De JO12-1 van G.V.V.V. niet te stuiten

14 januari 2018

Dat het bij voetbal ergens om gaat, heeft de JO12-1 van G.V.V.V. afgelopen zaterdag wel weer bewezen. Dit team, dat onder de bezielende leiding staat van Mark van de Berg, Wilco van Loon en Bert van Meegdenburg, is het seizoen begonnen in de tweede  klasse.
Al na enkele weken echter werd dit team in de eerste klasse geplaatst omdat de gespeelde wedstrijden met behoorlijk ruime cijfers werden gewonnen. Het zou in deze klasse wel een stuk zwaarder worden voor de jongens, maar het zou wel de plek zijn waar ze thuis horen.

 

De beslissing om over te gaan naar de nieuwe hogere klasse heeft bijzonder goed uitgepakt. Met een aantal wedstrijden achterstand werd er geen enkele gespeelde wedstrijd verloren en is er slechts één gelijk gespeeld. En dan wordt het interessant om de wedstrijden die nog ingehaald moeten gaan worden, ook daadwerkelijk in te halen.
 

Met het inhalen van deze wedstrijden zijn de jongens nu bezig. Het team stond vierde in de competitie met nog drie achterstallige wedstrijden. Sowieso al bijzonder te melden dat dit team een bijzonder fraai doelsaldo heeft weten neer zetten. Al voor de jaarwisseling wist het team te klimmen van de vierde naar de tweede plaats en stond er een positief doelsaldo van +28 in de statistieken (33 voor, tegenover 5 tegen). Geen enkel ander team uit deze competitie wist dit doelsaldo te evenaren. Dus een zeker al noemenswaardige prestatie.


Deze matadoren met hun begeleidingsstaf zijn dus hard op weg naar de titel.
 

Maar als team wil je natuurlijk gaan voor het kampioenschap. En logischerwijs moet je daar eerste voor worden. Om dat te bereiken was de inhaalwedstrijd van afgelopen zaterdag weer heel belangrijk. Er moest uit gespeeld worden tegen Hercules. Dus werd er afgereisd naar de Domstad. Zou het gaan lukken om de eerste plek te behalen, of…? 
 

Om 9.30 uur werd er afgetrapt en rolde de bal over het veld. De jongens zijn er klaar voor, op naar de toppositie. Maar het was nog wel even goed zoeken aan het begin van de wedstrijd.  Met name in het begin werd er rommelig gespeeld en moest er hard gewerkt worden om de bal in bezit te houden. Het was meteen al spannend. En het bleek al snel dat de jongens nog wakker moesten worden.  Een fraaie corner vanaf de rechterkant zou de eerste kans zijn om op voorsprong te komen. Deze ging echter mis. Helaas…
 

En toen gebeurde waar eigenlijk niemand op had gerekend. In de 17de minuut kwam Hercules in de gelegenheid om een kans te creëren en was het ook gelijk raak. Er moest dus tegen een 1-0 achterstand worden opgebokst.

Jammer, maar doorvechten voor de winst werd het parool. En dat deden ze dan ook. Deze vechtersmentaliteit staat dan ook hoog in het vaandel bij onze mannen. Een paar minuten later wist één van onze spelers  het doel vanaf links te bereiken en plofte de bal gelukkig achter de goalie van Hercules en was de gelijkmaker een feit
 

Het vervolg van het spel had wel een rommelig karakter, met af en toe afstandsschoten die net over gingen. Maar even later werd gelukkig opnieuw het doel van Hercules getroffen en was de stand 1-2.  Natuurlijk gaf dat wat rust.  Maar zolang de wedstrijd niet afgelopen kan er uiteraard nog van alles gebeuren.

Het leek er op dat het openingsdoelpunt de jongens wakker had geschud. De voorsprong werd voor rust nog een keer uitgebreid: 1-3.  En toen was het rust: even op adem komen. Tijd voor de trainers om in alle rust even de jongens toe te spreken en wat punten aan te stippen waardoor het spel beter zou moeten gaan.
 

De jongens stonden weer klaar voor de tweede helft. Het spelbeeld werd echter niet echt heel erg veranderd. Het bleef een rommelig. Toch werd halverwege het tweede bedrijf weer het net van de tegenstander gevonden en stond er een mooie 1-4 op het scorebord. Nu doorzetten en de stand behouden tot het eindsignaal. Het duurde niet lang meer totdat deze kwam.
Zie daar: opnieuw een overwinning. Wat vooraf gehoopt en verwacht werd was realiteit geworden: opnieuw een overwinning (waar dus duidelijk voor gevochten moest worden) en: de eerste plek was bereikt.
 

Het team is echter nog geen kampioen. Daarvoor moet nog één keer gespeeld gaan worden. Dit gaat dan ook volgende week zaterdag, 20 januari plaatsvinden. Dan mogen onze mannen aantreden tegen Olympia ’25 in Hilversum. Met natuurlijk zoveel mogelijk supporters!
Aan gelijkspel hebben ze eigenlijk al genoeg, maar dan zou een ander team nog een inhaalwedstrijd kunnen gaan spelen. Beter is het te gaan voor de volle winst. Daar wordt natuurlijk deze week weer hard voor getraind. Want dan, ja dan is het behalen van het kampioenschap een feit. Op naar een feestje, op naar de hoofdklasse!

Tekst: René Koolhaas.