Zonder zelf te spelen is G.V.V.V. D4 Kampioen!!!

24 april 2016

G.V.V.V. D4 kampt dit seizoen met langdurige geblesseerden en hebben al wekenlang aanvulling nodig van de jongens uit de D3- en D5-teams. Deze jongemannen hebben een echt blauw hart. Twee wedstrijden per zaterdag spelen, petje af.
Hiervoor onze grote dank aan de spelers en meedenkende leiders. 
                                                                                                                        

De laatste wedstrijd tegen SVMM D2 werd helaas geannuleerd, ze hadden niet genoeg spelers. Ja dat kennen wij bij de D4! Er vanuit gaande dat zij dit ook kunnen aanvullen, net als wij doen, wilde ik als leider dit niet eigenlijk accepteren. Een leuke finale pot ervan maken dit wilden we allemaal. Maar ik trok aan het kortste eind, de wedstrijd werd toch verzet.
 

Bij winst in die wedstrijd zou de D4 kampioen zijn, bij een gelijkspel of verlies wordt de kans hierop minder. Jonathan D6 hijgt namelijk vanaf de 2de plek in onze nek. Gelukkig voor de D4  is dat Jonathan al 2 punten heeft laten liggen tegen de onderste, DOSC D6, waardoor ze theoretische kans hebben om  kampioen te worden.
 

Terwijl de jongens gisteren bij het eerste elftal ballenjongen zijn kijk ik nog even snel in de rust naar wat Jonathan D6 heeft gedaan, en zie tot mijn grote verbazing, dat zij gelijk gespeeld hebben.
Nummer 1,  G.V.V.V. D4 staat 4 punten los van Jonathan en er is nog maar één wedstrijd te spelen.
 

Conclusie: Ze zijn kampioen.
 

Ik had de microfoon wel willen pakken en het willen schreeuwen, maar ja laten we dit maar niet doen. Op naar de jongens op het veld, ze zijn een balletje aan het trappen terwijl het eerste elftal in de kleedkamer zit. Ik roep ze bij me en vertel het goede nieuws, ze beginnen te dansen en schreeuwen van vreugde. Dit was erg leuk om  te zien.
 

Wat een seizoen, toch kampioen geworden terwijl twee spelers stopten met voetballen en langdurige geblesseerden.
 

Geweldig, jullie hebben dit verdient mannen. Jullie ouders & trainers zijn trots op jullie.
 

Huldiging.
Die gaat nog plaats vinden met natuurlijk de bijbehorende en foto`s.
 

Bedankt.
Bedankt voor de trainingen op de maandagavond, Tim Rodenburg & Martin Ragas en voor de woensdagmiddag Mark ter Haar.
Ook dank aan alle scheidsrechters en vlaggers die de wedstrijden mogelijk maakte.
 

Kampioensgroet,
Henry Wortman.