ME1, de kracht van het collectief

9 november 2014

Vandaag moesten we aantreden tegen de middenmoter Maarssen. Helaas zonder Sanne die een knieblessure heeft en een minimale rustperiode moet inlassen van 2 weken.

 

Was dit een bijzondere ochtend voor de meiden? Ja toch wel. Onze actieve volgers weten dat we vandaag de "magische" grens van 100 doelpunten konden gaan overschrijden. En dat al na pas 7 gespeelde wedstrijden. De zegereeks die wij dit seizoen ingezet hebben is toch wel een bijzondere. Zijn onze tegenstanders van een laag niveau of zit er  zo veel kwaliteit in de ME1?

 

Na 2 jaar in de ME-klasse te bivakkeren met dit meidenteam kunnen wij wel zeggen dat de ME1 een team is waar veel kwaliteit in zit met de juiste balans. Het niveau van de ME klasse is bij veel teams gelijkwaardig.

 

Zijn er dan niet meer teams die gelijkwaardig of beter zijn dan wij? Ja, dat denk ik wel. Alleen deze zitten verspreid over de andere poules in de 1e klasse. Hoe hoger we in de districtsbekers komen hoe meer tegenstand we gaan krijgen. Dit zijn leuke vooruitzichten.

 

100 doelpunten of meer scoren is natuurlijk bijzonder maar wat net zo bijzonder is, is dat we daar 0 tegendoelpunten tegenover hebben staan. Elke speelster van de ME1 is van waarde met haar eigen kwaliteiten. Met z'n 9-en vormen we een sterk collectief waar ieders kwaliteiten in naar voren kunnen komen.

 

De vriendschap in dit team, de gunfactor, het plezier maar ook winnersdrive zijn erg groot. De tegenstanders van de ME1 hebben nog maar 1 doel en dat is.....scoren tegen ons. Dat was ook de doelstelling van Maarssen van de vandaag.  Helaas voor Maarssen lukte dat niet. De bijzonder positieve coaching  van Maarssen was zoals het hoort. Hier hebben wij hen dan ook mee gecomplimenteerd. Het wachten was op het 100-ste doelpunt. Onze doelpuntenmachine was na een paar minuten al op gang gekomen. Typerend voor het sterke collectief is dat het 100-ste doelpunt een.........eigen doelpunt was.

 

Na een ruststand van 9-0 liepen we in de 2e helft uit naar een 18-0 overwinning.

Hierna stond de beloofde patat op het programma. Om 11.00 uur ging de keuken open en was het aanvallen geblazen. Voor komend weekend staat het bekerduel tegen Houten op het programma. Eerst zullen we woensdag middag tijden de Cios-training een oefenduel spelen tegen de jongens van de E4. Deze spelen een klasse hoger dan de E5 waar we kort geleden met 6-0 van wonnen.

 

De doelpuntenmakers van vandaag waren:

 

Romaissa Douna         5 doelpunten

Robin Gerritsen           4 doelpunten

Danique Prins              4 doelpunten

Femke Wiedeman      2 doelpunten

Nadine Blankenstein  2  doelpunten

Eigen doelpunt            1