G.V.V.V. A2 werkt aan teamspirit met bootcamp

14 september 2015

Voor de zomervakantie kwam er een aanbod vanuit Joyce van Assen, zus van speler Leon, om ons team aan een bootcamp te onderwerpen. Vanuit haar werk bij Allrround Training Ede een mooi aanbod om met het team te werken aan conditie, mentale weerbaarheid en teambuilding. Aspecten die in elke voetbalwedstrijd van belang zijn.

En dat kon prima op deze zaterdag 12 september, want er stond geen wedstrijd gepland (tenminste tot donderdagavond niet, maar die moest dus wijken) en Kwintelooyen is dan een prima locatie natuurlijk.Onder leiding van docenten Joyce en Pieter gingen we aan de slag. Na een warming up werd er eerst gewerkt aan individuele conditie. Planking, squads, kikkersprongen, tijgeren en hurklopen waren enkele van de oefeningen. Vervolgens werd er samengewerkt in duo's bij de kruiwagen en moesten de spelers elkaar op verschillende manieren over een parcours dragen.

Er werd afgesloten bij de beruchte trap. Gedurende een kwartier moest er zoveel mogelijk keer een cyclus van activiteiten worden uitgevoerd. Eerst 5 push-ups, 5 sit-ups en 5 squads, gevolgd door het op en neer sprinten van de trap. Conditie met een competitie element dus. Er werd hard gewerkt, met volle inzet en concentratie en een aantal jongens legden ruim viermaal het traject af. Prachtig om te zien. Dat belooft veel voor de komende wedstrijden (al hebben we dat de afgelopen weken in de beker ook al laten zien, met twee winstpartijen nadat vanuit achterstand werd doorgevochten voor een goed resultaat).Een nuttige en leuke besteding van deze zaterdag. Met dank aan de docenten Joyce en Pieter van Allround Training Ede, en zeker een aanrader voor andere teams (voor informatie: bezoek de website www.allroundtrainingede.nl of stuur een email naar info@allroundtrainingede.nl)
 

De foto's laten zien hoe er met inzet werd gewerkt! Meer foto's zijn te zien op de teamwebsite http://gvvva2.ditismijnteam.nl