J.O.C. zaalvoetbaltoernooi groot succes!

5 januari 2014

Ook dit jaar waren de door de JOC georganiseerde zaalvoetbaltoernooien weer één groot succes.

 

Donderdag 2 januari om 9:00 uur mochten de allerkleinsten beginnen. Er waren welgeteld 43 kinderen aanwezig van de F en Jong Blauw, waaronder één meisje. Iedereen werd in een team geplaatst en om iets na 9 uur kon het toernooi beginnen. Een sportieve ochtend vol passie en strijd volgde. Voor de vele kleintjes was het een groot feest als er gescoord werd, de goaltune ‘Tsunami’ was te horen, en hier dansten veel spelertjes vrolijk op mee. Het team BVV Barendrecht onder leiding van Jelmer de Vries werd bij de F kampioen!

 

's Middags was het de beurt aan de D-pupillen. Ook hier was een goede opkomst; maar liefst 55 D’tjes waren aanwezig, met wederom maar één meisje. De kinderen werden verdeeld in 8 teams en 2 poules. Ook hier waren alle spelers gedreven, het was al meer voetbal dan we in de ochtend gezien hadden, en dat leverde leuke, maar bovenal spannende, wedstrijden op. De finale was Spakenburg – Scheveningen, waarbij Scheveningen met maar liefst 0-7 gewonnen heeft! Dit team stond onder leiding van coach Harm Robbertsen.

 

Op de tweede dag waren de E-pupillen in de ochtend aan de beurt. Een grote opkomst van wederom 55 kinderen. Deze ochtend waren er 9 meisjes aanwezig. Maar liefst 8 teams hebben gestreden om de felbegeerde titel. Het team van Spakenburg onder leiding van Danny Stomphorst en Nick van Kooten heeft dit E-toernooi winnend afgesloten nadat het team de meeste penalty’s had gescoord in de shoot-out. Dit was echt een heel spannende finale, dat mag zeker gezegd worden, want na een gelijke stand op het eind kon het met de penalty’s alle kanten op.

 

's Middags waren de B- en C- junioren aan de beurt. We hebben nog nooit zo'n opkomst bij dit toernooi gehad! Maar liefst 53 jongens en 9 meiden waren hier aanwezig!!! 10 teams werden er gemaakt. De middag vloog voorbij. Na een sportieve en fanatieke middag ging FC Lisse met de titel naar huis!

 

Alle spelers van de winnende teams gingen naar huis met een goed met snoep gevulde s(n)oepporter-kom!

 

Wij kijken terug op een geslaagd toernooi en willen alle coaches en scheidsrechters, die ons deze dagen geholpen hebben, hierbij bedanken!

 

Groeten van de JOC

 

    

 

Kijk voor meer foto's in het album van onze fotograaf Edwin van Alfen, KLIK.