Strijdend G.V.V.V. in eerste helft voorbij HFC

14 december 2019

Een strijdend G.V.V.V. heeft vanmiddag in de eerste helft afgerekend met Koninklijke HFC. Berry Powel schoot zijn ploeg met twee treffers voorbij de Haarlemse formatie: 2-0. 

 

Hoofdtrainer Niek Oosterlee had zijn ploeg op vier plekken gewijzigd ten opzichte van vorige week. Corné Davelaar, Wesley Goeman, Jeremy de Graaf en Jesse van Nieuwkerk waren door de oefenmeester uit de basisopstelling gehaald en vervangen door Laurens van der Voort, Patrick Prosper Fini, Philip Ties en Berry Powel. Het gewijzigde strijdplan pakte voor de Veenendalers uitstekend uit. 

 

Patrick Prosper Fini startte zaterdagmiddag in de basiself van G.V.V.V.

 

Na zes minuten ontstond de eerste mogelijkheid voor G.V.V.V. Een voorzet van Berry Powel werd in een druk zestienmetergebied door Philip Ties klaargelegd voor Robin Mulder, maar het schot van de aanvaller vloog centimeters over het doel van sluitpost Tom Boks. Diezelfde doelman moest een paar minuten later weer ingrijpen, nadat Patrick Prosper Fini Philip Ties alleen voor het doel had gebracht. De Haarlemse goalie kon ternauwernood een vroege treffer voorkomen. 

 

Uitstekende reflexen Jansen

Aan de andere kant van het veld kreeg Koninklijke HFC een strafschop, nadat Berry Powel de bal met de hand had geraakt. Scheidsrechter Smit wees na de overtreding resoluut naar de stip. Johan Jansen wist met een uitstekende reflex de inzet van Joël Donald uit de hoek te duiken, waarmee hij zijn ploeg op gelijke hoogte hield. 

 

Tom Oostinjen haalt hard uit en geeft verdedigers van HFC het nakijken.

 

Nog geen minuut later wist de doelman opnieuw belangrijk te zijn, door een hard schot van André Morgan uitstekend te keren. Tom Oostinjen mocht vervolgens een mogelijkheid op zijn naam schrijven, maar het schot vanaf de linkerflank zorgde voor onvoldoende gevaar in het strafschopgebied van de bezoekers. 

 

Powel tweemaal doeltreffend

De mogelijkheid van Tom Oostinjen betekende het startsein voor nog meer dreiging in het spel van de Veenendalers. Een slimme steekpass van Philip Ties werd door Patrick Prosper Fini voor het doel gebracht, waar Berry Powel kapt en vervolgens de bal hard in het net schiet. Het was de openingstreffer voor G.V.V.V. na een goede fase. Amper bijgekomen van het eerste doelpunt, liet Berry Powel het sportpark opnieuw ontploffen van vreugde toen hij de score verdubbelde. 

 

Berry Powel loopt juichend weg na zijn eerste treffer van deze middag.

 

Wederom stond een goede aanval aan de basis van een treffer. Ditmaal was het Robin Mulder die de bal uitstekend achter de laatste linie meenam en oog-in-oog met doelman Boks de bal afgaf op de vrijstaande Berry Powel. Het was voor de spits een koud kunstje om die aangeboden mogelijkheid te verzilveren: 2-0. 

 

Haarlemse speldenprikjes

Gertjan Tamerus zag zijn ploeg in de tweede helft meer grip krijgen op de wedstrijd. G.V.V.V. liet zich terugdringen op de eigen helft en werkte daarmee als vanzelf de kansen voor de bezoekers in de hand. Toch bleven de echt grote mogelijkheden voor Koninklijke HFC uit en hield de defensie van G.V.V.V. zich meer dan uitstekend staande in de wedstrijd. Johan Jansen werd weinig echt aan het werk gezet en vooral in de laatste lijn werden de meeste aanvallen onschadelijk gemaakt. 

 

Euforie bij de blauwhemden na de tweede treffer van Berry Powel. 

 

Via Berry Powel en Tom Oostinjen had G.V.V.V. zelfs nog moeten uitlopen naar 3-0, maar op onverklaarbare wijze lukte het beide spelers niet om het speeltuig aan de andere kant over de doellijn te werken. Hiermee bleef het ook in de laatste minuten van de wedstrijd spannend toen invaller Floris van der Linden de bal net naast het doel schoot en Khalid Tadmine met een afstandschot de paal trof. Doeltreffend werden de bezoekers echter niet meer, waarmee de eindstand 2-0 was.

 

Zo beleeft de thuisploeg een uitstekende laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar en hield het de ploegen onder zich wat verder op afstand. Ook was de zege een goede generale op de ontmoeting met PSV van aanstaande woensdag, in het bekertoernooi. 


G.V.V.V. - Koninklijke HFC 2-0 (2-0)
Scoreverloop: 24. Berry Powel 1-0, 28. Berry Powel 2-0.

Gele kaarten: 37. Franklin Lewis, 66. Khalid Tadmine (Koninklijke HFC)

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Taoufik Adnane, Tom Oostinjen, Wilco den Hartog ©, Robin Mulder, Berry Powel (80. Jeremy de Graaf), Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Philip Ties, Patrick Prosper Fini, Mart de Jong.

Opstelling Kon. HFC: Tom Boks, Oscar Wilfert, Vincent Volkert, Khalid Tadmine, Franklin Lewis, Joël Donald (58. Floris van der Linden), Jacob Noordmans ©, André Morgan (58. Danny Hols), Sam van Huffel, Wessel Boer, Paul Kok (82. Adil Kaychohi).


Scheidrechter: Dhr. N.B. Smit (Huizen)
Toeschouwers: 900

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier.