HET DOEL VAN OPLEIDEN IS NIÉT ‘KAMPIOEN WORDEN’

Binnen G.V.V.V. neemt de jeugd een belangrijke plaats in. Drie seizoenen geleden heeft de vereniging vanuit de KNVB het certificaat ‘lokale opleiding’ ontvangen, waarbij aan hoge eisen moet worden voldaan. Slechts enkele tientallen verenigingen in Nederland beschikken over dit certificaat. Een blijk van waardering voor alle vrijwilligers die zich op professionele wijze inzetten voor de vereniging.

De doelstelling is dat kinderen het leuk vinden om bij G.V.V.V. te voetballen. Dit kan zowel op hoog niveau in de selectieteams, als in de lagere teams, waarbij het belang van het individuele kind centraal staat. Naast voetbal voor jongens kent G.V.V.V. sinds 2010 ook meisjes- en vrouwenvoetbal. In het huidige seizoen komen er in alle leeftijdsgroepen maar liefst 35 jeugdteams uit voor G.V.V.V. 

Lid worden?

Enthousiast over onze ambities en zin om bij G.V.V.V. te komen spelen? Schrijf je direct in!

Informatiegids

Alles te weten komen over onze opleiding, betrokkenheid en beleid? Download onze gratis informatiegids.

Visie

Certificaat_jeugd

Voor iedere amateurclub is het belangrijk om te weten wat je met je jeugdafdeling wilt nastreven en bereiken. Is het van ‘levensbelang’ om hoog te spelen met je jeugdelftallen?

Bij G.V.V.V. is onze visie gestoeld op twee uitgangspunten:

  • Het belang van het individu goed in de gaten houden;
  • De jeugdteams (selecties junioren) zo hoog mogelijk laten acteren.

Dit om een doorstroming naar het eerste of tweede elftal te waarborgen. Kampioen worden is mooi, maar voorwaarden scheppen om individueel beter te presteren blijft de kern van het beleid. Daarin speelt de rol van interne- en externe scouting een hele belangrijke rol. Als voorbereiding naar de selecties van de senioren nemen regelmatig jeugdspelers deel aan de wedstrijden van Jong G.V.V.V., die in een speciale beloftencompetitie uitkomen.

Blik op de toekomst

Om alle kinderen beter te leren voetballen, investeert G.V.V.V. veel in de kwaliteit van haar trainers. Om hier de komende jaren nog meer aandacht aan te besteden, is Jacko Stuivenberg aangesteld als Hoofd Opleiding. Zijn voornaamste taak is om de trainers van alle jeugdteams te begeleiden, zodat zij in staat zijn de spelers in hun teams nog beter te trainen. Voor de keepers zijn er op maandagavond wekelijks speciale trainingen door enthousiaste en gediplomeerde keeperstrainers.

Voor de selectieteams van de jeugd worden trainers aangesteld die hun sporen reeds hebben verdiend en gediplomeerd zijn op het juiste niveau. Ook de niet-selectieteams hebben veelal gediplomeerde trainers. Dat willen we graag uitbreiden zodat alle teams in ieder geval kader hebben met een diploma of certificaat van de KNVB. Dit alles kan alleen mogelijk worden gemaakt door een grote groep van vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzet voor de club. Dit betekent dat er een beroep gedaan wordt op alle ouders om een steentje bij te dragen binnen de organisatie van G.V.V.V., met als doel te zorgen dat hun kinderen het leuk vinden om te voetballen.

Selectiebeleid

G.V.V.V. streeft ernaar om op korte termijn één van de regionaal gecertificeerde jeugdopleidingen van Veenendaal te worden waarbinnen iedereen de kans krijgt om zich gericht te ontwikkelen tot het niveau waarop hij/zij thuishoort en zich thuis voelt.

G.V.V.V. is een voetbalvereniging die ervoor gekozen heeft om prestatie en recreatie binnen de vereniging een duidelijke plek te geven. Natuurlijk kunnen beiden niet zonder elkaar. Selectie-elftallen van zowel senioren, junioren als pupillen zijn nadrukkelijk prestatieteams en bij alle andere teams is het recreatieve aspect het belangrijkst.

Het streven is om de jeugdselectieteams in de landelijke divisies te laten spelen, om het maximale uit de opleiding te halen en de doorstroming van spelers naar het eerste en tweede elftal van G.V.V.V. te optimaliseren binnen een sportief, veilig, pedagogisch en sociaal klimaat. Alleen binnen dit klimaat kan de ontwikkeling van individuele spelers (m/v) gedijen.

Het voetbaltechnisch opleidingsplan zorgt voor een ‘blauwe’ draad door onze voetbalopleiding heen. Dit plan geeft richting aan de opleiding van onze jeugdselectiespelers en in blokken worden voetbalonderwerpen passend bij de G.V.V.V. speelwijze behandeld. Dit binnen een uitstekend leerklimaat met trainers met een pedagogische achtergrond.

GVVV_selectiebeleid

Voetbalschool ABC

Voetbalschool ABC is een niet-clubgebonden voetbalschool die professionele voetbaltrainingen aanbiedt voor jongens en meisjes van 7 t/m 14 jaar. De ervaren trainers van deze voetbalschool wil jonge voetballers de kans geven zich persoonlijk te ontwikkelen. Door vele balcontacten zal het vertrouwen van spelers enorm toenemen, waardoor het plezier in voetbal nog meer zal toenemen.

De trainingen vinden plaats op de velden van G.V.V.V. Kijk voor meer informatie, of om je in te schrijven, op de website van Voetbalschool ABC.