JO9-4M jongste loot bij G.V.V.V. meisjesvoetbal

31 oktober 2017

Dat meiden- en vrouwenvoetbal de snelst groeiende sport van Nederland is, is al een tijdje zo. Bij onze club is dit niet anders. 
 

Al enige jaren zijn er diverse meidenteams bij G.V.V.V. actief. Dit seizoen zijn bijna alle leeftijdscategorieën met één of meerdere teams actief op de blauwe zijde van het sportpark Panhuis. Aan het begin van dit seizoen was er nog geen team bij de jongste leeftijdscategorie, maar dit duurde niet lang. 
 

Door de vele aanmeldingen kon ook op deze leeftijd een meidenteam actief aan de slag gaan. De jongedames spelen voor het eerst met de nieuwe spelregels van de KNVB.
Op een kwart veld wordt er 6 tegen 6 gespeeld. Een mooie wedstrijdvorm voor deze leeftijd, de meisjes komen veel vaker aan de bal en dus meer aan voetbal toe.

De JO9-M4 van G.V.V.V. komt uit in de 10de klasse, een competitie met alleen maar meidenteams. De prestaties zijn wisselend, er wordt soms met grote cijfers verloren, maar ook gewonnen. Afgelopen zaterdag was het een spannende thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenootjes van FC De Bilt, die helaas net niet werd gewonnen, uitslag 5-7.  


Staand v.l.n.r. : Femke Brouwer, Sterre van Manen, Chelsea Veenstra en Pixie Mcguiness.
Zittend v.l.n.r. Anouk Veenstra, Kim Spee, Dian Koolhaas en Lotte van Ek.

 

Tekst/Foto: Brenda Dekker