Utrechtse jonkies vloeren ervaren G.V.V.V.

10 augustus 2019

Op een uiterst winderig sportpark Voordorp in Utrecht kwamen, op de twee doelmannen Johan Jansen en Nick van der Linden, en de geblesseerde Martin van Eck na, alle 19 overige selectie spelers van G.V.V.V. in actie. De donderdag aangetrokken Berry Powel maakte zijn eerste minuten in het blauwe tenue en dat gold ook voor Jesse van Nieuwkerk die hem in de laatste 25 minuten kwam vervangen in de spits.

Accordeon

De keuze van de technische staf om de negentien spelers te laten acteren impliceerde dat er in de twee bedrijven bijna twee verschillende teams opereerden. Voor de thee leverde dat nog een aantal kansje en mogelijkheden op, waarbij Powel, Ties en Oostinjen het doel te ver zochten of doelman Mulder op hun weg vonden.
Maar ook aan de overkant lieten de gastheren zien dat ze met het spitsenkoppel Tyron Fonville en Tijani Noslin, veelal gevoed door de nestor van de ploeg, Jeffrey Vlug, in niets onderdeden voor het een Divisie hoger spelende G.V.V.V.
Sterker nog, objectief gezien had de ploeg van trainer Jochem Twisker hoewel het balbezit ongeveer fifty-fifty was, het betere van het spel. Zijn spelers vonden elkaar makkelijk, zette vroeg druk op de opbouwende tegenstander en plooiden op de juiste momenten uit- en in elkaar als een accordeon die een vrolijk riedeltje speelde.


De vandaag 29 jaar geworden Soufiane Laghmouchi pakte zijn verjaardagscadeautje feilloos uit.

Verjaardagscadeautje
Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste echte grote kansen voor de gastheren waren. Tweemaal achter elkaar was de watervlugge en technisch begaafde ‘TeeJay’, zoals de net 20 jaar oude centrumspeler Noslin door zijn medespelers en staf werd genoemd, dichtbij de openingstreffer. Maar door ook een duo prima ingrepen van goalie Van den Berkt werd een geen schade opgelopen.
Niet veel later viel er toch een doelpunt, maar wel in het voordeel van G.V.V.V.
De vandaag 29 jaar geworden Soufiane Laghmouchi passeerde Ralph Hovestad, in ‘the box’. De van buurman DOVO overgekomen verdediger, wist niets beters te doen dan alsnog zijn been uit te steken waardoor de jarige ten val kwam. De referee van dienst had weinig andere keuze dan de bal op de elfmeterstip te leggen. En waar een oude voetbalwet zegt, dat een gevloerde speler nooit zelf de strafschop moet nemen, was dat op de verjaardag van Laghmouchi niet aan de orde. Hij pakte het verjaardagscadeautje feilloos uit en opende daarmee de score.

Niet bij machte
Maar op de eerder genoemde kansjes en mogelijkheden na, was de ploeg van Niek Oosterlee niet bij machte om echt gevaar te creëren. Dat deed Hercules wel en opnieuw nekte een standaardsituatie de blauwe defensie. Een vrije trap Dave Hensbergen werd de zestien ingeslingerd en als een duveltje uit een doosjes dook ‘TeeJay’ op en kopte de bal binnen. Op het oog natuurlijk een dekkingsfout, maar ook doelman Van den Berkt mocht zich deze treffer aanrekenen, zijn uitkomen was gewoon simpel te laat.
Een paar minuten voor de thee herhaalde zich dit tafereel bijna, maar nu kopte Noslin, toch lang niet de grootste van het stel, rakelings naast.
Met de 1-1 ruststand mocht G.V.V.V. gezien het spelbeeld zich het gelukkigst prijzen.


Berry Powel, op de huid gezeten door twee Herculanen, maakte zijn eerste minuten in zijn nieuwe blauwe tenue.

Wijzigingen brengen geen soelaas
Waar Hercules, na de thee, met dezelfde elf binnen de lijnen verscheen, coach Twisker wisselde pas in de laatste fase van de wedstrijd een vijftal spelers, stonden er bij G.V.V.V. zeven nieuwe namen in het veld. Maar ook in deze vernieuwde samenstelling bleef het spel stroperig, onnauwkeurig en werd maar zeer spaarzaam de vrije man gevonden. Alleen Robin Mulder, Berry Powel en Jeremy de Graaf (2x) kregen kansjes, maar hun doelpogingen gingen naast of werden gepakt door Fons Mulder.

Jonkies trefzeker
Captain Vlug en consorten bleven op de ingeslagen weg doorgaan en waren ook nu weer veruit het gevaarlijkst. Dat leverde na een uur spelen dan ook de zeer verdiende voorsprong op. En weer was het Noslin die het deed. Na een mooi opgezette aanval kapte hij Joeri Potjes uit en haalde daarna doeltreffend uit. Niet veel later leek hij ook zijn valse hattrick te voltooien, maar tot zijn ongenoegen werd die, hoogstwaarschijnlijk terecht, vanwege buitenspel afgekeurd.
Die derde treffer voor Hercules viel uiteindelijk wel al was de manier waarop G.V.V.V, deze om de oren kreeg zeer knullig en eigen schuld. Bij het wegtrappen van de bal door goalie Van den Berkt, door niets en niemand gehinderd, leek de Barnevelder wel kleurenblind, want hij schoof deze pardoes in de voeten van een Herculaan. Met de hele defensie in vooruitgaande beweging was het niet moeilijk om de vrij gelopen invaller Wouter Kenemans te vinden. En ook deze net 20-jarige aanvaller had geen moeite om in de slotminuut de 3-1 te scoren. Het was alweer zijn derde doelpunt van de week, want afgelopen dinsdagavond tegen Sportlust ’46 was hij ook al tweemaal trefzeker geweest.


Ook Jesse van Nieuwkerk (r.) pakte als nieuwkomer in de selectie, na zijn enkelblessure, zijn eerste speelminuten mee in dit oefenduel.

Kortom de Utrechtse jonkies (gemiddelde selectie leeftijd 23,8 jaar) wonnen terecht van het veel meer ervaren G.V.V.V. (de gemiddelde selectieleeftijd is met Berry Powel erbij opgelopen naar 29,9 jaar). Op dit magere optreden moet dan komende dinsdagavond maar sportieve revanche worden genomen als zaterdag derdedivisionist DVS ’33 op bezoek komt op het sportpark Panhuis. Aanvang van dat voorlaatste oefenduel is 19.45 uur.      

USV Hercules – G.V.V.V. 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 24. Soufiane Laghmouchi 0-1 (strafschop), 33. Tijani Noslin 1-1, 60. Tijani Noslin 2-1, 90. Wouter Kenemans 3-1.

Opstelling G.V.V.V. : Joshua van den Berkt, Rodny Hofman (46. Patrick Prosper Fini), Wilco den Hartog (46. Joeri Potjes), Laurens van der Voort (46. Mart de Jong), Taoufik Adnane (46. Corné Davelaar, Tom Oostinjen, Wesley Goeman, Philip Ties (46. Robin Mulder), Soufiane Laghmouchi (46. Danny de Leeuw), Damiano Schet (46. Jeremy de Graaf), Berry Powel (65. Jesse van Nieuwkerk).

Basis opstelling USV Hercules: Fons Mulder, Ralph Hovestad, Björn van Gorkom, Matthijs Blijham, Dave Hensbergen, Omar el Ghazouani, Nathan Bijl, Steff van Rooijen, Jeffrey Vlug, Tyron Fonville, Tijani Noslin.

Tekst: Bas van Capelleveen
Foto’s: Brenda Dekker