Doelpuntrijke start nieuwe competitie voor G.V.V.V. JO17-2

11 februari 2018

De JO17-2 is de nieuwe competitie vlammend begonnen. Nieuwkomer in deze klasse Roda ’46 werd met een klinkende 8-0 overwinning terug naar Leusden gestuurd. De thuisploeg liet Roda geen enkele kans, het enige verwijt dat de jongens te maken valt is dat er nog meer gescoord had kunnen worden. Daarbij moet gezegd dat de doelman van Roda met een groot aantal goede reddingen nog meer schade voorkwam.
 

Mathijs en Tyrese spelen vandaag nog niet mee vanwege hun blessures aan respectievelijk sleutelbeen en enkel. Vandaar dat een succesvol beroep werd gedaan op de JO17-1. Maarten, Sem, Lucas en Robin van Hunnik zijn toegevoegd aan de wedstrijdselectie.
 

Eigen doelpunt
G.V.V.V. oogt direct vanaf de aftrap scherp. Jay geeft een perfecte steekpass op Lucas, die alleen over rechts kan opstomen en voorzetten. De voorzet mist net een beetje precisie waardoor de kans verloren gaat. Lang hoeven we niet te wachten op de voorsprong. Nadat Leon een grote kans heeft gemist levert Jay een gevaarlijke corner af. De bal wordt afgeslagen en komt weer bij hem terug. Zijn voorzet wordt uiteindelijk in eigen doel gewerkt door een speler van Roda.
 

Geen rust voor Roda
De blauwen gaan gestaag door met aanvallen en gunnen de tegenstander geen rust. De kansen rijgen zich aaneen en nog in de negende minuut ligt de bal weer in het net. Na een vloeiende aanval over de rechterkant via Maarten en Lucas schiet de laatstgenoemde in de verre hoek raak. Halverwege de eerste helft is Roda nog steeds niet voor het doel van Wiebe verschenen. Nog voor rust gaat ook de 3-0 erin. Na twee aardige pogingen van afstand door Zaïd en Robin van Hunnik weet Sem uit een corner te scoren.
 

Gemiste kansen
Na de rust gaan de blauwen door waar ze gebleven waren. Roda krijgt geen grip op het felle aanvalsspel van G.V.V.V. en komt nauwelijks van de eigen helft af. Degene die zich vooral in deze periode weet te onderscheiden is de keeper van de Leusdenaren. Nadat hij al een inzet van Jort via de paal weet weg te werken krijgt hij in de 55e minuut drie schoten op rij op zich af, waarvan hij er twee (van Jort en Sem) knap weet te keren en de derde van Robin van Hunnik net over ziet gaan. Meteen daarna lost Ruben een vlammend schot, maar ook deze is een prooi voor de keeper.
 

G.V.V.V. loopt uit
Het is even wachten op succes, na nog een aantal gemiste kansen is het in de 62e minuut dan eindelijk weer raak. Leon kan alleen doorlopen, geeft breed op Jort, die de bal alleen maar hoeft binnen te lopen. G.V.V.V. is weer los en Roda is leeg. Het mooiste doelpunt van de middag is de 5-0 van Robin van Hunnik. Hij krijgt de bal op het middenveld aangespeeld na een mooie combinatie tussen Dennis en Lucas, neemt een paar stappen en knalt de bal prachtig in de kruising. Daarna lopen de blauwen gemakkelijk uit naar 8-0 via nogmaals Robin, Sem en Jort.
 

Een niet al te moeilijke middag dus voor de JO17-2. Het meest positieve is dat achterin helemaal niets werd weggegeven. Volgende week spelen we uit tegen Candia.

Tekst: Luc Scholtus