Arie Blankenspoor pupillentoernooi is aanstaande

30 mei 2018

Doordat de competitie dit seizoen vrij laat haar laatste speeldag kende staat er slechts toernooi op de kalender en dat gaat komende zaterdag, 2 juni, haar beslag krijgen.

Het is het overbekende en traditionele Arie Blankenspoor pupillentoernooi, vernoemd als eerbetoon naar onze veel te vroeg overleden jeugdsecretaris.

Vijf clubs gaan strijden om de bekers t.w. DOVO, DTS Ede, v.v. Bennekom, AZSV Aalten en natuurlijk gastheer G.V.V.V.
Vorig jaar was de wisselbeker een prooi voor Quick Boys.
 

Van iedere club doen de volgende teams mee: JO8-1 t/m JO8-3 en JO9-1 t/m JO9-3.
Dit houdt in dat er dus
6 poules zijn met ieder vijf teams. Maar ongeacht op welke plaats een team in de poule eindigt, er is voor alle deelnemende ploegen een beker beschikbaar.
Daarnaast is er nog een grote wisselbeker en die gaat naar de vereniging die overall gezien de  meeste punten in de wacht heeft gesleept.

Naast al dat materiaal aan prijzen wordt ook de inwendige jongemens niet vergeten, en is er voor iedere speler een flesje drinken, een patatje en een ijsje.


Normaliter deed Quick Boys ook ieder jaar mee, zij waren zelfs veelvuldig winnaar van de wisselbeker, maar door een familiedag op het eigen sportpark Zuid in Katwijk moesten ze deze editie helaas verstek laten gaan.


Hoe toepasselijk, de aanvoerder van G.V.V.V. JO9-3 ontving vorig jaar uit handen van Wil op het Arie Blankenspoorveld, de beker voor de eerste plaats in de poule.
 

Een nieuw toegevoegd element is dit jaar de strijd om een penaltybokaal.

Vier jeugdkeepers van G.V.V.V. zijn bereid gevonden om zoveel mogelijk strafschoppen tegen te houden. Er wordt gestreden per poule en het team met de meeste benutte elfmetertrappen ontvangt een beker.

 

De hele dag is er gezellige muziek, die wordt verzorgd door onze huis-dj Hennie.

 

Het Arie Blankenspoor pupillentoernooi wordt aanstaande zaterdag mede mogelijk gemaakt door:

 

J&J Lifters – Intern Transport  en Van den Heuvel Elektrotechniek


Namens de toernooicommissie hopen we op mooi weer, maar bovenal op en een sportieve en geslaagde voetbaldag,
Hans van Eijk.


Foto's: Simon Heikamp