Dit zijn de jeugdtrainers van de selectieteams (update)

6 juni 2018
De jeugdtrainers van de selectieteams bij de jongens zijn bekend. De jeugdafdeling heeft de afgelopen weken overeenstemming bereikt met twaalf trainers.
 
‘Ik best trots op het feit dat we over zo veel gediplomeerde trainers beschikken’, reageert hoofdjeugdopleiding Jacko Stuivenberg namens de VTZ-afdeling op de trainersindeling. In de bovenbouw beschikken alle selectietrainers over een TC3-diploma, in zowel de bovenbouw als de onderbouw wordt gewerkt aan de verdere diplomering van trainers. Allen hebben de cursus pupillentrainer als basis. ‘Een papiertje geeft uiteraard geen garanties, maar illustreert wel de nieuwe weg die we met de jeugdafdeling vanaf begin dit jaar zijn ingeslagen.’
 
Bouman en Van der Velden nieuwe gezichten
William Bouman en Brian van der Velden vormen de nieuwe gezichten in het blauwe trainerskorps. Bouman trainde afgelopen seizoen de JO19-1 van SKV uit Wageningen en was in het verleden actief bij VRC. Hij krijgt de JO17-1 onder zijn hoede. Van der Velden trainde jarenlang de JO17-1 van sv Otterlo en leidt komend seizoen de JO14-1. ‘William en Brian zijn van harte welkom om de jeugdafdeling naar een hoger plan te tillen’, aldus Stuivenberg.
 
Nieuwe leeftijdscategorieën
Voor komend seizoen introduceert de jeugdafdeling van G.V.V.V. nieuwe leeftijdscategorieën: de O16 en O14. Daarmee volgt de club de nieuw ingezette koers van de KNVB. Stuivenberg: ‘Uit onderzoeken van de KNVB blijkt dat kinderen op voetbalgebied het beste leren van leeftijdsgenoten. Die conclusie is niet berust op de onderbuik, maar komt voort uit wetenschappelijk onderzoek van universiteiten en hogescholen. Leeftijd blijft in onze jeugdafdeling bij leeftijd, tenzij we aan een talent kunnen zien dat hij toe is aan een stap hogerop.’

Nagekomen bericht (6 juni):
Ook de JO8-1 heeft het komend seizoen een nieuwe trainer in de persoon van Erik Warnar. Hij zal worden geassisteerd door Bobby van de Haar. Beiden zijn studenten aan de sportopleiding/academie van de HAN.
 
 
De trainersindeling
Team Niveau Trainer Diploma
JO19-1 hoofdklasse Kevin de Quay TC3
JO19-2 eerste klasse Hans Dibbets TC3
JO17-1 vierde divisie William Bouman TC3
JO16-1 eerste klasse Mustapha Lahnine >TC3
JO15-1 derde divisie Anass Lakhal TC3
JO14-1 hoofdklasse Brian van der Velden TC3
JO13-1 eerste klasse Mark van den Berg >TC3
JO12-1 hoofdklasse Niels Fennema TC3
JO11-1 hoofdklasse Jimmy Chan pupil.
JO10-1 hoofdklasse Jesper Gerritsen TC3
JO9-1 hoofdklasse Floris Scholten pupil.
JO8-1 eerste klasse Erik Warnar stud.