Regioteam Friesland verdedigt titel op 10e D1-toernooi

3 mei 2016
Op Hemelvaartsdag (donderdag) staat de tiende editie van het P. Scholts D1-toernooi op de rol. Topteams uit alle windstreken van Nederland willen titelverdediger Regioteam Friesland van de troon stoten.
 
Oerdegelijk waren ze vorig jaar, de pupillen uit de noordelijke streek van het land. In zes wedstrijden incasseerde het team dat bestaat uit de beste amateurtalenten van de provincie geen enkel doelpunt. En zo bewandelde Regioteam Friesland tamelijk eenvoudig de weg naar eeuwige roem op Hemelvaartsdag, met de wisselbeker van het P. Scholts D1-toernooi als tastbare prijs.
 
Dit jaar wachten de Friezen meerdere uitdagers. Zo reist verliezend finalist Lelystad’67 af naar Veenendaal en is ook de D1 van Elinkwijk, bekendstaand om zijn goede jeugdopleiding, te aanschouwen aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis. En natuurlijk probeert gastheer G.V.V.V. ook hoge ogen te gooien met haar eigen D1.
 
 
De eerste poulewedstrijden staan om 09.30 uur op het programma. G.V.V.V. zit samen met VVOG, Valleivogels, Arnhemse Boys, CDW en Elinkwijk in poule A. De D1 van DOVO, dvc Buiksloot, Lelystad’67, Sporting’70, sc NEC en het Regioteam Friesland vormen samen groep B. De finale wordt even na 15.30 uur in beweging gebracht. Met de fantastische weersverwachtingen in het vooruitzicht, de weermannen en weervrouwen voorspellen twintig graden, belooft het een fantastische dag te worden. Aan de teams om er ook een zo’n spectaculair mogelijk toernooiverloop van te maken.
 
Hieronder is het programmaboekje van het P. Scholts D1-toernooi te vinden.