Drie belangrijke punten voor JO15-1

12 december 2016
Gezien de doelstelling van de JO15-1, handhaving in de tweede divisie, een erg belangrijke wedstrijd tegen TSC. Om deze doelstelling te halen moeten we twee teams onder ons houden. Tot nu toe lukt dat: G.V.V.V. staat al enkele weken op de tiende plaats, gevolgd door Bennekom en TSC. Om deze positie te verstevigen is winst op TSC natuurlijk van groot belang. Het lukte de blauwen helaas niet een kwalitatief goede wedstrijd op de mat te leggen, maar gelukkig knokte het team zich naar een 2-1 overwinning.
 
De bank van G.V.V.V. werd deze keer bezet door de nog niet fitte Colin, Zaïd, Mostafa en Robin. Olaf is uiteraard nog niet klaar om te kunnen keepen en wordt ook deze keer vervangen door Davy. De eerste helft is duidelijk voor de thuisploeg. Davy wordt nauwelijks aan het werk gezet. De ruststand is 1-0, door een doelpunt van Leon. 
De tweede helft verloopt uiterst rommelig. TSC krijgt nog steeds nauwelijks kansen en G.V.V.V. weet zelf niet erg veel te creëren. Het krijgt zelfs het deksel op de neus, als TSC bij een van de eerste goede aanvallen van hun kant de gelijkmaker weet te scoren. 
 
Halverwege de tweede helft wisselt Kevin middenvelder Thijs voor Robin. Een tiental minuten voor tijd krijgt G.V.V.V. een corner. Jaidy legt aan, slingert de bal perfect voor waardoor Robin de bal in de verre hoek kan koppen en G.V.V.V. weer op voorsprong zet. Daarna wordt de wedstrijd zonder al teveel problemen uitgespeeld en zijn de drie punten binnen. 
 
Door deze uitslag, verlies van Bennekom en winst van Barendrecht op Baronie stijgt de JO15-1 naar de negende positie. Dit biedt mooie perspectieven voor de tweede seizoenshelft!
 
Doordat ik maar een deel van de wedstrijd heb kunnen volgen, deze keer een korte impressie van de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter TSC uit Oosterhout.
 
Tekst: Luc Scholtus