F-pupillentoernooi is weer als vanouds

30 mei 2015

“Het is weer zoals vanouds.” Wil Blankenspoor straalde op het F-pupillentoernooi, dat sinds 2006 naar haar overleden man Arie is vernoemd. De wisselbeker van het negende Arie Blankenspoor F-pupillentoernooi mocht ze ook dit jaar uitreiken aan Quick Boys, dat bijna een patent heeft op de cup.

 

Want de blauwe Katwijkers hebben al zo vaak het toernooi gewonnen, dat niet meer te achterhalen is hoe vaak ze de wisselbeker naar het vissersdorp brachten. In het verleden wonnen de bewoners van Sportpark Nieuw-Zuid het F-toernooi al zo vaak, dat de wisselbeker werd ingeruild voor een beker die voor altijd in de prijzenkast mocht staan. Voor één jaar glimt de wisselbeker van het negende Arie Blankenspoor F-pupillentoernooi in de al zo riante prijzenkast van de blauw-witten.

 

Wil Blankenspoor reikte traditioneel de wisselbeker uit. Wie aan het F-pupillentoernooi bij G.V.V.V. denkt, komt automatisch uit bij de vrouw die onder andere jaren het clubblad ‘G.V.V.V. Vizier’ van tekst voorzag. Sinds haar man Arie, jarenlang jeugdsecretaris en de oorspronkelijke oprichter van het F-toernooi (1992), in oktober 2004 overleed, is ze jaarlijks aanwezig om de 37 bekers uit te reiken.

 

Wil Blankenspoor reikt de wisselbeker uit aan Quick Boys.

 

Blankenspoor stapte met veel nieuwsgierigheid in de auto vanuit Breda, waar ze nu woont na jaren schuin achter G.V.V.V. te hebben gezeteld.  Uren later zag ze dat het goed was. De F1 tot en met F6 van G.V.V.V., Quick Boys, AZSV, DTS Ede, Bennekom en DOVO glunderden van oor tot oor, door het zonnige weer, de spannende wedstrijden en het soepel verlopen schema.

 

Quick Boys had in totaal het schema het beste doorlopen. De F1 en de F2 eindigden nog op een laatste plaats in hun poule, maar groepswinnaars F3, F4, F5 en nummer twee F6 trokken dat meer dan recht. Om de speelronde stonden de Katwijkers hijgend voor de lijst met tussenstanden, met de vraag of ze nog bovenaan stonden. En of de grote glimmende wisselbeker al wat dichterbij kwam. Even later was de wisselbeker inderdaad Katwijks bezit. Het Arie Blankenspoor F-pupillentoernooi was weer zoals vanouds.

 

Winnaar Quick Boys met de wisselbeker.

 

Bekijk meer foto's van het negende Arie Blankenspoor F-pupillentoernooi hier!

 

Tekst en foto's: Jeroen van Barneveld/GVVV.nl