JO17-2 wint met ruime cijfers van Bunnik '73

4 december 2017
Na een tumultueus begin met een aantal praktische tegenslagen liet de JO17-2 zich niet van de wijs brengen tegen hekkensluiter Bunnik ‘73. De eerste helft werd overleefd met tien man en leverde een ruststand van 0-1 op. Daarna kon het verder met elf en was het de thuisploeg volledig de baas. Er werden wel veel kansen gemist, maar desondanks werd het een ruime overwinning: 1-6.
 
Zoals gezegd is er veel gedoe voordat de wedstrijd kan beginnen. Vlak voor vertrek uit Veenendaal blijkt een van de spelers te ontbreken. En laat dat nou net degene zijn die de tas met wedstrijdkleding thuis heeft staan… Aangezien deze persoon onbereikbaar is wordt een alternatief gezocht en gevonden. Wel zal er nu met elf man gespeeld moeten worden, dus zonder wissels.
 
Onvermurwbare scheids
Maar daarmee is de soap van deze zaterdag nog niet ten einde. Bij controle van de spelerspassen blijkt de foto van Tyrese te ontbreken. Hetzelfde geldt voor de keeper van Bunnik. Beide spelers worden geweigerd. Dit heeft dus tot gevolg dat de blauwen met tien man moeten spelen. Bunnik heeft wel een aantal wisselspelers op de bank. Er worden meerdere pogingen gedaan om de scheidsrechter op andere gedachten te brengen, zelfs door iemand van het bestuur van Bunnik, maar de man is onvermurwbaar en wordt alleen maar bozer. Soms gaan regeltjes blijkbaar voor plezier…
 
Met tien man op voorsprong
Met ruim een kwartier vertraging kunnen we dan eindelijk van start. G.V.V.V. domineert vanaf het begin, dat ze met een man minder spelen is nauwelijks te merken. In de ijzige kou wordt hard gewerkt. Joey van de Steeg van de JO17-1 is er deze keer bij en laat zich binnen minuut al zien door een schot te lossen dat door de keeper met moeite tegen de kruising wordt getikt. Bij de volgende aanval schiet Jort tegen de lat na weer goed werk van Joey. De voorsprong laat dan ook niet lang op zich wachten. Het is weer Joey die goed inspeelt op Ruben, die door kan lopen en de bal strak in de rechterhoek binnen kan schieten.
Veel gemiste kansen
 
Er volgt nog een reeks kansen voor G.V.V.V., dat duidelijk sterker is. Wel moet het op haar hoede blijven voor de plaagstootjes die Bunnik af en toe uitdeelt. Kort voor rust krijgt de thuisploeg door slecht uitverdedigen zelfs een enorme kans op de gelijkmaker, maar de bal gaat via de binnenkant van de paal voor het doel langs. Ondertussen zijn er diverse kansen gemist door Joey en Jort. Toch wordt de rust gehaald met de 0-1 voorsprong, het is aan de jongens te zien dat daar hard voor gewerkt moest worden.
 
Tweede bedrijf met elf spelers
Er is goed nieuws in de rust. Onze topscorer Leon is gearriveerd en mag zowaar meedoen. De blauwen hebben zich goed opgeladen en gaan weer voortvarend van start. Leon laat meteen zien dat hij er weer is, na een mooie actie van Joey aan de rechterkant kan hij uithalen, maar de hoek is te moeilijk. Bij de corner die eruit voortkomt kopt hij net over. Na vijf minuten spelen plaatst Wiebe een verre uittrap richting de linkerkant van het veld. Jort anticipeert goed op de doorschietende bal, waardoor hij vrij kan doorlopen en in de verre hoek binnenschieten: 0-2 en onze keeper mag een assist bijschrijven! Al snel tekent Jort voor de 0-3 als Dennis  hem met een mooie diepe bal bedient.
 
G.V.V.V. loopt verder uit
Er volgt weer een reeks kansen voor G.V.V.V., Bunnik komt er niet echt meer aan te pas. Na een aantal goede mogelijkheden voor Leon en Jort weet de thuisploeg toch een eretreffer te produceren. Deze is zeker verdiend, gezien de sportieve mentaliteit van de spelers en de leiding. Maar in de slotfase is het G.V.V.V. wat de klok slaat. Leon pakt zijn doelpunt mee en Jort maakt zijn hattrick compleet. Het slotakkoord is voor Joey, die de 1-6 mag aantekenen. Uit een voorzet van Leon springt hij de bal met een soort karatemove in het doel. Het was een enerverende middag, maar met een goede afloop. De mannen hebben hard gewerkt en er een sportieve pot van gemaakt. Het enige verwijt dat je ze zou kunnen maken is dat er teveel kansen werden gemist.
 
Candia '66 blijkt te hebben verloren van Odijk. Odijk staat nu bovenaan met nog een wedstrijd te spelen. G.V.V.V. heeft er nog twee voor de boeg en kan nog in punten gelijk komen. Het doelsaldo zou dus beslissend kunnen worden. Eerst maar eens thuis zien te winnen van Valleivogels komende zaterdag.
 
Tekst: Luc Scholtus