A1, C1 en F1 kronen zich tot ‘Herbstmeister’

9 december 2015
De A1, de C1 en de F1 hebben zich afgelopen weekend gekroond tot Herbstmeister. De jeugdelftallen wonnen zaterdag hun wedstrijden en gaan met een meer dan goed gevoel de winterstop in.
 
A1 vergroot voorsprong
De junioren van trainer Jacko Stuivenberg voeren na twaalf wedstrijden de ranglijst aan in de eerste klasse. Met een voorsprong van vijf punten op nummer twee Nieuwland A1 heeft de A1, dat slechts een keer verloor in de competitie (van Candia’66 A1: 2-1), de beste papieren voor het kampioenschap in de poule. 
 
Door een doelpunt van topscorer Danny Stomphorst werd directe concurrent Hoogland A2 afgelopen zaterdag met 0-1 verslagen. Op zaterdag 13 februari hervat de A1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VRC A1.
 
C1 koploper in derde divisie
Ook de C1 gaat als koploper de winterstop in. De ploeg van trainer Kevin de Quay draait momenteel een uitstekend seizoen in de derde divisie (derde jeugdniveau van Nederland), waarin de voorsprong op runner-up Waterwijk C1 vier punten bedraagt. De junioren verzamelden 29 punten uit twaalf wedstrijden.
 
De C1 was afgelopen zaterdag ook te sterk voor SDV Barneveld C1. Op eigen grond wonnen de Veenendalers met 2-0. Zeeburgia C2 is op zaterdag 13 februari de eerste tegenstander na de winterstop.
 
 
Ongeslagen F1 viert kampioenschap
De F1 maakte het zaterdag enorm spannend op de blauwe zijde van sportpark Panhuis. Alleen een overwinning op Hooglanderveen F4 volstond om het kampioenschap op eigen veld te vieren. 
 
Pas in de tweede helft van de wedstrijd namen de pupillen van trainers Dennis van Meegdenburg en Iwan van Kooten afstand van de opponent uit het gelijknamige Hooglanderveen: 2-0. Met 28 punten uit tien wedstrijden kroonde de F1 zich tot ongeslagen kampioen in de tweede klasse.
 
 
Tekst en foto's: GVVV.nl