JO17-1 aan vooravond van officiële titel

10 mei 2018
Aanstaande zaterdag 12 mei, zou de JO17-1 de status van officieus naar officieel kampioen in de Hoofdklasse B om kunnen zetten. Met winst of een gelijkspel (maar er wordt gegaan voor winst natuurlijk…) tegen Victoria JO17-1 moet dat bereikt worden. Bij een ander resultaat zou het feestje dat gepland staat, nog even uitgesteld moeten worden….
 
Drie maal is scheepsrecht?
De combinatie van trainer Kevin de Quay en de kern van het team, blijkt een succesvolle te zijn. In zijn 1e seizoen als jeugdtrainer bij G.V.V.V. (2013-2014), haalde hij het kampioenschap binnen met de D1. Het team, maar dan als C1, behaalde wederom een kampioenschap in seizoen 2015-2016 en wel in de derde divisie. Nu, met nog 3 wedstrijden te gaan en 9 punten voorsprong, kan en mag het niet misgaan: de titel moet worden binnengehaald en de promotie naar de 4e Divisie.
 
Wat statistieken
Ondertussen zijn er 19 wedstrijden gespeeld, waarvan er 2 zijn verloren. Beide keren was het SO Soest die treurnis in de kleedkamer bracht. Met een doelsaldo van +45 ( 67 doelpunten vóór en 22 tegen) en 9 punten voorsprong, staat de JO17-1 stevig op de eerste plaats. Eén wedstrijd eindigde in een gelijkspel, nadat de JO17-1 een ruime voorsprong had weggegeven. Als de bekerwedstrijden worden meegeteld, kunnen we stellen dat 81,5% van de duels zijn gewonnen. 
 
Een bekend tafereel bij de JO17-1: juichende spelers na een doelpunt.
 
Ook in de beker is een mooi resultaat bereikt door de halve finale te bereiken. Daar bleek Hercules een maatje te groot en was de mogelijke dubbel niet meer haalbaar. Op toernooi gebied, hebben de jongens met Pasen München bezocht, veel lol gehad en een mooie 3e prijs binnengesleept.
 
Terugkijkend op het seizoen…
….welke steekwoorden schieten je dan te binnen? We vroegen het aan de trouwe supporters, een aantal spelers en natuurlijk trainer Kevin. Dat de jongens kort en bondig en min of meer met dezelfde kreten kwamen was wel te verwachten. “Helemaal geweldig”, “super top/tof”, en “harstikke gezellig” passeerden de revue, maar het was wel duidelijk dat iedereen het reuze naar zijn zin heeft gehad.
 
De supporters waren ook positief, maar toch ook hier en daar wat kritischer. Wedstrijden waren strijdlustig, spannend maar er zaten ook “tranentrekkers” tussen. Ook dit seizoen vond men het een hecht team, voor sommige supporters een Déja vu met 2 seizoenen geleden. Al met al werd het als een fantastisch seizoen beoordeeld.
 
Joris Kuipers is bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van G.V.V.V. Hij verkast na dit seizoen naar profclub De Graafschap.
 
We sluiten af met 3 steekwoorden van Kevin, die kort weergeven hoe hij het seizoen van de JO17-1 heeft beleefd: hij vond zijn jongens overtuigend, soms gemakzuchtig, maar met vooral een grote teammentaliteit.
 
De (kampioens)wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld met aanvang 11.45u. We willen er graag een feestje van maken. Komt u ook?
 
Tekst: GVVV.nl/Nadia Auteri-Berton