Quick Boys winnaar Arie Blankenspoor pupillentoernooi

6 juni 2017

Afgelopen zaterdag was het weer een gekrioel van jewelste op de blauwe zijde van het sportpark Panhuis, want daar werd het toernooi seizoen afgesloten met het traditionele Arie Blankenspoor pupillen toernooi.

In 1992 is G.V.V.V. gestart met dit F-pupillen toernooi. De organisatie was toen in handen van jeugdsecretaris Arie Blankenspoor en zijn vrouw Wil. Helaas is Arie op 11 oktober 2004 (veel te vroeg) overleden en is in 2006 besloten, als eerbetoon, dit toernooi naar hem te vernoemen. Zijn vrouw Wil en zoon Ben zijn doorgegaan met de organisatie, totdat deze werd overgenomen door de toernooicommissie van de jeugd.
Maar sindsdien is Wil wel altijd aanwezig om de prijzen uit te reiken, en deze editie was dat niet anders.


De wisselbeker is een prooi voor Quick Boys.

Zes voetbalclubs t.w. DOVO, DTS Ede, vv Bennekom, AZSV, Quick Boys en natuurlijk gastheer G.V.V.V. kwamen in actie met hun JO9-1 t/m JO9-6 teams om te strijden voor de poulewinst, maar daarnaast ook welke voetbalclub overall de beste resultaten kon overleggen om met de wisselbokaal aan de haal te gaan.
Onder het genot van een heerlijk voetbalzonnetje en zonder een drop nattigheid werden er weer een kleine honderd wedstrijden afgewerkt voordat de toernooicommissie de balans kon opmaken.
En die balans sloeg uiteindelijk door in het voordeel van Quick Boys uit Katwijk, wat daarmee de opvolger werd van vv Bennekom, die vorig jaar de wisselbokaal mocht meenemen naar sportpark De Eikelhof.
Een eervolle vermelding verdient G.V.V.V. JO9-3 dat in haar poule alle concurrenten achter zich liet, en een minpunt moet worden uitgedeeld aan AZSV JO9-6 dat zonder opgaaf van redenen niet kwam opdagen.


Hoe toepasselijk, de aanvoerder van G.V.V.V. JO9-3 ontvangt uit handen van Wil op het Arie Blankenspoorveld, de beker voor de eerste plaats in de poule.

Al met al kijkt de toernooicommissie zeer tevreden terug op dit nu afgesloten seizoen, bedankt het alle vrijwilligers, van keuken/barpersoneel tot scheidsrechters, en natuurlijk niet te vergeten de sponsoren die de organisatie daarvan mede mogelijk maakten. Teven hopen we dat ook alle deelnemende voetbalclubs dezelfde ervaring hebben en daarom ook volgend seizoen weer acte de presence komen geven voor een nieuwe toernooi jaargang.

De toernooicommissie.

Foto's: Simon Heikamp