“Een hecht collectief als de C1 is moeilijk te verslaan”

5 mei 2016

Aanstaande zaterdag 7 mei om 10.00 uur, wordt de laatste wedstrijd gespeeld in de 3e divisie B (junioren), de tegenstander is dan, net als bij G.V.V.V. 1, IJsselmeervogels. Met één punt voorsprong op Waterwijk, kan de C1 de 1e positie in de stand omzetten in het kampioenschap en promotie naar de 2e Divisie bewerkstelligen. De jongens, onder leiding van trainer Kevin de Quay en assistent-trainer Dennis van Meegdenburg staan al sinds de 4e speeldag bovenaan.

Kevin is sinds seizoen 2013-2014 jeugdtrainer bij G.V.V.V. en is in dat zelfde seizoen kampioen geworden met de D1. Dennis is natuurlijk geen onbekende aan de Blauwe zijde van sportpark Panhuis (en ver daarbuiten) en heeft tijdens dit seizoen zijn TC3 –diploma gehaald.

Hoe kijken beide trainers terug op dit enerverende seizoen en hoe leven zij en het team toe naar de beslissende wedstrijd?

Een korte impressie…

 

Toen vorig jaar september de competitie van start ging, hadden de trainers niet echt de verwachting aan het eind van het seizoen lijstaanvoerder te zijn. Niet omdat er geen vertrouwen was in de capaciteiten van de C1, maar vooral omdat verwacht werd, dat andere teams sterker zouden zijn. “Vooral van Zeeburgia, Buitenboys en Waterwijk hadden wij hoge verwachtingen, een plek in de top vijf was voor ons zeker wel haalbaar”, aldus Dennis.

Kevin had ook niet direct titel-verwachtingen, maar begon wel te geloven in een mooi slot van de competitie, toen de uitwedstrijd tegen DOVO werd gewonnen. “En gelukkig kwam de winterstop ook precies op tijd voor ons”.
 

Kevin is goed te spreken over de ontwikkeling van de C1 –spelers. Ook Dennis is blij met het feit dat naarmate de competitie vorderde, in het veld steeds meer de juiste keuzes werden gemaakt, het bal contact werd rustiger vergeleken met het begin. “Wat mij afgelopen seizoen wel een beetje tegenviel, was het feit dat we soms scheidsrechters hadden die niet echt het tempo in de wedstrijd konden bijhouden”, overdenkt Dennis.
 

Niet alle wedstrijden waren natuurlijk even geweldig, in het laatste deel van de competitie slonk de voorsprong van 8 punten naar het huidige verschil van één punt. “Ook de C1 liep tegen verliespartijen op, dat gebeurt nu eenmaal”, aldus Kevin. “In bepaalde wedstrijden hebben we gewoon pech gehad en scoren ging niet altijd even makkelijk”.
“De C1 heeft niet een heel brede selectie, dus bij afwezigheid van spelers is het scorend vermogen wel eens wat minder geweest”, vult Dennis aan.

Bij de vraag welke wedstrijd als beste cq. slechtste kan worden aangemerkt, zijn de meningen ietwat verdeeld. Kevin vindt beide wedstrijden tegen Jonathan C1 tot de beste behoren, zeker de eerste 20 minuten van de uitwedstrijd (gewonnen met 1-5). Dennis is van mening dat de uitwedstrijd tegen DOVO, gezien de extra beleving van de Panhuis Derby, de beste was. “Er werd toen heel goed met de extra druk omgegaan”. Over de minste wedstrijd waren beide heren het wel eens: dat was de thuis wedstrijd tegen csv Apeldoorn.
 

De kracht van de C1 is het team zelf: het is een hechte groep, waarin elke individuele speler elkaar aanvult. “Een sterk en hecht collectief is gewoon moeilijk te verslaan”. Daar zijn beiden het over eens!
 


Het trainers-duo van de C1 in actie
 

Vooruitkijkend op de wedstrijd van zaterdag, is er een gezonde spanning bij de jongens te bespeuren, maar er is ook gewoon ruimte voor een dolletje tijdens de training. Kevin verwacht dat hij zelf vrijdagnacht misschien af en toe wakker wordt, “maar dat hoort er gewoon een beetje bij”. Dennis voelt het ook een beetje kriebelen, de kans op een prijs is groot; “Ik gun het de jongens heel erg, het is nu een kwestie van afmaken”.
 

Er wordt niet afwijkend getraind, volgens Kevin en Dennis is het niet het moment om gekke dingen te doen en de jongens uit de comfort-zone te halen. Zaterdag bij de voorbespreking zullen de laatste tips gegeven worden en de lijnen worden uitgezet. “De wedstrijd scherp beginnen en er zeker niet te makkelijk over denken”, vinden ze allebei.
 

De verwachting is dat IJsselmeervogels zeker zal proberen het de C1 moeilijk te maken. Hopelijk wordt het een open, leuke en sportieve wedstrijd, winst is onontbeerlijk voor het behalen van het kampioenschap. Als er gevraagd wordt om een voorzichtige voorspelling te geven, geven beide trainers (onafhankelijk van elkaar) een uitslag van 0-3.
 

Laten we het daarbij houden…….

Heel veel succes!
 

PS Dit geldt natuurlijk ook voor het eerste elftal, die vol gaat voor plaatsing in de nieuw te vormen Tweede Divisie. Dubbel feestje??


Tekst: Nadia Auteri-Berton
Fotografie: Sabine Speis-van Meegdenburg