MO17-1 - Kampioen voorjaarscompetitie 2017

11 april 2017
Afgelopen zaterdag 08 april 2017 stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de dames van de MO17-1. Er kon alweer een kampioenschap gevierd gaan worden en dat zo vroeg in het voorjaar.
 
Seizoen 2016/2017 is een bewogen seizoen geweest, vanwege de vele blessures zijn er helaas een aantal dames gedwongen afgehaakt. Dit heeft erin geresulteerd dat een aantal meiden uit de  vroegere MO15-1 aan het team van de MO17-1 toegevoegd zijn.
 
Ondanks het verschil in leeftijd heeft de totale groep het allemaal goed opgepakt en ook de eerste seizoenshelft is er goed gepresteerd met een vierde plek. 
 
De voorjaarscompetitie echter begon zeer voortvarend en alle wedstrijden werden gewonnen en er werd lustig op los gescoord. Helaas kregen wij wederom met blessures te maken waardoor er soms wedstrijden met kunst en vliegwerk aangevangen werden. Maar altijd was daar het enthousiasme, de passie, het plezier en de onverzettelijkheid.
 
Zaterdag 08 april kon daarom al het kampioenschap binnengehaald worden mits de wedstrijd tegen FC Deltasports ‘95 uit Houten gewonnen werd.
 
De wedstrijd begon voorspoedig en al snel kwamen de blauwe leeuwinnen met 2-0 voor. Het voetbal was niet altijd even goed maar dat kwam natuurlijk door de zenuwen. Instelling en passie verbloemde dat verder. Door een aantal verschuivingen, ook weer door blessures, hebben we moeten wisselen waardoor wij onder druk kwamen en een tegentreffer hebben moet incasseren. 
 
Tijdens de rust hebben de coaches getracht om de rust terug te brengen en de meiden ervan te doordringen om te blijven voetballen. Desondanks keken wij na rust ineens tegen een achterstand aan en stond het 2-3.
Dit betekende onrust, frustratie en af en toe een onvertogen woord maar hogere versnelling werd weer ingeschakeld en op karakter werd de 3-3 gemaakt en dat gaf een zucht van verlichting. MAAR….wij wilden meer en de slagroom op taart, want kampioen worden met een overwinning is nog leuker……..!!!! Uiteindelijk hebben wij na een terechte penalty (van achteren haken in de 16-meter) toch de 4-3 binnen gemaakt en na drie minuten was daar het eindsignaal.
 

 
De ontlading was groot en de partypoppers en de kurken (van de kinderchampagne natuurlijk ;)) knalden. Iedereen kreeg twee mooie medailles en in de kantine stond een mooie G.V.V.V. taart te wachten. Daarna uiteraard nog patat en energiedrankjes om de vermoeidheid weg te spoelen.
 
Dames allemaal nogmaals gefeliciteerd en zorg ervoor dat wij allemaal nog meer mogen juichen dit seizoen. Kampioen zonder puntverlies zou mooi zijn en ook het behalen van de volgende ronde in de beker is nog een uitdaging……..
 
Coaches en begeleiding van de MO17-1