B1 geeft in slotfase zege uit handen

8 mei 2016

De B1 heeft in een niet al te enerverende wedstrijd verloren van tegenstander AZSV. Op sportpark Panhuis werd er met 2-3 verloren van de gasten uit Aalten. Voor de blauwen waren Sijmen van Dijk en Brent van Ruler de doelpuntenmakers.
 

G.V.V.V. begon net als de gasten slordig aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden en beide ploegen konden geen grote kansen afdwingen. Het eerste doelpunt van de gastheren kwam dan ook uit een vrije trap. Op randje zestien mocht Van Ruler aanleggen, en de keeper kon de bal niet goed verwerken. Sijmen van Dijk was alert en kon makkelijk de rebound voor zijn rekening nemen.

Daarna kroop AZSV steeds meer uit haar schulp en kreeg het steeds meer kansen, dat bijna leidde tot de gelijkmaker, maar een knappe kopbal werd door Rick van de Steeg van de lijn gehaald. G.V.V.V. speelde plichtmatig en kon na een fraaie redding van goalie Mike van Veldhuizen met een voorsprong de rust ingaan.
 

Na rust was de intentie van AZSV duidelijk: scoren. Vijf minuten in de tweede helft was het al raak voor de roden. Uit het niets mocht de spits doorlopen en afmaken: 1-1. De wedstrijd werd nu veel losser en daar kreeg het voetbal profijt van. Passes kwamen nu wel aan en dat leverde voor beide doelen grotere kansen op. Zes minuten na de aansluitingstreffer was het antwoord via Brent van Ruler er al. Na een goeie steekpass mocht hij doorlopen en rondde hij beheerst af.
 

G.V.V.V. leek zonder al teveel moeite met een voorsprong naar het eindsignaal toe te gaan, maar het kwam bedrogen uit. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal gaf AZSV nog eens gas en raakte de blauwe brigade in de problemen, want alweer uit het niets kwam een voorzet bij de spits terecht, die via de paal de bal achter Mike van Veldhuizen schoof. Een gelijkspel was voor AZSV niet genoeg. In de laatste minuut leed Joachim Loggers dom balverlies en in de counter mocht Quinn Vervelde de beslissende treffer maken, daarmee de B1 met een flinke domper achterlatend: 2-3.