21

Justin Spies

Middenvelder
 • Geboortedatum 12 april 2001
 • Nationaliteit
  Nederlands
 • Voorkeur voet Rechts
 • Lengte 186 centimeter
 • Contract 2026
Terug naar overzicht

Voetbalbiografie

Justin Spies

De nu 23-jarige Justin Spies neemt in dit nieuwe seizoen een unieke plaats in bij het vlaggenschip van onze club. Hij is na het afhaken van Taoufik Adnane nu de enige geboren en getogen Veenendaler bij de selectie en heeft ook als enige maar één club achter zijn naam staan, namelijk G.V.V.V. We schreven al eens eerder over de jongensdroom die Justin Spies heeft. De getalenteerde jongeling speelde vanaf zijn vijfde levensjaar al bij de club en droomde als jong jochie er al van om later deel uit maken van het eerste elftal. Dat G.V.V.V. de club van zijn dromen is, is niet verwonderlijk, want een groot deel van zijn familie is besmet met het ‘blauwe bloed’. Waaronder assistent-trainer en oom Dennis van Meegdenburg en diens vader Bert, en dus Opa van Justin.

Als voorbeeld voor alle jeugdspelers bij G.V.V.V. liet Spies zien dat je niet elk seizoen in een selectieteam hoeft te spelen om succesvol te worden. Als je maar in jezelf blijft geloven. Het doorlopen van de gehele jeugdopleiding van G.V.V.V. leverde hem in 2020 een eerste contract op voor de blauwe hoofdmacht waarbij hij overigens al eind 2018 zijn debuut had gemaakt toen die met blessures en schorsingen kampte, alleen was dat van erg korte duur.
Maar met overtuigende optredens in de O19 en het beloftenteam in de jaren daarna bewees hij zichzelf en de club dat de tijd rijp was om definitief toe te treden tot de elitetroepen van de vereniging. Kansen in de voorbereiding, beker en competitie greep Spies met beide handen aan en opeens was daar in de wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam zijn echte basisdebuut, waar hij daarvoor al twee invalbeurten kreeg. Hoe geweldig dat al wel niet was, tekende hij in datzelfde duel ook nog voor zijn eerste treffer in dienst van de A-selectie. Helaas was dat maar een kortdurig seizoen vanwege de virusmaatregelen, maar de toon was in ieder geval gezet door het eigen opgeleide talent, die daarna ook regelmatig als flankverdediger werd gebruikt, maar toch het beste in zijn kracht komt als aanvallende middenvelder.

De ontwikkeling stopte gelukkig voor zowel Spies, als de club, niet en het sprookje werd in de jaren daarna voortgezet met iedere keer contractverlengingen. Dit kreeg afgelopen seizoen een nieuw vervolg met een aanbieding tot en met medio 2026. Die werd door Justin Spies met beide handen aangegrepen waarop hijzelf en de club natuurlijk ontzettend trots zijn. Want zonder een spoor van overdrijving kan er gezegd worden dat Spies zich heeft bewezen als vaste waarde bij het keurkorps van de de club, getuige daarvan is het 100ste officiele duel wat hij al halverwege in het afgelopen seizoen reeds op jonge leeftijd achter zijn naam mocht zetten. De totaal 120 wedstrijden tot nu toe moeten in deze nieuwe jaargang uitgebreid worden tot 150 of nog liever meer, dat zal het streven zijn en worden voor de altijd eerzuchtige en gedreven middenvelder.

Statistieken seizoen 2024/2025

Aantallen o.b.v. competitiewedstrijden

 • Aantal seizoenen: 5
 • Aantal duels: 0
 • Aantal gele kaarten: 0
 • Aantal rode kaarten (2x geel): 0
 • Aantal directe rode kaarten: 0
 • Aantal assists: 0
 • Aantal doelpunten: 0

Bekijk ook de andere Middenvelders

38

Giovanni de la Vega

Middenvelder
Geboortedatum: 22 februari 2000
29

Giel Slijkhuis

Middenvelder
Geboortedatum: 09 november 2004
19

Joep van den Berk

Middenvelder
Geboortedatum: 28 januari 2003
43

Jonathan Vergara Berrio

Middenvelder
Geboortedatum: 07 januari 1999
10

Quincy Veenhof

Middenvelder
Geboortedatum: 07 juli 1999
25

Mart de Jong

Middenvelder
Geboortedatum: 21 november 1995
15

Danny de Leeuw

Middenvelder
Geboortedatum: 21 augustus 1989