8

Barry Maguire

Verdediger
 • Geboortedatum 27 oktober 1989
 • Nationaliteit
  Nederlands
 • Voorkeur voet Rechts
 • Lengte 180 centimeter
 • Contract 2025
Terug naar overzicht

Voetbalbiografie

Barry Maguire

Zonder overdrijven mag gesteld worden dat met aantrekken van Barry Maguire in jaargang ’22-’23, G.V.V.V. een van de beste slagen heeft geslagen in het laatste decennia. Met een bak ervaring in het betaald voetbal o.a. bij FC Utrecht, VVV, in Noorwegen, Singapore en z’n tweede vaderland Ierland en natuurlijk bij FC Den Bosch waar hij zijn contract kon verlengen koos Barry Maguire in de zomer van 2022 er toch voor om uitdaging buiten de lijnen van het voetbalveld aan te gaan. Als corebusiness dan, want G.V.V.V. is des te blijer dat het de nu 34-jarige speler toen wist in te lijven. De keuze voor zijn maatschappelijke carrière bracht de verdediger in het amateurvoetbal, waar hij zich bij G.V.V.V. onderscheidt met coaching, als aanvoerder, en heel veel slim voetballend vermogen.

Het blijkt uit alles dat de geboren Tielenaar een echte liefhebber van het spelletje is, en niet bij de amateurs kwam afbouwen en/of zakken vullen. Nee, iedere seconde dat Maguire in het veld staat en dat zijn er in de afgelopen twee jaar al heel veel geweest, hij miste slechts twee duels door een blessure, is zijn fanatisme en de wil om te winnen altijd overduidelijk aanwezig. Maar daarnaast is de uitermate sympathieke middenvelder annex verdediger ook nog de sportiviteit zelve. In de 77 officiële duels die hij toe nu toe speelde liep Maguire slechts zeven gele kaarten op, waarvan de meeste voor commentaar op de leiding.

Maguire, die van zijn helaas veel te vroeg overleden vader Ierse roots meekreeg, speelde in zijn eerste seizoen bij de blauwhemden als middenvelder in het elftal van trainer Gery Vink, maar is sinds seizoen 2023/2024 een vaste waarde centraal in de defensie van de Veenendalers. Zijn ervaring en leeftijd komen uitstekend tot zijn recht op het hoogste amateurniveau waar hij voor onze club zeker een hele grote meerwaarde heeft. Dat werd ook tot uitdrukking gebracht met een tweede plaats in het beste spelers klassement in zijn eerste seizoen, gevolgd door de eerste positie in de afgelopen jaargang.
Het moet bovendien al erg misgaan als er dit seizoen geen mijlpaal te vieren valt voor Barry Maguire. Namelijk zijn 100ste in Veense dienst, want hij zal door coach Vink altijd een van de eerste zijn die op het wedstrijdformulier wordt gezet.

Statistieken seizoen 2024/2025

Aantallen o.b.v. competitiewedstrijden

 • Aantal seizoenen: 3
 • Aantal duels: 0
 • Aantal gele kaarten: 0
 • Aantal rode kaarten (2x geel): 0
 • Aantal directe rode kaarten: 0
 • Aantal assists: 0
 • Aantal doelpunten: 0

Bekijk ook de andere Verdedigers

5

Elgero King

Verdediger
Geboortedatum: 25 januari 2001
3

Mitch Willems

Verdediger
Geboortedatum: 18 februari 1999
2

Tariq Dilrosun

Verdediger
Geboortedatum: 22 juli 2001
22

Quiermo Dumay

Verdediger
Geboortedatum: 10 februari 2001
20

Joeri Potjes

Verdediger
Geboortedatum: 19 augustus 1998