Header_jeugd

HET DOEL VAN OPLEIDEN IS NIÉT “KAMPIOEN WORDEN”

Het belang van het individu moet centraal staan in de voetbalsport bij G.V.V.V. in al haar verschijningsvormen. Het laatste gedeelte van deze zin staat in de statuten van de KNVB. Deze missie zou in het beleidsplan van elke vereniging moeten staan die pretendeert aan opleiding te doen. In dit beleid zou minimaal een visie op voetballen en een visie op leren voetballen opgenomen moeten zijn.

De KNVB onderkent de noodzaak om na te denken over de toekomst van het jeugdvoetbal. Zij organiseren diverse avonden om clubs uit het amateurvoetbal met de neus dezelfde kant op te krijgen, met als uitgangspunt om met elkaar te komen tot meer voetballers die langer (in diverse rollen) aan de club verbonden zijn. Op zich een loffelijk streven, en in de toekomst en absoluut ‘must’, maar nu nog een heikele onderneming in een sportsamenleving die nog teveel op eigen belangen gericht is.

Lid worden?

Enthousiast over onze ambities en zin om bij G.V.V.V. te komen spelen? Schrijf je direct in!

Informatiegids

Alles te weten komen over onze opleiding, betrokkenheid en beleid? Download onze gratis informatiegids.

Visie

Certificaat_jeugd

Voor iedere amateurclub is het belangrijk om te weten wat je met je jeugdafdeling wilt nastreven en bereiken. Is het van ‘levensbelang’ om hoog te spelen met je jeugdelftallen?

Bij G.V.V.V. is onze visie gestoeld op twee uitgangspunten:

  • Het belang van het individu goed in de gaten houden;
  • De jeugdteams (selecties junioren) zo hoog mogelijk laten acteren.

Dit om een doorstroming naar het eerste of tweede elftal te waarborgen. Kampioen worden is mooi, maar voorwaarden scheppen om individueel beter te presteren blijft de kern van het beleid. Daarin speelt de rol van interne- en externe scouting een hele belangrijke rol. Als voorbereiding naar de selecties van de senioren nemen regelmatig jeugdspelers deel aan de wedstrijden van Jong G.V.V.V., die in een speciale beloftencompetitie uitkomen.

Selectiebeleid

G.V.V.V. streeft ernaar om op korte termijn één van de regionaal gecertificeerde jeugdopleidingen van Veenendaal te worden waarbinnen iedereen de kans krijgt om zich gericht te ontwikkelen tot het niveau waarop hij/zij thuishoort en zich thuis voelt.

G.V.V.V. is een voetbalvereniging die ervoor gekozen heeft om prestatie en recreatie binnen de vereniging een duidelijke plek te geven. Natuurlijk kunnen beiden niet zonder elkaar. Selectie-elftallen van zowel senioren, junioren als pupillen zijn nadrukkelijk prestatieteams en bij alle andere teams is het recreatieve aspect het belangrijkst.

Het streven is om de jeugdselectieteams in de landelijke divisies te laten spelen, om het maximale uit de opleiding te halen en de doorstroming van spelers naar het eerste en tweede elftal van G.V.V.V. te optimaliseren binnen een sportief, veilig, pedagogisch en sociaal klimaat. Alleen binnen dit klimaat kan de ontwikkeling van individuele spelers (m/v) gedijen.

Het voetbaltechnisch opleidingsplan zorgt voor een ‘blauwe’ draad door onze voetbalopleiding heen. Dit plan geeft richting aan de opleiding van onze jeugdselectiespelers en in blokken worden voetbalonderwerpen passend bij de G.V.V.V. speelwijze behandeld. Dit binnen een uitstekend leerklimaat met trainers met een pedagogische achtergrond.

GVVV_selectiebeleid

Blik op de toekomst

G.V.V.V. is op de goede weg, maar dat betekent niet dat we kunnen blijven stilstaan. Stilstand is achteruitgang. Voor de selectieteams van de junioren worden trainers aangesteld die hun sporen reeds hebben verdiend en gediplomeerd zijn op het juiste niveau. Ook voor de overige teams is volop aandacht, en worden trainers opgeleid voor de diverse leeftijdscategorieën.

De jeugdafdeling van G.V.V.V. kijkt met een gerust hart uit naar de toekomst!