Vermakelijk duel levert G.V.V.V. punt op

14 september 2019

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag een punt gepakt in de vermakelijke wedstrijd tegen De Treffers. De blauwhemden speelden op eigen sportpark met 2-2 gelijk tegen De Treffers. 

 

Met het zonnetje hoog aan de lucht, een strakblauwe hemel en een groene nieuwe kunstgrasmat waren alle ingrediënten aanwezig voor een aantrekkelijk affiche in speelronde vier van de Tweede Divisie. Een wedstrijd die ook bij FOX Sports was opgevallen en daarom werd verkozen tot live-wedstrijd van deze week. Laurens van der Voort was de enige nieuweling in de basiself van trainer Niek Oosterlee, ten opzichte van vorige week. De verdediger verving de geschorste Tom Oostinjen, die vorige week op bezoek bij Katwijk vroegtijdig het veld moest verlaten wegens twee gele kaarten. 

 

Vroege openingstreffer

De Treffers begon fel aan de wedstrijd en kon al na vier minuten op voorsprong komen. Een goede redding van Johan Jansen voorkwam echter dat een vrije trap al vroegtijdig in het net zou belanden. Toch kon twee minuten later niet worden voorkomen, dat De Treffers alsnog vroeg in de wedstrijd de voorsprong greep. Lowie van Zundert hoefde alleen nog maar tegen een scherpe pass van Koen Maertdorf aan te lopen, om daarmee de score voor zijn ploeg te openen: 0-1.
Het was voor de spits, die vorig seizoen sinds de winterstop werd gehuurd van NEC en nu vaste kracht is van de Groesbekers alweer zijn vierde treffer in evenzovele wedstrijden. En hij ging daarmee ook op herhaling, want ook tijdens de laatste wedstrijd tussen G.V.V.V. en De Treffers op 23 februari jl. scoorde hij. Het was toen de winnende goal (1-2) voor zijn team.   

 

De Treffers viert de vroege openingstreffer.


Ties opnieuw trefzeker
Toch liet de vroege voorsprong de hoofden van de blauwhemden niet zakken en gingen zij een minuut later al direct actief op zoek naar de gelijkmaker. Danny de Leeuw, Philip Ties en Robin Mulder kregen in een paar minuten tijd verschillende mogelijkheden om de score gelijk te trekken. Ties zag zijn schot worden geblokt en ook Mart de Jong slaagde er niet in om door een woud van benen het net te vinden. En een uit een rebound voorgeslingerde bal van Wilco den Hartog kon door Robin Mulder noch wel op de slof worden genomen, maar verdween tot zijn teleurstelling in het zijnet en niet veel later zag Mulder in zeer kansrijke positie ook nog een schot worden geblokt.

Al die aanvallende intenties van de thuisploeg leverde ook nog een aantal hoekschoppen en het was dan ook geen toeval dat de gelijkmaker viel uit zo’n zogenaamd dood spelmoment.
Een afvallende bal uit een hoekschop belandde voor de voeten van Philip Ties, die daar met een halve omhaal zijn voet tegenaan drukte. Het speeltuig vloog op hoge snelheid sierlijk in de verre hoek, waar doelman Niels Kornelis geen verweer tegen had en daarmee verscheen na negentien minuten spelen de stand 1-1 op het scorebord.
Net als voor Van Zundert was het ook voor Philip Ties zijn vierde treffer in vier duels.

Opnieuw op achterstand

G.V.V.V. nam daarna iets gas terug, maar had vooralsnog wel het meeste balbezit, al bleef het ook erg oppassen op de snelle tegenstoten van de bezoekers waarbij met name Hoffman, Maertzdorf, Van de Beek en Van Zundert zich lieten gelden. De schijnbare controle die G.V.V.V. had leverde echter verder geen kansen c.q. mogelijkheden op.

Sterker nog de bezoekers kwamen zeven minuten nadat G.V.V.V. de schade had hersteld toch weer op voorsprong. Bryan Sirvania werd door de Veenendaalse verdediging volledig vrijgelaten in het zestienmetergebied, na een vrije trap van Boy van de Beek. Waarna de mee opgekomen verdediger zonder al te veel moeite het speeltuig tegen de touwen kon werken: 1-2.
De defensieve blunder ontlokte trainer Oosterlee na afloop de volgende vraag:
“Zo’n bal over veertig meter is secondenlang onderweg dan moet je je daar toch op in kunnen stellen?”
En helemaal ongelijk had de oefenmeester zeker niet.

 

Philip Ties maakt een vreugdesprongetje na zijn gelijkmaker.


Toch ging zijn team niet bij de pakken neer zitten, het aanvallende spel, en druk zetten op de Groesbeekse defensie bleef dik in orde, alleen ontbrak het aan de controle en ideeën om de gaatjes te vinden. Het ging allemaal te gehaast en ook verkeerde keuzes, van passen of schieten waren schering en inslag. Mede daardoor slaagde G.V.V.V. er niet in om echt gevaar te stichten en ging De Treffers eigenlijk redelijk eenvoudig met de 1-2 voorsprong aan de thee.
Het had zelfs nog mooier kunnen zijn voor de rood-zwarte formatie van trainer Jan de Jonge, maar Joey Dekkers had in de toegevoegde blessuretijd de pech dat zijn inzet de paal raakte i.p.v. het net.  

 

Ook Powel doet weer een duit in het doelpuntenzakje

Tot opluchting van alles wat blauw was, was het zes minuten na rust toch weer gelijk. Een uitstekende voorzet van Patrick Prosper Fini, na goed voorwerk van Mart de Jong, kwam precies op maat bij Berry Powel, die vogelvrij een hoek voor het uitzoeken had en met veel gevoel de bal in de verre hoek kopte: 2-2.
Een mooi succes voor de beide nieuwkomer in het team van Oosterlee. Vorige week in Katwijk speelde Fini al een uitstekende pot en dat deed hij vanmiddag weer. Een assist en het predicaat ‘man of the match’ waren zijn deel, en good-old Powel heeft ook alweer zijn derde treffer achter zijn naam staan.

 

Mart de Jong zoekt mogelijkheden om op te bouwen.
 

Kansen op meer voor beide opponenten
Het vermakelijke spel golft vervolgens op en neer en beide ploegen krijgen kansen om de score in hun voordeel om te buigen. De Treffers was daar ruim twintig minuten voor tijd nog het meest dichtbij, maar Taoufik Adnane wist bij de paal de bal tijdig van de lijn af te halen na een kopbal van Lowie van Zindert en voorkwam daarmee opnieuw een achterstand voor zijn ploeg. Ook moest goalie Johan Jansen nog een keer zijn kunnen tonen op een kopbal van Cendrino Misidjan.
Tussendoor kopte Philip Ties nog in kansrijke positie over en waren er twee momenten waarop alle mensen met een blauwe bril op een strafschop eisten toen invaller Jesse van Nieuwkerk, die na een klein uur in het veld was gekomen voor Robin Mulder, in de mangel werd genomen. Maar in beide gevallen moeten we, de toch wel enigszins warrig leidende referee, Michael Eijgelsheim het voordeel van de twijfel geven. Want beide keren leken de gevechten om de bal niet echt strafschopwaardig. Voor de rust gebeurde aan de overkant hetzelfde toen Taoufik Adnane een vermeende overtreding maakte op Maertdorf en Patrick Prosper Fini geheel per ongeluk een opstuitende bal tegen de hand aan kreeg. Dus daarmee was ook de stand weer gelijk, met voor iedere partij twee weggewuifde vermeende strafschoppen.

 

Afgekeurde treffer

Jeremy de Graaf, zes minuten voor tijd in het veld gekomen voor Berry Powel, leek vervolgens in de slotfase alsnog voor de winnende treffer te zorgen. De bal lag immers al in het net, na een lange uittrap van Jansen en een doorkopbal van Van Nieuwkerk op De Graaf. Maar scheidsrechter Eijgelsheim keurde de treffer van de invaller spits terecht af wegens een duwtje in de rug van Bryan Sirvania voordat hij de bal tegen de netten aan schoot.
Zo leverde deze geinige wedstrijd geen winnaar op en mag G.V.V.V. terugkijkend op dit treffen misschien nog wel het meest gelukkig zijn met een punt op eigen veld omdat de kansen van De Treffers dan wel niet zo talrijk waren als die van de thuisploeg, maar ze waren wel het gevaarlijkst.
 

Robin Mulder zoekt ruimte in een druk strafschopgebied.

 

Coach Niek Oosterlee was het in z’n perspraatje eens met deze conclusie en koesterde daarom ook het behaalde punt. Met name was hij kritisch op zijn linies die bij fases veel te veel uit elkaar speelden en zodoende geen goed aangesloten blok vormden. Mede daardoor ontstond er veel ruimte voor de lopende mensen van de tegenstander. Aan de andere kant roemde hij wel de veerkracht van zijn pupillen die twee keer vanuit achterstand weer terugkwamen.

Volgende week speelt de hoofdmacht opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Excelsior Maassluis, dat vanmiddag met 1-4 klop kreeg van Katwijk en daarin moet G.V.V.V. dan maar op weg naar de eerste thuiswinst in dit nog prille seizoen.
Aanvang is dan weer de gebruikelijke tijd van 14:30 uur. 

 

G.V.V.V. – De Treffers 2-2 (1-2)

Scoreverloop: 6. Lowie van Zundert 0-1, 19. Philip Ties 1-1, 26. Bryan Sirvania 1-2, 51. Berry Powel 2-2. 

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Wesley Goeman (67. Damiano Schet), Taoufik Adnane, Wilco den Hartog ©, Robin Mulder (59. Jesse van Nieuwkerk), Berry Powel (84. Jeremy de Graaf), Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Philip Ties, Patrick Prosper Fini, Mart de Jong.

 

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis, Gino van den Berg, Bryan Sirvania, Joey Dekkers, Koen Maertzdorf (90. Bo van Essen), Lowie van Zundert, Boy van de Beek, Dilivio Hoffman (76. Aziz Khalouta), Dennis Janssen, Tjeu Langeveld (44. Timo Pluk), Cendrino Misidjan. 

 

Gele kaarten: 57. Taoufik Adnane (G.V.V.V.), 24. Dennis Janssen, 57. Koen Maertzdorf, 62. Cendrino Misidjan, 66. Bryan Sirvania (De Treffers). 


Scheidsrechter: M.F.M.G. Eijgelsheim (Oirschot)
Toeschouwers: 1.000

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen, Fotoalbum klik hier