A1 rekent na rust af met Valleivogels

20 maart 2016

De A1 van G.V.V.V. heeft met overtuigende cijfers gewonnen van de leeftijdsgenoten van Valleivogels. Op sportpark Panhuis werd het maar liefst 6-2 voor de ploeg uit Veenendaal, dat daarmee 6 punten loskwam van naaste belager Candia, dat met 3-0 verloor van Quick 1890. De grote man aan de kant van de blauw-witten was topscorer Danny Stomphorst, die met 1 goal en 4 assists een groot aandeel had in de overwinning op de Vogels.

 

G.V.V.V. begon sterk aan de wedstrijd. Met goed positiespel werd geprobeerd de vrije man te vinden, en vond die in vleugelaanvaller Brent van Ruler, die met scherpe acties een corner wist te bemachtigen. Dat leidde in 2 pogingen tot een vrije schietkans voor Abdulahi Achmedali, die de bal net voorlangs schoot.

Valleivogels leek vooral af te tasten, maar het bleek ook goed te kunnen voetballen. Met een scherpe voorzet werd goalie Tim Abbes getest, die de bal in tweeën wist te bemachtigen.

Ietwat tegen de verhouding kwam kwam Valleivogels op voorsprong. Op de zestien werd een steekbal gegeven op middenvelder Justin Vink, maar hij liet de bal gaan en in een kluts volleerde Bart den Hartog in de verre hoek raak. 0-1.
 

De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het balbezit was gelijk verdeeld, maar de ploeg van trainer Jacko Stuivenberg wist, op een slap rollertje van Stomphorst na, vooralsnog geen kansen te creëren.

G.V.V.V. werd vlak voor rust wel feller en dat leidde tot de verdiende 1-1. Stomphorst kreeg de bal toegespeeld, en vond Achmedali voor een leeg doel. De ruststand was gezien het spelbeeld verdiend, maar er waren aan beide kanten mogelijkheden op een voorsprong.

G.V.V.V. kwam na rust wervelend uit de startblokken, want 5 minuten in de tweede helft werd de voorsprong gepakt. Op het middenveld vond aanvoerder Rida Rakraki Danny, die met een fabuleuze achterwaartse lob Achmedali vrij liet staan voor de keeper, en hij schoot overtuigend raak.

Het verzet van Valleivogels was gebroken, want 4 minuten na de 2-1 lag nummer 3 er alweer in. Een lange bal van Rick van de Steeg op Danny was goed en de afronding ook, 3-1. Nog voordat de goal was genoteerd, lag nummer 4 al in het netje. Hetzelfde recept als de 1-1, een steekbal op Danny werd goed doorgespeeld op Martijn Sybesma, en hij tikte in een leeg doel binnen.
 

De Veenendaalse brigade nam wat gas terug, en Valleivogels was met een paar kleine kansjes niet gevaarlijk.

In de 67ste minuut kreeg G.V.V.V. een corner. De keeper zat ernaast, en Bobby van de haar pikte ook een graantje mee: 5-1. Vlak daarna scoorde Valleivogels een tweede treffer, na een snelle counter mocht Danny Schipper de bal vrij inschieten. 5-2.

Het slotakkoord was voor een uitstekend spelende Brent van Ruler, die met een droog schot de eindstand bepaalde: 6-2.