippen bij was om met nog twee minuten op de klok de winnende treffer tegen de touwen te schieten. Daarmee toonde Powel weer eens zijn neusje voor de goal en werd hij het goudhaantje. Bénard daarentegen kreeg met z’n enige foutje de titel ‘schlemiel van de wedstrijd’. Dat is helaas het lot van een doelman, maar bij allen die G.V.V.V. een warm hart toedragen was er niemand die daar een traantje over liet, want zo hard is het voetbal dan ook wel weer in deze verder uiterst sportieve wedstrijd.

Door de overwinning behoudt G.V.V.V. haar ongeslagen status in de uitwedstrijden. Volgende zaterdag neemt G.V.V.V. het thuis op tegen AFC. Aanvang van dat treffen is in verband met de live-uitzending van FOX Sports om 15.30 uur. 
 

SVV Scheveningen – G.V.V.V. 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 88. Berry Powel 0-1.

Opstelling SVV Scheveningen: Björn Bénard, Samir el Moussaoui, Ruben Koorndijk, Levi Schwiebbe (©), Mitchell de Vlugt, Tim Peters, Mehmet Aldogan (77. Youri de Winter), Nigel Ogidi Nwankwo, Jari de Jong, Rowdy van der Putten, Barry Rog.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Taoufik Adnane, Wilco den Hartog (©), Jeremy de Graaf, Berry Powel, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Philip Ties, Soufiane Laghmouchi, Joeri Potjes, Mart de Jong.

Gele kaarten: 45. Levi Schwiebbe, 88. Ruben Koorndijk (SVV Scheveningen).

Scheidsrechter: R.H, Hensgens (Landgraaf)
Toeschouwers: 300


Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen

Fotografie: Pro Shots

Van deze wedstrijd is geen fotoreportage gemaakt doordat zowel Dick Gijsbertsen als Brenda Dekker waren verhinderd.