C1 loopt voor de tweede keer averij op

7 maart 2016
Het had ’s nachts aardig gevroren en de vraag was of deze wedstrijd door zou gaan, aangezien er de dag ervoor nog winterse neerslag op de velden in Almere was blijven liggen. Aangezien er geen bericht van afgelasting binnen was gekomen bij de leiding, werd er even na achten in de bus gestapt. Op het sportpark aangekomen, waren er inderdaad nog sneeuwresten te vinden op de van de zon beschutte helft van het (kunstgras)veld. Zou dit nog van invloed kunnen zijn op het spel? 
 
Het leek er even op dat de spelers, leiding én supporters voor niets vroeg waren opgestaan, toen op het afgesproken tijdstip van 10.30u beide teams in de middencirkel stonden voor de pasjescontrole, waar de scheidsrechter uitblonk door afwezigheid. Na uitgebreid beraad tussen beide teamleidingen, werd uiteindelijk gekozen om een vervangende scheidsrechter aan te stellen uit het Blauwe kamp. Na het regelen van alle formaliteiten werd uiteindelijk gestart om 11 over 11, ruim 40 minuten later dan gepland.
 
In de richting van de aanval van onze Blauwen was het nog glad, de rest van het veld was ondertussen ontdooid en verder goed bespeelbaar. Na een hoekschop, schot op het doel en het feit dat Saverio al de bal moest pakken in de eerste minuten, bleek dat Buitenboys C1 al vroeg druk op onze opbouw zette. Er werd nog naast het doel gekopt door onze tegenstander en waar GVVV C1 een aanval probeerde op te zetten, werd regelmatig de bal als verdediging over de zijlijn gespeeld.  
 
Na ongeveer 20 minuten hadden onze jongens wat meer vat op het spel en werd er beter opgebouwd, alleen lukte het niet altijd om de aanval dichtbij het doel van de tegenstander te brengen. Bij een voorzet van Luca lukte het Jaidy niet de bal te bereiken en in tweede instantie schoot Justin de bal over. Een vrije trap die kort hierna volgde had ook niet het gewenste resultaat, maar dit was wel een Blauwe fase in de wedstrijd.
 
In de 1ste helft was het nog redelijk glad in onze aanvalshelft.
 
Dat Buitenboys niet achterover leunde, bleek wel uit het verwerken van een hoekschop tot bijna-doelpunt: vanuit randje strafschopgebied ging de bal richting linker bovenhoek, maar Saverio tikte die met een mooie duik over en dus naast. Ook bij deze partij gebeurde het meest op het middenveld en onze tegenstander speelde de bal iets te optimistisch terug richting de eigen achterhoede, maar daar liep ook Luca nog. De bal werd opgepikt, de uitkomende keeper werd omspeeld en de bal werd richting leeg doel geschoten, maar kwam alleen niet op voldoende snelheid, zodat een verdediger van Buitenboys nog de kans had om de bal voor de doellijn weg te trappen. Uit de daarop volgende hoekschop, kopte Justin net naast. Zullen we het bekende woordje maar gebruiken? Jammer……..
 
Vlak voor rust moest Wesley gewisseld worden voor Robin Scholtus, na een gemene tik van achteren op de achillespees. Voor de speler van Buitenboys bleef het bij een reprimande door de scheidrechter. Onze jongens bleven aandringen en bij één van de laatste aanvallen voor de rust, was er sprake van hands door een verdediger van Buitenboys. Iedereen zag het in het 16-meter gebeuren, maar de scheidsrechter zag het toch anders: vrije trap net buiten het strafschopgebied, aan de rechterkant. Bestudering van de foto van desbetreffende actie laat zien, dat de verdediger op het moment dat hij de bal raakt, ín het strafschopgebied staat. Opnieuw: jammer, de wedstrijd kan dan een ander verloop hebben, omdat de tegenstander de aanval moet zoeken en er ruimte ontstaat in hun verdediging. Maar de ruststand bleef 0-0….
 
Aan het begin van de tweede helft leek GVVV beter uit de kleedkamer te zijn gekomen en ging vol overtuiging op zoek naar de openingstreffer. Hoekschoppen, vrije trappen en druk naar voren wisselden elkaar af. Maar ook nu speelde het gros van de acties zich af op het middenveld. Beide partijen hadden moeite met het correct ingooien van de bal: de plek van ingooien werd regelmatig met een paar meter verplaatst (zo voordelig mogelijk, natuurlijk), zodat de ingooi over moest. Buitenboys schoof de bal nog vlak voor het doel langs en er werden wat hoekschoppen genomen die op niets uitliepen.
 
Een slotoffensief kon helaas de nederlaag niet meer afwenden.
 
De 1-0 voor de thuisploeg, leverde opnieuw veel discussie op: de grensrechter had al gevlagd voor buitenspel, maar werd overruled door de scheidsrechter, die het doelpunt goedkeurde. Vlak hierna werd Justin omver geschoffeld tijdens een aanval door het midden, Robin (inmiddels ingebracht voor Jaidy) nam de bal mee en ging richting het doel van Buitenboys, maar moest stoppen, want er was gefloten voor een overtreding in plaats van de voordeelregel toe te passen. Wederom een beslissing van de scheidsrechter die op weinig begrip kon rekenen vanuit het Blauwe kamp. Laten we zeggen: jammer……
 
In het laatste gedeelte werd alles geprobeerd om minimaal een punt mee te nemen uit de polder, maar het mocht allemaal niet baten, de eindstand bleef op 1-0 steken. De gezichten van de spelers en leiding spraken boekdelen: het woord jammer dekte de lading allang niet meer….
 
We staan nog bovenaan, maar de marge is geslonken tot één punt op Waterwijk. Het is voor iedereen duidelijk dat het winnen van alle komende partijen onontkoombaar is geworden, om uiteindelijk kampioen te worden. En hopen op misstappen van onze directe concurrenten in de komende 7 wedstrijden…
 
Komende zaterdag is het weer tijd voor de Veenendaalse Derby, wij ontvangen dan DOVO C1 voor de 16e competitiewedstrijd. Kom ook onze jongens aanmoedigen en een hart onder de riem steken, aanvang 09.45!!
 
 
Tekst:  Nadia Auteri-Berton
Foto’s: Sabine Spies-van Meegdenburg