Veenendaalse derby eerste grote werk voor B1 en D1

20 augustus 2015
Nu de voorbereidingen ten einde komen en het luie zweet verleden tijd moet zijn, beginnen de senioren- en jeugdteams aanstaande zaterdag aan het serieuze werk. G.V.V.V. B1 staat meteen voor een loodzware klus.
 
De ploeg van trainer Alfred van Doorn maakt zich op voor de Veenendaalse derby, bij en tegen aartsrivaal DOVO. Niet zomaar een sparringspotje voor de blauwe B-junioren dus, die al drie weken in training zijn. De voortekenen zijn goed voor de B1. Eerder werd een oefenduel tegen Seastum B1 met 7-1 gewonnen.
 
Dat was wel tegen een hoofdklasser. Zaterdag zal het minder van een leien dakje gaan. De B1, zelf vierdedivisionist, speelt in de groepsfase van de Zwaluwen jeugdbeker tegen de leeftijdsgenoten van DOVO, die in de derde divisie acteren. Een mini-derby waarin beide teams zich niet laten kisten, want de Veenendaalse eer is er ééntje om hoog te houden. De wedstrijd aan de rode zijde van Sportpark Panhuis wordt om 12.00 uur in beweging gebracht.
 
Ook de D1 bereidt zich voor op een bekerwedstrijd tegen de aartsrivaal. Dinsdag spelen de mannen van trainer Arie Willemsen tegen de leeftijdsgenoten van DOVO, die net als die van G.V.V.V. in de hoofdklasse uitkomen. Een interessant voorbode van de competitie dus. Het duel, dat ook bij DOVO wordt gespeeld, begint om 18.30 uur.