Voetbalacademie van G.V.V.V. blijkt een schot in de roos

16 oktober 2014

Dick van de Steeg organiseert met nog vier personen de G.V.V.V. Voetbal Academie. Hij heeft een technisch jeugdteam opgericht die zich zal gaan inzetten om van de academie een succes te maken. De academie is twaalf september van start gegaan. Wilco den Hartog, speler van het eerste elftal is lid van het Technisch Jeugdteam en trainer van de voetbalacademie. Als assistent heeft hij Ayoub Louza, die van G.V.V.V. C1 naar betaald voetbalorganisatie NEC B1 is gegaan.
 

VEENENDAAL - “Inmiddels is de academie vijf trainingen oud en telt 73 enthousiaste kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar”, vertelt Van de Steeg. “ We hebben negentien jeugdtrainers, die

worden geassisteerd door negentien jeugdleden. Iedereen heeft dezelfde outfit, zowel de kinderen als de trainers. Na elke vijf trainingen is er een meetmoment. Ze doen dan twaalf technieken die worden beoordeeld door de trainers. De kinderen krijgen dan een notitie mee naar huis. Zo kunnen ze zien welke vorderingen zij maken en aan welke technieken er nog gewerkt moet worden”. De G.V.V.V. Voetbal Academie heeft tot doel om de D- tot en met de F–pupillen de kans te geven om met aanvullende specifieke technische trainingen de voetbalvaardigheid te verbeteren. Naast de normale trainingen in het eigen team kan een speler via de voetbal academie extra oefeningen doen en werken aan het verbeteren van onder andere de coördinatie, technische, tactische, fysieke en mentale aspecten van het voetbal.

 

Wilco den Hartog: “Op de G.V.V.V. Voetbal Academie leren de kinderen vooral hoe je met de bal moet omgaan. De bal is voor de meeste jonge voetballertjes de grootste tegenstander, hij stuitert

iedere keer weg en hij is in verhouding met een 6-jarige ook nog erg groot. Op de voetbalschool gaan we oefeningen doen die ervoor moeten zorgen dat ze beter met de bal overweg kunnen.

Door heel veel oefenen hoeven ze na een tijdje zelfs niet meer naar de bal te kijken, dan zijn ze de baas over de bal!” De leerstof wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Kinderen worden snel afgeleid, daarom wordt er op speelse wijze training gegeven. Plezier blijft voor alle leeftijdscategorieën het allerbelangrijkste. Wel zijn er enkele spelregels opgesteld voor de deelnemers van de voetbal academie. Men moet 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn en het is verplicht om de kleding te dragen die aangekocht is voor de academie.
 

Een overzicht van de kosten voor de G.V.V.V. Voetbal Academie: eenmalig inschrijfgeld van tien euro. Deelname aan de academie geld voor twee modules van tien trainingen, twee afsluittrainingen na iedere module en twee inhaaltrainingen. De kosten voor beide modules en afsluittrainingen bedraagt 100 euro voor leden en 130 euro voor niet-leden.
Opgeven kan via deze link: http://www.gvvv.nl/jeugd/voetbal-academieDe mannen achter de G.V.V.V.-Voetbal Academie: links Dick van de Steeg, midden Ayoub Louza en rechts Wilco den Hartog. Foto: Co Keulstra
 

Voetbalinstituut staat op het hoogste niveau
 

VEENENDAAL - De G.V.V.V. Voetbal Academie is nauw verbonden met voetbalclub G.V.V.V.. De aanpak sluit perfect aan bij de plannen binnen de G.V.V.V. jeugdopleiding. Om de juiste aansluiting te houden met de regionale betaald voetbalorganisaties heeft G.V.V.V. gezocht naar een aanvulling op haar eigen jeugdopleiding.

Binnen G.V.V.V. is het idee opgepakt om meer te doen voor jeugdspelers om de technische voetbalvaardigheden nog beter te ontwikkelen. Daarom is gekozen voor een modern concept op het gebied van voetbalopleiding. Met de kennis en ervaring binnen G.V.V.V. kan de Voetbal Academie beschouwd worden als een voetbalinstituut op het hoogste amateurniveau in Veenendaal e.o. Speciaal voor G.V.V.V. Voetbal Academie is er een eigen tenue en trainingspak.

Voor deelname is aanschaf van dit kledingpakket verplicht. Iedere deelnemer loopt met de

Kleding aan van de academie, waardoor hij/zij zichtbaar deelnemer wordt.

Wanneer de academie is afgesloten, wordt het kledingpakket eigendom van de deelnemer. Het specifieke logo van de academie is op de borst van de kleding gedrukt, zodat de deelnemer

kan rondlopen in zijn eigen Voetbal Academie kleding.

Door: Co Keulstra