Arie Willemsen komend seizoen nieuwe trainer G.V.V.V. C1

11 april 2013

 

Met ingang van het nieuwe seizoen 2013 – 2014 zal de huidige trainer van D1 Arie Willemsen de nieuwe trainer van de C1 worden. Door zijn inzet binnen de jeugd van G.V.V.V. is Arie Willemsen al jaren een bekend gezicht binnen de vereniging die ook aan iedereen laat weten dat hij een eigen mening over voetballen heeft. De kracht van Arie is dat hij in staat is zichzelf en zijn spelers continu te verbeteren door specialistische kennis in te schakelen. Zo was Arie een van de eerste jeugdtrainers die een looptrainer inschakelde om zijn spelers beter te laten lopen. Dit seizoen heeft Arie samen met de komende trainer van A1 Dick van de Steeg de cursus TC3 doorlopen en staat te trappelen om volgend seizoen met de C1 aan de slag te gaan. 

Om niets te vergeten is gevraagd aan Arie om te vertellen wat hij de afgelopen jaren al heeft gedaan: 

"Omdat ik met mijn net opgestarte verzekeringskantoor (2007) nog niet zoveel klanten had kon ik af en toe de woensdagmiddag gebruiken om Henk Kaasjager te helpen met de pupillentraining. Ik kreeg de laatst " aangewaaide" groep kinderen onder mijn hoede (2008/2009) en er ging van alles mis. In een rij wachten tot je aan de beurt was, is er voor deze leeftijd categorie niet bij. Ruzie, schreeuwen en heuse vechtpartijen tussen de kereltjeswant ze wilden allemaal vooraan staan.

Het werd dus tijd om mijzelf " in te lezen" hoe om te gaan met jonkies van deze leeftijd. Ook heb ik in die periode de pupillentrainerscursus gevolgd van de KNVB gegeven door Jan Westerhof. Echt leerzaam en kan ik aan een ieder aanbevelen die bij G.V.V.V. met kleine kinderen traint.

In het seizoen 2009/2010 gepromoveerd naar de F3. Door heel veel te lezen (googelen) en veel begeleiding van Henk Kaasjager werd het steeds leuker." 

"Het seizoen 2010/2011 had ik mij als trainer van de F1 als doel gesteld om alle spelers tweebenig te maken. Dat lukt natuurlijk nooit maar als ze het maar probeerden tijdens de trainingen en in de wedstrijd. De " mannen" waren er zo serieus mee bezig dat zelfs de penalty's met links werden genomen. 

In deze fase ben ik veel bezig geweest met het scouten (destijds opgezet door Anton Crabbendam) zowel intern als extern. In die periode was het te doen gebruikelijk dat we de goede spelers bij andere verenigingen probeerden binnen te halen om het niveau van de vertegenwoordigende teams op divisie niveau te houden. 

Ook heb ik samen met Martien Terschegget en onder leiding van Wim Braafhart de functie van VTZ-jeugd D-E-F-Jong blauw bekleed. Dit vind ik nog steeds een erg zware functie en heb dan ook diep respect voor de mannen die het nu doen. Het hele seizoen probeer je het beleid van G.V.V.V. over te brengen op ouders, trainers, leiders etc. zowaar geen makkelijke klus. 

Tussendoor rende ik ook nog met een groep kinderen het veld op met de thuiswedstrijden van G.V.V.V. 1. Een prachtige ervaring met vele "buikschuivers" voor eigen publiek. 

De laatste 2 jaren ben ik trainer van de D1. In het begin was de omschakeling van de F1 naar de D1 wel even wennen. Groter veld, meer spelers, andere tactiek, oudere kinderen. Er wordt wel even wat meer van je gevraagd, zodat ik ook bij deze leeftijd de behoefte had (net zoals de F-jes) om er meer van te weten. 

Samen met Dick van de Steeg de KNVB cursus TC3 senioren gaan volgen om verdieping te krijgen in het begeleiden, coachen en trainen van een groep voetballers. Nadat Danny Schoonderbeek (trainer C1) had aangegeven te zullen stoppen als trainer heb ik aan G.V.V.V. aangegeven dat ik na afronding van de cursus TC3 deze groep graag zou willen trainen. 

Dit verzoek is door G.V.V.V. gehonoreerd en sta ik volgend jaar voor weer een nieuwe uitdaging in mijn trainerscarriere. Met hulp van mijn stagebegeleider Jacco Kampert, tips en trucs van Eric Assink, vele praatsessies over voetbal met Martien Terschegget en mijn studiemaatje Dick van de Steeg vertrouw ik op een leuk seizoen."

Met sportieve groet, 

Arie Willemsen 


Rene van Maasakkers, jeugdvoorzitter G.V.V.V. 

 

Gerelateerd artikel: Kevin de Quay volgend seizoen trainer D1