JO17-1 stunt met bekerzege op Koninklijke HFC

3 maart 2018
De JO17-1 heeft zaterdagmiddag voor een daverende bekerstunt gezorgd door tweededivisionist de Koninklijke HFC JO17-1 uit het toernooi te knikkeren. De hoofdklasser won in eigen huis met 2-1 en bereikte de halve finales.
 
De JO17-1, getraind door coach Kevin de Quay, kwam voor rust op voorsprong dankzij Wesley van Beijnum, die de doelman verschalkte met een fraaie afstandspoeier. 
 
De junioren verdubbelden in de tweede helft de score via Justin Spies, die een hoekschop van zijn neefje Jaidy van Meegdenburg tot doelpunt promoveerde. HFC, dat drie niveaus hoger acteert, zette twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer op het bord, maar de JO17-1 bleef door het puike verdedigingswerk overeind.
 
Dankzij de 2-1 zege mag de JO17-1 zich nu halvefinalist noemen in het bekertoernooi. Wie daarin de tegenstander is, is op moment van schrijven nog niet bekend. Het seizoen van de junioren kan daarmee van de nodige glans worden voorzien. De JO17-1 is op kampioenenkoers in de hoofdklasse en heeft een voorsprong van acht punten opgebouwd op runner-up VVIJ, dat zaterdag de tegenstander is in IJsselstein.