MO13-1 op drempel van kampioenschap in 1e klasse

4 december 2016
Met nog 1 puntje te gaan staan de meiden van MO13-1 op het punt om kampioen te worden in de 1e klasse van West 1. Voor dit talentvolle team is dit een prachtige prestatie, met 24 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van 48 voor en 4 tegen is dit kampioenschap een terechte uitslag. Na een kampioenschap in de MO9 (jongenscompetitie) en in de MO11 is dit kampioenschap voor een groot deel van het team het derde feestje dat ze gaan vieren. Een unieke prestatie in het meidenvoetbal van G.V.V.V.
 
Kampioen worden doe je als je ook je mindere wedstrijden in winst omzet. Dit was gisteren tegen Desto MO13-1 het geval. Het veldoverwicht voor ons was erg groot. Voetballend en scorend kwamen we helaas minder goed uit de verf. Al na 3 minuten was het Robin die na een mooie combinatie met Nadine en Maritha de 0-1 aantekende. In de 22e minuut was het Ilse die na een voorzet van Romaissa de 0-2 maakte. Met deze stand gingen we de rust in. Gezien de vele kansen van ons had een uitslag met dubbele cijfers er zeker in gezeten. In de 2e helft deden Romaissa en Robin wat er nog gedaan moest worden en dat was scoren om ons doelsaldo ten opzichte van onze concurrenten onoverbrugbaar te maken. Met een 0-4 overwinning en 3 punten keerden we terug naar Veenendaal. Door de winst van De Bilt en Hertha is een gelijkspel volgende week thuis op Panhuis tegen SCH’44 voldoende om feest te gaan vieren. Met een doelsaldo van +30 op Hertha en +12 op De Bilt zal ook een kleine nederlaag ook voldoende kunnen zijn. Daarbij aangetekend dat Hertha en De Bilt volgende week met elkaar de degens moeten kruisen.
 
Inmiddels is al bekend geworden dat we in het voorjaar onze opwachting maken in de Hoofdklasse waarin we bekende tegenstanders gaan tegenkomen zoals De Bilt/VVIJ/De Meern/Houten. Dit beloven mooie potjes te gaan worden.
 
Een bijzondere vermelding over de wedstrijd van gisteren is de prestatie van Sanne Zoetekauw. Sanne blonk het gehele duel uit met haar inzet, vechtlust en knap verdedigend werk. Hiermee nam ze gisteren het voortouw in de wedstrijd en mag ze met recht de Girl of te Match genoemd worden.
 
0-1 Robin Getritsen
0-2 Ilse Verwoert
0-3 Romaissa Douna
0-4 Robin Gerritsen
 
Topscorers najaar 2016
Romaissa Douna, 14 doelpunten
Femke Wiedeman, 11 doelpunten
Robin Gerritsen, 11 doelpunten
Nadine Blankenstijn, 5 doelpunten
Anouk Telle, 3 doelpunten
Ilse Vewoert, 3 doelpunten
Maritha de Heer, 1 doelpunt
 
 
 
Marco Wiedeman