Onnauwkeurig G.V.V.V. onderuit tegen O.S.S. ’20

6 augustus 2019

G.V.V.V. heeft dinsdagavond haar eerste nederlaag van de voorbereiding opgelopen. Tegen zondag derdedivisionist O.S.S. '20 kenmerkte onnauwkeurigheid het spel van de blauwhemden en verloor het met 1-3. Het werd een herhaling van de geschiedenis, want ook in de voorbereiding op het vorige seizoen, verloor G.V.V.V. na vier ongeslagen duels op rij het vijfde duel, en dat was ook tegen deze Brabantse ploeg. 

 

G.V.V.V. begon op het eigen sportpark Panhuis voortvarend aan de wedstrijd en kwam al na ruim twee minuten spelen op voorsprong. Jeremy de Graaf mocht aantekenen voor de openingstreffer. In de fase die daarop volgde leek er ook geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Niek Oosterlee, maar slaagde het er niet meer in om echt gevaarlijk te worden voor het doel van de bezoekende ploeg.

 

Jeremy de Graaf viert zijn vroege treffer met Soufiane Laghmouchi. 

 

Na een klein halfuur deden de kansen zich in wat hogere frequentie voor bij O.S.S.’20. De ploeg mocht tot tweemaal via de lange Van Sonsbeek proberen de score gelijk te trekken, maar beide pogingen gingen net over het doel van sluitpost Jansen. Toch was het een paar minuten later alsnog raak, toen de ploeg opnieuw gevaar stichtte met hoge voorzetten. Ditmaal wist Van Sonsbeek wel te profiteren van zijn lengte door een voorzet van Bob Zonnenberg bij de tweede paal feilloos tegen het net te koppen: 1-1.

 

Op jacht naar de gelijkmaker

Met een gewijzigde formatie kreeg G.V.V.V. in de openingsfase van de tweede helft meer grip op de wedstrijd en kon het al na vijf minuten een eerste serieuze doelpoging noteren. Een voorzet van Danny de Leeuw werd door Wilco den Hartog op de bovenkant van de lat gekopt. Even later kon de opponent zomaar op voorsprong komen, maar doelman Van den Berkt stond met een uitstekende redding zijn mannetje. 

 

Patrick Prosper Fini probeert Bob van Lith voor te blijven.

 

Toch wist de thuisploeg een minuut later de achterstand niet te voorkomen. Een vrije trap van Zonnenberg werd door Van de Rande gemakkelijk binnen geschoten. G.V.V.V. probeerde daarna nog wel om op jacht te gaan naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor ook verschillende mogelijkheden, voornamelijk via Philip Ties. 

 

Definitief in het slot

Toen enkele schoten net aan de verkeerde kant van de paal belandden en doelman Van der Leest goed redde maakte de zondag derdedivisionist aan alle hoop een eind, door een minuut voor tijd vanuit een hoekschop opnieuw met het hoofd een doelpunt te maken. Ditmaal slaagde Tim Waterink erin om te scoren en G.V.V.V. daarmee de eerste nederlaag van de voorbereiding te bezorgen. 

 

Mart de Jong speelde dinsdagavond de hele wedstrijd.

 

Zaterdag speelt G.V.V.V. haar zesde wedstrijd van de voorbereiding. Het gaat dan op bezoek bij USV Hercules in Utrecht. Aftrap van die wedstrijd is om 15:00 uur. 

 

G.V.V.V. – S.V. O.S.S. ’20 1-3 (1-1)

Scoreverloop: 3. Jeremy de Graaf 1-0, 34. Rob van Sonsbeek 1-1, 56. Joep van de Rande 1-2, 89. Tim Waterink 1-3. 

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (46. Joshua van den Berkt); Corné Davelaar, Tom Oostinjen, Laurens van der Voort (46. Joeri Potjes), Patrick Prosper Fini (46. Taoufik Adnane); Mart de Jong, Wesley Goeman (61. Laurens van der Voort), Robin Mulder; Damiano Schet (46. Wilco den Hartog), Jeremy de Graaf (46. Philip Ties), Soufiane Laghmouchi (46. Danny de Leeuw). 

 

Basis opstelling S.V. O.S.S. ’20: Rick van der Leest, Rob van Sonsbeek, Tony de Groot, Joep van de Rande, Tim Waterink, Bram Eltink, Bob van Lith, Joep Engelen, Brian Campman, Bart Spierings, Bob Sonnenberg.

 

Scheidsrechter: de heer S. Maarten Holtus

Toeschouwers: 175

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Brenda Dekker