Ongeslagen reeks uitwedstrijden hard ten einde

2 november 2019
De reeks ongeslagen uitwedstrijden is voor G.V.V.V. hard ten einde gekomen. De ploeg van trainer Niek Oosterlee verloor op bezoek bij HHC Hardenberg met 4-0 en had dat voornamelijk aan zichzelf te danken.
 
Met een bijna gelijke formatie als voor het (gewonnen) bekertreffen tegen Helmond Sport reisde G.V.V.V. zaterdagmiddag af naar het Overijsselse Hardenberg voor het treffen met HHC. Trainer Niek Oosterlee kon alleen niet beschikken over Philip Ties. De middenvelder moest met een kwetsuur aan de hak vanaf de zijlijn noodgedwongen toekijken. Jeremy de Graaf startte vanaf het begin in de spits. Weer terug, maar nu bij aanvang op de bank, Laurens van der Voort. 
 
Eerste gevaar voor G.V.V.V.
De wedstrijd op het zonovergoten sportpark De Boshoek kent een vrij rustig begin. Het eerste noemenswaardige gevaar van de wedstrijd is voor G.V.V.V. Een strakke voorzet van Corné Davelaar kan echter niet goed worden ingekopt door Jeremy de Graaf, waardoor het speeltuig voorlangs het doel van Sander Danes vliegt. 
 

Jeremy de Graaf kan niet voorkomen dat Sander Danes de bal kan gooien.

 

HHC Hardenberg zet daarna aan en dat leidt na ruim tien minuten spelen voor een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een schot van Jurjan Mannes wordt in de verdediging geblokt, waardoor de bal naast het doel van Johan Jansen belandt. Een minuut later is het diezelfde Jurjan Mannes die alsnog zijn ploeg op voorsprong schiet. Een pass van Adnane wordt door Danny Bouws onderschept die vervolgens doorspeelt naar de opstomende Mannes en de bal in de korte hoek langs doelmanJansen  schiet, waarmee hij het eerste doelpunt van de middag maakte. 
 
Onzorgvuldigheid
De thuisploeg krijgt na de snelle openingstreffer daarna nog veel meer mogelijkheden om de score uit te breiden, maar is te onzorgvuldig in de afronding om G.V.V.V. al vroeg in de wedstrijd naar de slachtbank te leiden. Rob van der Leij is er na twintig minuten nog het dichtstbij. De aanvaller kan, na een lange uit de verdediging, weglopen van Taoufik Adnane, maar heeft vervolgens te veel tijd nodig om oog-in-oog met Johan Jansen trefzeker te worden. De teruggelopen Veenendaalse verdedigers kunnen voorkomen dat het tweede doelpunt al na twintig minuten spelen in het net ligt. 
 

HHC Hardenberg mocht elkaar zaterdagmiddag viermaal feliciteren. 

 

Waar de thuisploeg de zorgvuldigheid vooral in de afronding mist, is het G.V.V.V. dat vooral achterin scherpte mist en HHC Hardenberg alle ruimte biedt om de score verder uit te breiden. Na ruim twintig minuten spelen ligt de tweede Hardenbergse treffer dan ook al in het net. Op het middenveld wordt een, te korte, terug kopbal van Wesley Goeman op Joeri Potjes door Rob van der Leij onderschept die met het aangeboden kansje wel raad weet. Ditmaal faalt de aanvaller, oog-in-oog met Johan Jansen, niet en schiet hij de 2-0 binnen. 
 
Thuisploeg speelt slim
HHC speelt heel gegroepeerd. Aanvallen en verdedigen is met alle spelers. GVVV kan aanvallend geen vuist maken door een muur van oranje spelers. Wanneer de bal door de thuisploeg onderschept wordt, en dat gebeurt regelmatig door de grote onzorgvuldigheid die de blauwhemden vandaag laten zien, zijn de tegenaanvallen snel en messcherp. De spelers van GVVV hebben grote moeite medespelers te vinden, er is weinig diepgang, er komen geen spelers naar de bal toe, er wordt daardoor dan ook teveel met de bal gelopen. Het maakt het spelen er niet gemakkelijk door.
 
Na een half uur spelen de volgende mogelijkheid voor HHC. Ravelino Junte omzeilt Wilco den Hartog, Zijn inspeelpass op Danny Bouwe wordt door Taoufik Adnane onderschept, maar de bal kan toch Bouwe naar Junte ‘gehakt’ worden, de inzet gaat voorbij Jansen en de neus van Van der Leij naast het doel!
 
De thuisploeg blijkt gaande de eerste helft een stuk sterker dan de Veenendalers. De tussenstand had nog wel een doelpunt hoger kunnen zijn. GVVV is, als er al een aanval opgezet wordt, de bal snel weer kwijt. Slechte passes zijn hier meestal debet aan. Toch doet GVVV wel wat terug wanneer, met nog vijf minuten te spelen, ze een vrije trap mogen nemen. Berry Powel schiet van zo’n dertig meter afstand de bal in de handen van doelman Sander Danes. Wanneer de doelman de bal loslaat is er niemand voor de rebound. GVVV oogt weinig strijdlustig en lijkt geen power te hebben. Heeft de doordeweekse wedstrijd tegen Helmond Sport dan toch zo zijn tol gekost?
 
Wissels
Trainer Niek Oosterlee besluit de tweede helft met twee verse krachten te beginnen. Potjes en De Graaf worden gewisseld voor Van der Voort en Schet. Een vrije trap van Goeman wordt door doelman Danes met moeite gekeerd. De bal blijft in het stafschopgebied hangen, maar de blauwwitten weten hiervan niet te profiteren. 
 
Verdedigende fouten
Na een uur spelen is opnieuw een fout in het elftal van G.V.V.V. oorzaak voor een treffer. Danny Bouws kan over de rechterkant van het veld rustig opstomen richting het zestienmetergebied, hij omspeelt daarbij Adnane en halverwege het strafschopgebied het speeltuig in de verre hoek binnenschieten: 3-0. 
 
Tien minuten later is het bijna weer raak. Mart de Jong verliest een bal op het middenveld en met maar liefst vier man holt HHC richting het doel van GVVV. Gebrek aan een goede afwerking zorgt voor uitstel van een volgend doelpunt. 
De kater wordt alleen nog maar groter wanneer Wilco den Hartog twintig minuten voor tijd al kan gaan douchen. De aanvoerder krijgt van arbiter Schaper twee gele kaarten gepresenteerd (overtreding en daaropvolgende reactie)  en moet het veld verlaten. 
 
Verder met 10 man
De wedstrijd is met de 3-0 stand wel zo’n beetje gelopen en wanneer GVVV dan ook nog met een man minder moet spelen is de opgave voor een goed resultaat onbereikbaar geworden, voor zover die al niet uit zicht was. Powel moet zijn verdedigers nog te hulp schieten wanneer hij een kopbal van Serge Fatima vanaf de lijn wegschiet.
 
Tot slot mag Stephan Warmolts drie minuten voor tijd volledig vrijstaand een hoekschop achter Johan Jansen koppen. Hij bepaalt daarmee de eindstand op 4-0.
 

Corné Davelaar, hier op de voet gevolgd door Nick de Bondt, legt aan om voor te zetten.

 

Volgende week kan G.V.V.V. zich thuis herpakken na de nederlaag van zaterdagmiddag. Het ontvangt dan ASWH op het eigen Panhuis. Die wedstrijd begint om 14:30 uur. 

 

HHC Hardenberg – G.V.V.V. 4-0 (2-0)

Scoreverloop: 12. Jurjan Mannes 1-0, 23. Rob van der Leij 2-0, 57. Danny Bouws 3-0, 87. Stephen Warmolts 4-0. 

 

Gele kaarten: Wilco den Hartog (twee keer geel, G.V.V.V.)

 

Opstelling HHC Hardenberg: Sander Danes, Serginho Fatima, Stephen Warmolts, Ashwin Manuhutu, Joël Amakodo (59. Rick Hemmink), Nick de Bondt, Glenn Kobussen, Rob van der Leij (74. Rens van Benthem), Ravelino Junte, Danny Bouws, Jurjan Mannes (67. Shkodran Metaj).

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Corné Davelaar, Wesley Goeman, Taoufik Adnane, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf (46. Damiano Schet), Robin Mulder (74. Soufiane Laghmouchi), Berry Powel, Danny de Leeuw, Joeri Potjes (46. Laurens van der Voort), Mart de Jong. 

 

Scheidsrechter: de heer D. Schaper

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf

Fotografie: ProShots