Houten D1 maatje te groot voor G.V.V.V. D1

12 april 2015

Voor deze lastige uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst zijn twee spelers van de D3 aan het team toegevoegd, Sven en Denzel. Twan van de E1 is weer mee om de nog geschorste Naoufal te vervangen. Bilal en Connor spelen een wedstrijd met de D3. Van Houten weten we dat het een van de beste ploegen van de ranglijst is, ze staan niet voor niets tweede. Het is een fysiek sterke en goed voetballend team. De thuiswedstrijd leverde een 5-0 nederlaag voor G.V.V.V. op.

 

De wedstrijd gaat voor G.V.V.V. moeizaam van start. Houten zet onmiddellijk druk op de verdediging, die collectief niet goed in zijn vel lijkt te zitten vandaag. De eerste corner voor Houten, na vier minuten spelen, levert al het eerste tegendoelpunt op. Er wordt onvoldoende ingegrepen, waardoor de bal vrij kan worden binnengekopt. Bij de volgende aanval is Houten weer gevaarlijk, een spits kan zo doorlopen maar diens schot wordt keurig gepakt door Twan. De volgende corner voor Houten, in de tiende minuut, is een kopie van de eerste: weer kan vrij worden gekopt en de stand is al 2-0.

 

Even later wordt weer een goed schot van afstand gelost en zien we Twan de bal met een stijlvolle duik uit de hoek ranselen. In de daaropvolgende periode tot aan de rust blijft Houten komen en creëert kans op kans. Twan pakt nog een paar goede ballen, maar Houten weet voor rust uit te lopen naar 4-0.

 

In de rust worden onze jongens nog eens goed toegesproken door Arie Willemsen en dat lijkt geleidelijk wat effect te sorteren. De aanvalsgolven van de tegenstander worden minder en G.V.V.V. loert op een foutje. Toch scoort Houten 7 minuten na rust de 5-0 uit een afstandsschot. Maar halverwege de tweede helft wordt dan toch de eer gered. Joey weet zich met een goede actie vrij te spelen en te passen op Leon, die de kans keurig afmaakt.

 

Tien minuten voor tijd is er nog een hele grote kans voor G.V.V.V. als Jaidy een mooie steekpass aflevert op Joey, die daardoor alleen voor de keeper verschijnt. Zijn inzet wordt helaas voor ons gekeerd door de keeper, de rebound is voor Jaidy maar deze gaat naast.

 

De tweede helft lijkt af te stevenen op een toch nog positieve 1-1, ware het niet dat de scheidsrechter afging op de tijd van het scorebord langs het veld, die twee minuten te laat gestart was. In de twee minuten extra wist Houten nog twee keer te scoren.

 

De leider van Houten complimenteerde ons team na afloop met het feit dat ze wel bleven voetballen, ondanks de grote achterstand. Wel viel hem op dat onze spelers zich steeds teveel inhouden bij duels.

 

Opstelling G.V.V.V. D1: Twan (k), Anouar (c), Maurits (22. Maurits), Dennis (16. Pim), Zaïd, Denzel (40. Jay), Jay (16. Joey (53. Sven)), Robin, Levi, Sven (29. Leon), Jaidy.