G.V.V.V. en DOVO organiseren Friendshipcup

16 maart 2018

Sportpark Panhuis staat vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag) de hele dag in het teken van de tweede editie van de Steve Billinghurst Friendshipcup, een internationaal jeugd toernooi georganiseerd door G.V.V.V. en DOVO.

 

Al meer dan tien jaar komt de bekende Engelse voetbalclub Nottingham Forest in het Paasweekend met enkele jeugdteams op bezoek in Veenendaal. Wat begon met wat onderlinge wedstrijdjes voor onze Engelse gasten bij DOVO en G.V.V.V., is sinds vorig jaar uitgegroeid tot een groot internationaal jeugdtoernooi. Dit alles mede dankzij de hulp die onze fantastische hoofdsponsor HatchTech voor meerdere jaren toegezegd heeft.

 

De naam Friendshipcup is ontstaan uit de goede vriendschappelijke band die is ontstaan tussen Nottingham Forest, G.V.V.V. en DOVO. Het toernooi is sinds de eerste editie in 2017, vernoemd naar Steve Billinghurst van Nottingham Forest. Hij heeft zich bijna 20 jaar ingezet om de jeugd mooie internationale ervaringen en vriendschappen te bieden door voetbal. Deze gedachte wordt door de organisatie ook zo goed mogelijk uitgedragen op het toernooi.

 

Football is about friendship!

 

Naast de organiserende clubs DOVO en G.V.V.V. zal dit jaar nog een Veenendaalse club meedoen aan het toernooi, namelijk VRC.

Verder komen de clubs uit België, Duitsland, Engeland en zelfs twee teams uit USA, namelijk van de vereniging CBC Dutch Touch uit St. Louis.

 

De opening zal dit jaar om 09.30 uur plaatsvinden op het hoofdveld van G.V.V.V.

Burgemeester Piet Zoon van Veenendaal zal het internationale jeugdtoernooi openen.

De slotceremonie met de prijsuitreiking wordt gehouden rond 17.00 uur op het hoofdveld van DOVO.

Tussen de middag krijgen alle spelers en begeleiders door de organisatie een warme lunch aangebonden in sporthal de Vallei.

Voor meer info zie deze website, www.friendshipcup.nl en ook kunt u terecht bij Gert-Jan van Schuppen ( gjvanschuppen@hotmail.com ) of bij Hans van Eijk ( toernooicommissie@gvvv.nl ).
Het toernooi is ook op Facebook, Twitter en Instagram te volgen.