Regioteam Friesland wint 9e D1-toernooi

14 mei 2015

Het regioteam van Friesland heeft op Hemelvaart de negende editie van het P. Scholts D1-toernooi gewonnen. De Friezen rekenden in de finale af met Lelystad D1: 2-0. Het toernooi kenmerkte zich door veel enthousiasme en beleving bij de spelers, terwijl de zomerzon de hele dag op de zwetende gezichten scheen.

 

Uit bijna alle windstreken van Nederland wist de toernooicommissie een deelnemer te strikken. 12 teams in totaal, met als uitschieter het regioteam Friesland, dat zich keurig om 09.00 uur meldde bij het secretariaat. Geen enkele speler was vermoeid door het vroege tijdstip, ze wilden maar één ding: voetballen. En dat konden ze nog heel aardig ook, zo bleek op Hemelvaart.

 

De D1 van G.V.V.V. trapte het toernooi af. De ploeg van trainer Arie Willemsen zette meteen de toon en won gemakkelijk van tweedeklasser Blauw Geel’55 (3-0). De goede start werd echter niet meer overtroffen. De D1 moest in de poulefase zijn meerdere erkennen in het regioteam van Friesland (0-2), VVOG (0-1) en Lelystad’67 D1 (0-1). Uiteindelijk eindigden de blauwe pupillen op de negende plaats.

 

Joey van de Steeg soleert langs twee verdedigers, om vervolgens te scoren.

 

Voor de organisatie werd het een succesvolle dag. De weergoden waren de toernooicommissie goed gezind, want de hele dag scheen de zon op Panhuis. Het hoge niveau en het goed lopende schema zorgden bovendien voor blije gezichten bij de leden van de toernooicommissie. Ook de spelers waren zeer tevreden over het toernooi, zo bleek bij de prijsuitreiking. Daan van Schuppen, aanvoerder van DOVO D1, verwoordde het knap: ‘Ik zeg het niet vaak over de Blauwen, maar ik wil de organisatie bedanken voor dit mooie toernooi’. Een groter compliment krijg je niet.

 

Terug naar de winnaar. Het regioteam van Friesland presteerde het om in zes wedstrijden geen enkel doelpunt te incasseren. De Friezen verdedigden oerdegelijk en wisten iedere wedstrijd het net te vinden, op het 0-0 gelijkspel in de poulefase tegen Lelystad’67 D1 na. Al snel werd duidelijk dat dit de uiteindelijke finale zou worden, al bereikten de pupillen van Lelystad de finale via strafschoppen.

 

De spits van regioteam Friesland is niet af te stoppen en scoort de 1-0.

 

Het regioteam bestond uit spelers die net onder het jeugdniveau van Cambuur en Heerenveen acteerden. Een aantal speelde onder andere bij Drachtster Boys. Na een zaaltoernooi werd besloten dit regioteam te vormen, en zo stonden ze voor het eerst samen op de kunstgrasmat van G.V.V.V. Nog nooit hadden ze met elkaar getraind, maar niemand die het zag. De Friezen heersten op het D1-toernooi.

 

Ook in de finale, waarin Lelystad’67 D1 met 2-0 verslagen. De ploeg uit Flevoland wist de solide verdediging van het regioteam niet uit elkaar te spelen. Door twee goed uitgespeelde aanvallen werd de 2-0 eindstand bereikt, en kon het regioteam van Friesland de wisselbeker omhoog hijsen. Zie de Friezen volgend jaar nog maar eens te verslaan.

 

De veertien gelukkige winnaars van regioteam Friesland.

 

Einduitslag 9e editie P. Scholts D1-toernooi:

1.    Regioteam Friesland

2.    Lelystad’67 D1

3.    PVCV

4.    TOGB

5.    DOVO

6.    Roda’23

7.    VVOG

8.    dvc Buiksloot

9.    G.V.V.V.

10. Lunteren

11. Lelystad’67 D2

12. Blauw Geel’55

 

Bekijk hier alle foto's van het D1-toernooi. 

 

Tekst en foto’s: Jeroen van Barneveld