G.V.V.V. D1 pakt punt tegen Vriendenschaar

21 februari 2016
De D1 heeft een punt overgehouden aan het duel met de D1 van Vriendenschaar. De pupillen hebben zo nummer elf DOVO D1 in het vizier.
 
G.V.V.V. begon uitstekend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kwam zij op een 1-0 voorsprong. Vriendenschaar was slordig in de opbouw, en dat werd meteen afgestraft door de nummer 10 van G.V.V.V., Illias Essalami. Al in de derde minuut stelde Vriendenschaar orde op zaken. Na een goeie soloactie van Redouan Hajou, die slim een verdediger opzij zette, kon hij vrij uithalen en verschalkte hij doelman Mick Konings in de verre hoek: 1-1. Daarna was het zo goed als gedaan wat kansen betreft in de eerste helft, al moest de keeper van Vriendenschaar, Maydjenco Pelamonia, zich laten vervangen. Hij dacht door te kunnen spelen, maar er werd geen risico genomen en Joey Jansen werd in het doel gezet. De eerste helft naderde zijn eind, en beide teams gingen zonder grote kansen de kleedkamers opzoeken.
 
 
De tweede helft leverde meer spektakel op. Een vrije trap van G.V.V.V. werd net niet omgezet in een doelpunt, de bal scheerde net voorlangs. Dit was het startsein voor een goede fase van de Veenendalers. Het ging brutaler spelen en dat leverde veel meer kansen op, al kon de vervangende keeper van Vriendenschaar zich onderscheiden door alle ballen te pakken en zich zo een heldenrol verschaffen. Toch was het even schrikken voor Jansen. Een schot van Denzel Leijten leek een prooi, maar de bal ging door zijn handen en maar net naast.
 
De slotfase was voor Vriendenschaar, dat nu de rol van G.V.V.V. overnam en met talloze kansen de wedstrijd had kunnen beslissen. Helaas was het vooral dat de eindpass niet goed was, of er weer een verdediger tussen zat. Een gelijkspel was uiteindelijk een verdiende uitslag, en G.V.V.V. was blij dat het een punt pakte en dichter bij concurrent DOVO kwam.
 
Tekst: Jelmer de Vries
Fotografie: Jeroen van Barneveld