G.V.V.V. Voetbal Academie start met keeperstak

16 juni 2017
Vanaf aankomend seizoen zijn ook keepers van harte welkom bij de G.V.V.V. Voetbal Academie! Dat heeft de organisatie van de voetbalschool besloten.
 
Bij de zogeheten Keepers Academie worden keepers apart onder handen genomen door een drietal gediplomeerde keeperstrainers. Paul Verbaarschott, keeperstrainer bij derdeklasser Barneveld, heeft de leiding over de keeperstak.
 
„Het initiatief is voortgekomen uit vragen van keepers en keepertrainers”, zegt Dick van de Steeg namens de organisatie van de Voetbal Academie. „We waren vanaf het eerste moment enthousiast en hebben achter de schermen vrij snel een structuur voor de keepers kunnen neerzetten.”
 
Alle facetten van het keepersvak
De Keepers Academie richt zich op alle facetten van het keepersvak. „Een keeper moet tegenwoordig ook kunnen coachen en meevoetballen, maar de basis is nog altijd het tegenhouden van ballen. Bij de Keepers Academie worden alle aspecten behandeld”, aldus Van de Steeg.
 
De Keepers Academie is voor zowel jongens als meisjes van 6 tot en met 14 jaar toegankelijk. De trainingen vinden op vrijdagavond plaats, op hetzelfde moment als de voetballers van de G.V.V.V. Voetbal Academie. Bovendien staan er voor keepers speciale thema-avonden op het programma, waarop ze zelf de keuze krijgen om de training samen te stellen.
 
De inschrijving voor de G.V.V.V. Keepers Academie en G.V.V.V. Voetbal Academie start binnenkort op de clubwebsite.