Henk Kaasjager (79) beëindigt actieve loopbaan bij G.V.V.V.

11 juni 2013

Al jarenlang is Henk Kaasjager de sturende kracht bij de opleiding van de jongste spelers en jeugdtrainers van G.V.V.V.  Met zijn enorme ervaring en gedrevenheid zorgde Henk ervoor dat er iedere woensdagmiddag een team van opgeleide trainers klaar stond om Jong Blauw, de F- en de E- jeugd te trainen. Nu Henk binnenkort 80 jaar wordt heeft hij besloten om het wat rustiger aan te gaan doen. Zoals hij zelf zegt om plaats te maken voor de jeugd . De nieuwe coördinator van de woensdagmiddag trainingen wordt volgend seizoen Alfred van Doorn, die in het bezit is van het trainingsdiploma TC2 en ook trainer coach is van G.V.V.V. B1

 

In het afgelopen jaar is G.V.V.V. gestart met een nauwe samenwerking met het bekende sportopleiding instituut CIOS uit Arnhem. Onlangs is een driejarige overeenkomst gesloten tussen G.V.V.V. en het CIOS om sportstudenten ervaring op te laten doen met de begeleiding en training van jonge jeugdspelers. Hiermee is G.V.V.V. ondanks het vertrek van Henk Kaasjager in staat om op een hoog niveau trainingen aan te bieden aan alle jeugdteams op de woensdagmiddag.

 

Op woensdagmiddag 12 juni neemt Henk Kaasjager samen met enkele jeugdtrainers afscheid en komt er een einde aan zijn imposante trainingsloopbaan. We hebben Henk dan ook gevraagd om in het kort aan te geven wat hij allemaal gedaan heeft bij G.V.V.V.

 

Bescheiden zoals ik ben zegt mijn gevoel : laat mij maar zonder tam-tam van het toneel verdwijnen. De andere zijde van het verhaal is dat ik het toch wel op prijs stel dat er enige aandacht aan wordt besteedt.

 

Mijn ervaringen als trainer van het eerste team in de vorige eeuw ( ik meen van 1973-1975) beschouw ik nog altijd als een dieptepunt (zwarte bladzijde) in mijn bestaan als trainer.

Voordat ik bij de vereniging in dienst trad, had ik al van diverse successen mogen genieten;

drie kampioenschappen mogen meemaken bij twee verschillende verenigingen.

Bij de een in vier jaar tijd van de derde klasse doorgestoomd naar de top van de amateurs ( toenmalig 1ste klasse ) en bij de ander in twee jaar tijd van de 3de naar de 2de klasse.

Bij G.V.V.V. dus een totale andere zijde van de medaille. Een viertal wedstrijden voor het einde van de competitie werd ik terzijde geschoven om nog te proberen degradatie te ontlopen.

Uiteraard was ik het daar niet mee eens en heb toen besloten nooit meer een voet op de terreinen van de vereniging te zetten.

 

Na mijn ontslag is later een persbericht door de vereniging geplaatst ter rectificatie.

De club heeft toen spijt getoond over het besluit wat genomen was. Maar ja, het ontslag stond wel op mijn CV. Maar ach, in de loop der jaren slijten deze negatieve gevoelens en ben ik in een lager team van de vereniging  gaan voetballen en wel in het 11de team ( bij Han op de Woert ). Ik heb daar tot ongeveer mijn 71ste jaar gespeeld.

 

Ik heb daarna nog een jaar het derde team getraind met als resultaat behoud van de klasse waarin werd gespeeld. Dit team verdween echter van het toneel, omdat er een totale leegloop plaatsvond van veel spelers naar de SV Panter.

 

De laatste jaren heb ik als coördinator van de jeugd op de woensdagmiddag, in samenwerking met collega trainers getracht de jeugd met plezier van het voetballen te laten genieten en hun individuele kwaliteiten te helpen ontwikkelen. Ik heb het geluk gehad met enthousiaste trainers te mogen werken die alles voor de jeugd over hadden. Een tweetal cursussen in samenwerking met de KNVB leverde de vereniging gekwalificeerde jeugdtrainers op.

 

Mijn hoogtepunt bij G.V.V.V. : het kampioenschap afgelopen seizoen met jongens F 7

 

De kampioenen van de F7 aan de champagne.

 

Morgenmiddag 12 juni is Henk Kaasjager vanaf 13.30 uur op het sportpark Panhuis om de trainers tot 16.00 uur te begeleiden. Henk zal het heel leuk vinden om door de spelers en ouders en alle andere belangstellenden persoonlijk bedankt te worden voor zijn geweldige inzet binnen de jeugd van G.V.V.V.

 

Rene van Maasakkers, jeugdvoorzitter.

 

Over de zwarte bladzijde uit Henk's leven bij G.V.V.V. vonden we in het archief onderstaand stukje uit dagblad Trouw, gedateerd 3 mei 1976.

We hebben bij Henk Kaasjager ooit ook wel eens navraag gedaan naar de rehabilitatie brief die hij na zijn ontslag kreeg van het bestuur, maar die kon hij jammer genoeg niet meer vinden. 

Ook de webredactie wenst Henk Kaasjager nog heel veel gezonde en rustige jaren toe, want dat verdient deze zeer aimabele en oude getrouwe blauwe op z'n minst.