De JO12-1 Hoofdklassewaardig!

28 mei 2018

Voor de JO12-1 is het seizoen 2017 - 2018 er één om nooit meer te vergeten. Aan het begin van de jaargang werd het team ingedeeld in de tweede klasse. Maar al snel, na enkele wedstrijden in deze klasse gespeeld te hebben, bleek dat het team te laag was ingedeeld. Er werd namelijk met zeer ruime cijfers gewonnen.


Gelukkig was er al vrij aan het begin de mogelijkheid ontstaan om over te gaan naar de eerste klasse. Dit bleek een gouden greep te zijn. De jongens speelden vervolgens gedurende deze competitie in de eerste klasse fantastische wedstrijden. Geen enkele wedstrijd werd verloren, sterker nog: alle wedstrijden werden gewonnen!  Met als resultaat aan het eind van de najaarscompetitie op zaterdag 20 januari een welverdiend kampioenschap. En dus promoveren naar de hoofdklasse.


 

Realiserend dat dit kampioenschap dus leidde tot de promotie naar de hoofdklasse, werd tegelijk wel eerlijk gezegd en verwacht dat de te spelen wedstrijden in deze klasse van een ander kaliber zouden zijn. Men moest niet meer verwachten iedere wedstrijd in winst omgezet zou gaan worden in winst. En dat het team aan het eind van de voorjaarscompetitie in deze nieuwe klasse ergens halverwege de ranglijst zou gaan eindigen.

 

Maar de spelers van het team, inclusief de trainers, hadden met hun geweldige vechtlust en drive al laten zien dat zij nog wel eens voor een verrassing zouden kunnen gaan zorgen. En met die instelling begonnen ze dus aan deze nieuwe competitie in de hoofdklasse.

 

De eerste stappen in de hoofdklasse werden gezet tijdens een wedstrijd tegen de JO12-2 van Jonathan. De eindstand van deze wedstrijd was 1-0. De tweede wedstrijd was tegen de JO12-1 van PVC die een 2-2 gelijkspel opleverde. Vervolgens werden er drie wedstrijden met winst afgerond, dus al met al een uitstekende start.
Hierna volgde de wedstrijd tegen de JO12-1 van JSV Nieuwegein. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij het eigenlijk een eindstand van 1-2 in het voordeel van onze blauwen had moeten zijn. Een discutabele, in de ogen van de meegereisde supporters en zelfs ook van de grensrechter, foutieve beslissing van de scheidsrechter zorgde er echter voor dat de wedstrijd dus met een gelijk spel de boeken inging. Maar goed, het was helaas zo. 

 

De wedstrijd die volgde was op 21 april. Er werd tegen DOSC JO12-1 gespeeld.  Dit team voerde op dat moment de ranglijst aan. En onze blauwen stonden al verrassend genoeg op de tweede plaats. Dus hoe heerlijk zou het zijn dat juist van dit team gewonnen zou gaan worden. Het zou een zware opgave worden, want dit team had nog niet verloren en tot dan toe alles gewonnen.  G.V.V.V. JO12-1 vocht voor wat zij waard waren en de koploper werd meer dan terecht met 5-2 het bos in gestuurd.
Zou het dan toch gaan lukken om in dit seizoen zelfs voor de tweede keer een kampioenschap te gaan behalen? 

 

In de lopende competitie moesten er vervolgens nog een aantal wedstrijden gespeeld gaan worden.  DOSC JO12-1 liet vervolgens geen punten meer liggen. Maar ook onze blauwen wisten dat te doen. Drie wedstrijden op rij werden er vervolgens door beide partijen gewonnen. De laatste wedstrijd van het seizoen, die van afgelopen zaterdag 26 mei, was noodzakelijk om te bepalen wie het kampioenschap binnen zou gaan halen.   

 

Voor dat deze wedstrijd zou beginnen had G.V.V.V. JO12-1 23 punten uit negen gespeelde wedstrijden, tegenover 24 punten van DOSC uit hetzelfde aantal duels. Het doelsaldo was in het voordeel van onze JO12-1. Wanneer G.V.V.V. winst uit de laatste wedstrijd zou behalen en de lijstaanvoeder zou verliezen, of gelijk spelen, dan zou het kampioenschap voor hen zijn.

 

Met die wetenschap, maar ook doordrongen van het feit, dat het niet meer in eigen hand was, begon de JO12-1 aan laatste wedstrijd van het seizoen tegen de JO12-2 van sv Houten. De jongemannen lieten en geen gras over groeien en de bezoekers uit Houten werden met een 6-0 nederlaag naar huis gezonden. Zou het dan toch echt gaan lukken?

 

Het was wachten op de uitslag van DOSC, die drie kwartier later aan hun wedstrijd moest gaan beginnen. Dus wachten, en als je weet dat het ergens om gaat, dan duurt wachten lang…

Tegen de tijd dat de wedstrijd daar afgelopen moest zijn, werd er druk gebeld met Den Dolder. De spanning was om te snijden, zou het voor de tweede keer kampioen worden gelukt zijn? Spannend…

Het bleek dat zij (helaas) in deze laatste wedstrijd van het seizoen ook geen punten hadden laten liggen en dus gewonnen hadden. Dat betekende dus dat onze jongemannen helaas niet voor een herhaling van een kampioenschap hadden kunnen zorgen.

 

Maar de definitieve statistieken van deze competitie lieten wel zien dat de uiteindelijke kampioen niet ongeslagen de competitie doorlopen hadden, wij hadden drie punten van hun ingepikt. En, ook leuk, het doelsaldo van onze JO12-1 is in het voordeel gebleven.

 

Maar we weten, het gaat het in de voetballerij uiteindelijk om wie de meeste wedstrijdpunten weet te veroveren en dat deed DOSC JO12-1 uiteindelijk, waarmee we deze opponent dan ook van harte willen feliciteren. Daarmee eindigde onze JO12-1 afgelopen zaterdag met slechts 1 punt minder uiteindelijk op prachtie tweede plaats.
En, eerlijk is eerlijk, deze plek had niemand van tevoren verwacht of maar van durven dromen.

 

We mogen dan ook met een gerust hart zeggen dat de JO12-1 een geweldig team is gebleken en dat het absoluut hoofdklassewaardig is!
Daarom dan ook grote complimenten voor alle spelers en de fantastische staf, die de jongemannen gedurende het gehele seizoen met een geweldige inzet hebben begeleid.

 

En nu, lekker genieten van de zomerstop en op naar weer in een nieuw en sportief voetbalseizoen. 

 

Tekst en foto’s: René Koolhaas.