Meisjes MO13-1 winnaar KNVB beker 2016/2017

22 mei 2017
Meisjes G.V.V.V. MO13 sluiten formidabel seizoen af met hoofdprijs
 
Zaterdag 20 mei  stond de KNVB BEKERFINALE MO13 West I 2016/2017 op het programma. De finales voor de jeugd van West I worden jaarlijks afgewerkt op het sportcomplex van “De Legmeervogels” in Uithoorn.


 
De meiden van G.V.V.V. draaien een geweldig seizoen. De eerste helft van het seizoen kwamen de meiden uit in de 1e klasse. Hierin wisten zij ongeslagen kampioen te worden. In de bekerwedstrijden werden eveneens overwinningen geboekt waardoor ze al snel doorschoten naar de 1/8e finales. Na een mooi kampioenschap konden de meiden hun kwaliteiten laten zien in de Hoofdklasse. 
 
Na een “valse start” in de uitwedstrijd tegen VVIJ waarin met 3-1 verloren werd wisten de meiden daarna ook op Hoofdklasse niveau verder geen nederlagen meer te incasseren. Door die ene nederlaag was een kampioenschap uitgesloten maar eindigden de meiden op een prima 2e plaats in de Hoofdklasse. 
Een geweldig resultaat in de hoogste klasse van de MO13 categorie. Een hoofdprijs in het bekertoernooi was het volgende doel van de meiden. 
 
Na sterke wedstrijden tegen Buitenboys/De Meern en De Bilt konden ze zich gaan opmaken voor de finale tegen WSV’30 uit Wormer.
De meiden van G.V.V.V. MO13 zijn een kwalitatief zeer goed team dat met hun voetballende kwaliteiten van niemand hoeft te verliezen. Fysiek sterkere tegenstanders worden hierdoor ook verslagen.
De spanning was in het team aan de vooravond van de finale bij de meiden te voelen. Na de voorbespreking, waar de nadruk vooral lag op onze eigen kwaliteiten en  dat we ons eigen spel moesten blijven spelen, konden de meiden het veld in.
Een touringcar vol supporters was meegekomen uit Veenendaal.
 
Als een stormram vlogen de meiden van G.V.V.V. vanaf het beginsignaal op de goal van WSV’30 af. 
Na nog geen 20 minuten spelen was de stand van 3-0 al bereikt. Met een enkele speldenprik  wist WSV geen vuist maken tegen de ontketende meiden van G.V.V.V. Met een 4-0 ruststand was het zaak om de wedstrijd professioneel uit te spelen. De 2e helft begon WSV sterk en wilde de 4-1 gaan forceren. 
De meiden van G.V.V.V. lieten zien dat ze zich hier niet door lieten verassen en bleven voetballend eenvoudig overeind. 
Met nog 10 minuten te spelen werd de 5-0 gemaakt uit een corner en brak de feestvreugde los.


 
Met de bekerwinst is de kroon gezet op een geweldig voetbalseizoen en gaat het hele team zich opmaken voor het Blauwe Leeuwinnentoernooi op 27 mei op het eigen “Panhuis”. 
Na de zomerstop zal het team twee versterkingen krijgen en kunnen de meiden hun kunsten gaan vertonen in de MO15 competitie.
 
Doelpuntenmakers:
1-0       Romaissa Douna
2-0       Ilse Verwoert
3-0       Nadine Blankenstijn
4-0       Nadine Blankenstijn
5-0       Romaissa Douna

 
Marco Wiedeman