Succesvolle clinic voor G.V.V.V. meisjes

14 juni 2014
Voetbalclinic van Ajax-dames internationals voor G.V.V.V. meisjes groot succes
 
Zaterdag 7 juni 2014 stond vooraf al in de boeken als een historische dag voor de Blauwen van G.V.V.V. 
Op deze dag kwam er een feestelijk einde aan de indrukwekkende voetbal loopbaan van Dennis (Opa) van Meegdenburg. Alvorens dat deze feestelijkheden zouden aanvangen, stond er nog een leuk evenement te wachten. 
Naast de jaarlijkse teambarbecue van G.V.V.V. ME2 sloten we dit seizoen af met een voetbalclinic gegeven door 2 Ajax-dames internationals, te weten Mandy Versteegt en Petra Hogewoning.
Omstreeks 11.00 uur arriveerden de internationals op "Sportpark Panhuis" in hun Ajax trainingsoutfit.
De clinic begon met een presentatie in het Businesshome voor de G.V.V.V. meisjes, hun ouders en andere belangstellenden. Mandy en Petra vertelden over hun carrière als voetbalster bij diverse grote clubs en het Nederlands Elftal. Iedereen luisterde aandachtig en menig G.V.V.V meisje zag je denken 'Dat wil ik ook'.
Na de presentatie gingen de meiden het hoofdveld op waar de training plaatsvond. Ruim een uur duurde de training en de inzet en aandacht van de meisjes verslapte geen moment. 
De hele training werden er aanwijzingen gegeven en was er persoonlijke aandacht en coaching. De training werd afgesloten met het gebruikelijke partijspel en het altijd leuke penalty schieten.
Petra en Mandy instrueerden hun eigen teams. 
 
 
De winnaarsmentaliteit van de Ajax dames werd moeiteloos overgenomen door de G.V.V.V. meisjes. Tijdens het partijspel werd er constant positief en opbouwend gecoacht en werd menig goeie actie beloond met een compliment en een High Five. Er kan wel gezegd worden dat de meisjes er 'volle bak' tegenaan gingen. 
Mandy en Petra gaven na de training aan dat ze onder de indruk waren van de inzet en de kwaliteit van deze jonge meisjes. De toekomst zal uitwijzen of er in deze groep meisjes zitten die in de voetsporen zullen treden van Mandy of Petra.
Na de training werd er nog ruim de tijd genomen om vragen te beantwoorden, foto's te maken en handtekeningen uit te delen.
 
Na de fotosessie werd er afscheid genomen van elkaar en konden Mandy en Petra zich gaan voorbereiden op de bekerfinale  tegen PSV en de cruciale interland om kwalificatie voor het EK tegen IJsland te realiseren.
De G.V.V.V. meisjes vertrokken met een grote glimlach en een mooie ervaring rijker richting de kantine om na te praten. Met een luid applaus en gejuich kwam er een einde aan deze imponerende voetbalclinic.
 
 
Als laatste nog een dank naar de sponsors, de vrijwilligers van G.V.V.V., het jeugdbestuur en alle anderen die geholpen hebben om deze clinic te doen laten slagen.
 
 
Vriendelijke groet, 
Marco Wiedeman, (G.V.V.V. ME2)